Skocz do zawartości

Zaplecze wyżej niż Landing Page

Matashow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem, otóż posiadam stronę sprzedażową (strona wizytówka), do niej linkuje z wartościowego zaplecza (kilka stron).

Na niektóre frazy jednak zaplecze jest wyżej w Google niż landing page (podejrzewam, że ze względu choćby na większą ilość treści).

Co mogę zrobić by strona sprzedażowa była wyżej niż strony zapleczowe ?

Pozdrawiam,

Mateusz

No i w czym masz problem? Zrobienie 301 w tym momencie to totalna głupota. Chyba lepiej mieć 2 strony w topach niż jedną?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co mogę zrobić by strona sprzedażowa była wyżej niż strony zapleczowe ?

Rozbudować stronę sprzedażową i zaplecze lub obniżyć w wynikach zaplecze.

Żadnych przekierowań.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dlaczego nie przekierować ? Czy to niezgodne z polityką Google ?

Strony sprzedażowej nie chcę rozbudować, bo UU ma skupić się na produkcie, a nie czytaniu bloga : )

Co do wieku domen, to wszystkie są założone niemal w takim samym okresie.

W czym problem, że mam 2 strony w topach ? To nie problem, jeśli sprzedażowa byłaby wyżej od zaplecza, bo z zaplecza mało kto kupi produkt :)

Strony sprzedażowej nie chcę rozbudować, bo UU ma skupić się na produkcie, a nie czytaniu bloga : )

To tak rozbuduj, aby strona spełniała wymagania sprzedażowe i jednocześnie nieomylnego panującego nam algorytmu.

Pozdrawiam,

eM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności