DT-Konrad Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nie mam doświadczenia w tej kwestii, z logicznego punktu widzenia wydaje mi się, że google może stwierdzić, że dany tekst jest bardzo podobny do innego, ale raczej nie wydaje mi się żeby na tej podstawie określał czy uznać je za "spam". Każdy język ma ograniczoną liczbę słów i ograniczoną liczbę możliwych konfiguracji (a tych konfiguracji z sensem jest mniej Skojarzyło mi się to z systemem antyplagiatowym używanym na uczelniach (plagiat.pl), najśmieszniejsze jest to, że praca którą niedawno napisałem składa się z hmm... "zapożyczonych" fragmentów książek, oczywiście przeredagowanych, jednak sens zdań pozostał dokładnie taki sam. Wynik raportu antyplagiatowego: praca posiada fragmenty zapożyczone w 1,2% objętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO_Rak Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nareszcie, ktoś czyta ze zrozumieniem, @piotr.k - masz racje, zbyt ogólnei napisałem, jako pierwsz forumowicz przeczytałeś ze zrozumieniem, poprosiłeś o rozwinięcie tematu. @webBartek - to nie są synonimy. To jest liczba pojedyncza i liczba mnoga. Wyniki to nie jest najlepszy przykład na interpretację, czy google potrafi wychwycić synonim. Potrafi to zrobić w swoich innych narzędziach takich jak translator, może więc podobnych metod używać przy sprawdzaniu tekstów w katalogach i preclach. Z uwagi na to uważam, że google sobie z synonimami radzi. Z tego co mi wiadomo to każdy może na forum swoje zdanie wypowiedzieć, nie koniecznie trzeba go obrażać, nazywać Mesjaszem, pisać o głupawych wpisach itd. Może używać, czy używa? Uważasz, czy sprawdziłeś i przetestowałeś? Czy znowu wróżenie z fusów? O konkrety poproszę. Dowód na radzenie sobie googla z synonimami. Czekam niecierpliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Poczekam sobie na teorie jak to roboty sobie radzą z dwuznacznością określeń, kontekstem użytego słowa. Niedługo ktoś napisze że po przeleceniu pajączka po wierszu Miłosza w serpach pokazała się jego jedynie słuszna interpretacja A co mi tam Google jest wszechmocne i wszechpoteżne i logiczne aż do bólu PS dowody na te googlowskie rozróżnianie macie w serpach i w tłumaczu google Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Lip Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Sprzeczanie się oraz przedstawianie informacji, których nie potwierdzają konkretne fakty lub testy krótko/długoterminowe są zbędne i po prostu powinny być ignorowane. Nie rozumiem, dlaczego tak wielu ludzi sprzecza się między sobą bez podawania jakikolwiek informacji uzupełniających - ehh Think then talk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1110001 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) witam chcę postawić kilka stron zapleczowych na AZ.pl adres costamcostam.az.pl czy jest sens ? Edytowane 7 Czerwca 2013 przez kuba1110001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.B Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 @kuba1110001 Jasne, jest sens. Takie rozwiązanie ma wiele minusów, ale jeżeli chcesz tworzyć zaplecze przy minimalnych kosztach, możesz używać az.pl. Polecam też zapleczówki na stronach web 2.0, typu wix, weebly, beep czy bravenet. Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 staw gdzie sie da. https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintweb Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 witam chcę postawić kilka stron zapleczowych na AZ.pl adres costamcostam.az.pl czy jest sens ? Jasne, że jest sens. Pamiętaj jednak, żeby jednak iść na jakość a nie ilość Strony na wordpressie na zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1110001 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 jeszcze się zapytam o strony costamcostam.waw.pl, slask.pl itd, czy zaplecze na takich ma sens ? Wykupując pakiet seo i 50 takich stron będzie miało moc jeśli będę linkować ? Czy to będzie ta sama moc jak costam.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.B Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Jasne, jest sens. Domena to domena, lepsza słabsza niż żadna. Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErgoSeo Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Stawianie zaplecz na regionalkach nie ma sensu, szkoda pracy żeby wdrożyć strone i uni content. W premium.pl przedłużenie 3 regionalek to ponad 7 dych, lepiej zainwestować w 1 .PL i postawić 3 strony na darmowych hostach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.europeandiploma.com Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Jak budować zaplecze dla stron eksponowanych jedynie za granicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErgoSeo Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Jak budować zaplecze dla stron eksponowanych jedynie za granicą? Podobnie jak dla stron .PL tyle tylko, że na domenach globalnych, i z contentem w odpowiednim języku. Przecież zaplecze to zaplecze Czyli zamiast domen .PL i polskich treści dajesz domeny COM, NET etc. i angielskie teksty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.europeandiploma.com Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ma ktoś doświadczenia w SEO dla Yandex? Chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę oraz czym różni się od Googla w wykrywaniu spamu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master20 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Robienie strony zapleczowej na badziewnych domenach z treścią na poziomie szkoły podstawowej (byle taniej) mija się z celem. Lepiej zainwestować kilka stów i przygotować coś sensownego co będzie procentowało przez lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi