Skocz do zawartości

Domeny generyczne

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! 1f642.png:) Zakupiłem wczoraj moim zdaniem całkiem atrakcyjne domeny internetowe. Są one "świeże". Są to tak zwane domeny generyczne, składające się z 1 słowa i na końcu ".pl". Liczba wejść na te słowa to 1-10 tys os./mc, a na moją trzecią domenę aż 10-100 tys os. /mc. No i teraz pytanie:

- kiedyś na jednym ze szkoleń, prowadzący mówił, że domeny generyczne to super sprawa, bo to daje darmowy ruch. Że niektórzy internauci wpisują dane słowo kluczowe w polu wyszukiwarki i trafiają od razu na naszą stronę, ale moim zdaniem nie jest aż tak pięknie, bo użytkownik musiałby jeszcze do tego słowa kluczowego dopisać: .pl

Co uważacie na ten temat? 1f642.png:) Jak to w praktyce wygląda? Czy zrobiłem dobry zakup?

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

To tylko domena. Zrób sensowny content, popracuj nad CRO, sprawdź ROI i wtedy ocenisz, czy zrobiłeś dobry zakup

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Podepnij domenę do hostingu, postaw nawet pustą stronę i wkrótce się przekonasz jaki ruch jest w statystykach i czy się opłaca coś z tym dalej robić.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tak jak napisał @Carnagge , sprawdź czy wygenerują Ci jakikolwiek ruch. Literówki domen dużych serwisów coś tam generują, ale czy jest to ruch jakkolwiek wartościowy to wątpię, bo jak ktoś przypadkiem wejdzie na alegro zamiast allegro to natychmiast wyjdzie i wpisze adres jeszcze raz.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności