okazwłoka Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Problem dotyczy braku możliwości odblokowania zablokowanego już proxy Ale już znalazłem przyczynę. Jeszcze z pół godzinki i będzie aktualizacja. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Jak po aktualizacji, monitoring działa? MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panang Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 bez zmian, wszystkie proxy zbanowane, wiec i monitoring nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Oka, podaj proszę na priva skąd mogę pobrać nową wersję Donka. Aktualizacja online u nas nie działa od dłuższego czasu i aktualizację robiliśmy korzystając z linku od Ciebie. Pod tym linkiem nie ma jednak najnowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franko_0 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 u mnie coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Oka, podaj proszę na priva skąd mogę pobrać nową wersję Donka. Aktualizacja online u nas nie działa od dłuższego czasu i aktualizację robiliśmy korzystając z linku od Ciebie. Pod tym linkiem nie ma jednak najnowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) @kubak - wysłałem priv. @ms27 Kupujesz domenę, robisz na niej subdomeny, z subdomeny robisz przekierowanie na jakąś kategorię/podstronę i linkujesz z premium subdomenę. Materiały: https://donlinkage.i4a.pl/konfiguracja/monitorowanie-pozycji-i-odpytywanie-google-bez-proxy-/ https://donlinkage.i4a.pl/konfiguracja/podpiecie-proxy-pod-monitoring-pozycji-i-harvester-adresow/ Ogólnie musisz sprecyzować pytania, detektor rozpoznaje skrypty i możesz wrzucać tam bazy, harvester zbiera adresy z Google (trzeba ułożyć footprinty), czarna lista "usuwa" z bazy adresy do których trudno coś dodać. Warto korzystać z podpowiedzi, a jak już masz pytanie, to proszę konkretnie. Jestem w trakcie przygotowania szczegółowej instrukcji do donlinkage. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez okazwłoka MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalmar Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Dopisuje się do @ms27 zwłaszcza w kwestii "Harvestera adresów" przydała by instrukcja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hauron Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Mam premium i kilka projektów uruchomionych, wydaje mi się, że w takiej sytuacji harwester zwalnia niemal do zera. Czy dałoby się jakoś to usprawnić? A może nawet wydzielić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak zobaczycie do pdfa z instrukcją są tam odpowiednie działy przygotowane (detektor, harvester), z tym że jeszcze puste są Ale będzie to uzupełnione, postaram się w miarę szybko. @Hauron - harvester jest wydzielony, zobacz w zakładkę konfiguracji cronów. Jedynie co może się dziać, to niewydajność serwera. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalmar Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 @okazwłoka już widziałem te puste działy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 U mnie dzisiaj po aktualizacji monitoring pozycji ruszył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hauron Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 4 godziny temu, okazwłoka napisał: Jak zobaczycie do pdfa z instrukcją są tam odpowiednie działy przygotowane (detektor, harvester), z tym że jeszcze puste są Ale będzie to uzupełnione, postaram się w miarę szybko. @Hauron - harvester jest wydzielony, zobacz w zakładkę konfiguracji cronów. Jedynie co może się dziać, to niewydajność serwera. Ogólnie fajnie by było trochę usprawnić pracę harvestera, mówiłeś kiedyś, że nad tym pomyślisz Czy byłaby w ogóle taka możliwość, aby harwester obsługiwał drugi serwer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Wracam do tematu monitoringu fraz. Meldowałem dwa dni temu że po aktualizacji Donka monitoring ruszył. Problem w tym że z około 200 fraz daje radę sprawdzić jakieś 15% w ciągu doby. Jak to u Was wygląda i jeżeli jest lepiej to poproszę o podpowiedź z jakiego usługodawcy proxy korzystacie. Kubak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Raczej harvestera nie wyodrębniam. Możliwe, że zmienię nieco koncepcję i powstanie osobny harvester z rozbudowanymi możliwościami i oczywiście integracją z donlinkage. Ale to raczej sprawa po wakacjach. @kubak - ostatnio miałem dużo pracy z monitoringiem i sprawdzałem u różnych osób i teraz nie kojarzę Twojej sytuacji. Ale ogólnie najlepiej jest korzystać z 2captcha , przy 200 frazach bez proxy spokojnie, ale można też z proxy + 2captcha.com. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi