Skocz do zawartości

[wordpress] wylaczenie wtyczki z poziomu functions.php


HERO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

hej, tak jak w temacie czy jest sposob zeby wylaczyc wtyczke w wordpresie wpisujac odpowiedni kod w functions.php? tj chcialbym powiedzmy rozpoznac po page_id i dla konkretnej wylaczyc cala wtyczke?

 

 

Usługi prawne we wszystkich istotnych dziedzinach prawa - kancelaria prawna w Krakowie | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Każde dłubanie w kodzie czy bibliotek powoduje potem podatności na np XSS. Wiec sugerowałbym się dobrze zastanowić nad zmianami w functions.php bo przy każdej aktualizowacji i tak to zostanie nadpisane.

  • Thanks 1

Blog seo.zgred.pl inclick przestał istnieć, test linka ze stopki calde.pl - zobaczymy co wyjdzie.

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć @HERO,

Wtyczka Plugin Organizer (https://pl.wordpress.org/plugins/plugin-organizer) podana przez @Hostido.pl wydaje się OK! Korzystałem z niej kilka razy ale konstruktywnej opinii nie napiszę gdyż zbyt krótko ją testowałem.

 

Słuszna uwaga @zgred modyfikowanie szablonów jak już, to na motywie potomnym, a co do tego

2 godziny temu, zgred napisał:

sugerowałbym się dobrze zastanowić nad zmianami w functions.php bo przy każdej aktualizowacji i tak to zostanie nadpisane.

 

Jak wprowadzam zmiany do functions.php to tylko i wyłącznie przy pomocy pluginu My Custom Functions, którego używam na każdym wordpressie.

Ta wtyczka umożliwia łatwe i bezpieczne dodawanie niestandardowego kodu PHP (do functions.php) bez bezpośredniej ingerencji w plik functions.php, co nawet po aktualizacji nie zostanie nadpisane.

Polecam również temat, który skończyłem przed chwilą: Lista polecanych wtyczek do wordpress (bezpieczeństwo / modyfikacja / produktywność / optymalizacja / inne).

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Harry

Uważasz, że pomogłem? Daj mi punkt reputacji 😎 Idź za strzałką->

horrorcore.pl - Wortal poświęcony muzyce horrorcore

🡽
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie napisalem ale functions jest w childzie wiec nie powinno sie nadpisac

pluginem oczywiscie ze moge wylaczac ale mnie zalezy z poziomu functions.php 

 

cos takiego z nalazlem:

deactivate_plugins( '/plugin-folder/plugin-name.php' );

 

o tutaj:

https://wordpress.stackexchange.com/questions/12163/disable-plugin-plugin-action-via-theme

 

nie testowalem wiec nie potwierdze ale po komentarzach wyglada ze dziala

Usługi prawne we wszystkich istotnych dziedzinach prawa - kancelaria prawna w Krakowie | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Dla potomnych, korzystających z szablonów. Robcie theme child!! Jest do tego wtyczka. 

Poza tym, instalując wtyczkę, żeby zrobić jakąś piedołę, którą można wykonać dwoma linijkami prostego kodu, to nie jest dobre rozwiązanie.

Bazując na motywie potomnym w edytorze tworzysz plik functions.php i nadpisujesz co potrzeba...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności