Marcin.B Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Mieszanie wygląda trochę inaczej. Dodaje się do wyrazów/zwrotów synonimy, nie zaś zmienia kolejność akapitów. Standardowo synonimizacja wygląda w ten sposób: {wyraz a| wyraz b|wyraz c} - możesz sobie poćwiczyć np. tutaj. Przykład: To {piękny|śliczny|mądry}, {biały|czarny|czerwony} {konik|osiołek|pozycjoner}. Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DT-Konrad Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Rozumiem ale w takim razie w pewnym momencie generowane fragmenty tekstu też się mogą powtórzyć, powiedzmy, że mieszarka wygeneruje dwa teksty składające się z 20 zdań, a część ze zdań powtórzy się w obu tekstach. Jest jakiś limit który określa ilość tekstu zakategorazyowaną jako kopia kontentu? (przy okazji na forum pojawia się skrót DC, rozumie, że chodzi właśnie o Duplicate Content, tak?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.B Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zdania się raczej nie powtórzą, bo synonimizowane są poszczególne wyrazy, a nie zdania jako całości. Tekst po wymieszaniu jest w miarę unikalny. Oczywiście zależy to w dużej mierze od jakości synonimizacji. Im lepiej dodane synonimy, tym w większej ilości miejsc możesz użyć jednego tekstu. Oczywiście jakość tekstu po wymieszaniu będzie słabsza w porównaniu do oryginału (w kontekście czytania przez człowieka). Dlatego raczej nie poleca się używania tekstów z mieszarki w miejscach, gdzie wymaga jest wysoka jakość treści. Na zaplecze niskiej/średniej jakości nadadzą się jednak bardzo dobrze. Odnośnie DC, jest wiele narzędzi, które potrafią sprawdzać duplikaty, np. copyscape. Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DT-Konrad Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 dzięki za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi muszę przygotować taki artykuł z synonimami i go przetestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutsiderP Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Z mojej strony absolutnie nie polecam synonimów. Google nie od dawna sobie z nimi radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Serio? jakieś dowody że Google potrafi ocenić stronę merytoryczną tekstu masz czy po prostu wierzysz w nieomylność algorytmu??? Bo ja mam w TOPach strony zrobione generatorami i jak wylatują to tylko po ręcznej interwencji na zgłoszenia różnych delikwentów. Wiec mam inne dowody, a Ty czy po prostu czekasz na możliwość wstawienia linka i tak sobie teorie rzucasz??? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez MaxPan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutsiderP Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opieram się na swoim doświadczeniu. Dowodów na merytoryczną ocenę tekstu nie mam i nawet w nią nie wierzę, w nieomylność google również. Ale sam sobie odpowiedziałeś pisząc, że po ręcznej interwencji notujesz spadki. Korzystając z generatorów narażasz się na ryzyko. Spamowanie nie jest w moim stylu, ale z linka w stopce oczywiście skorzystam. Kolejna sprawa jest taka, że nie wspomniałem o wartosci merytorycznej, może źle zinterpretowałeś to co napisałem. Jest bardzo dużo innych szczegółów:składnia, częstotliwość słów kluczowych, odpowiednie formy, itd. W mojej ocenie tekst jest rozkładany na czynniki pierwsze, ale nie jest oceniany merytorycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) aha, to znaczę rozkłada teksty na czynniki pierwsze rozumiem. A czemu w topach od lat pełno Markova?? I jeszcze pytanie rozkłada na czynniki pierwsze wszystkie języki z cyrylicą włącznie??? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez MaxPan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutsiderP Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jeżeli masz doświadczenia z cyrylicą możesz się podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO_Rak Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Z mojej strony absolutnie nie polecam synonimów. Google nie od dawna sobie z nimi radzi. narodził się kolejny Mesjasz SEO. A może rozwiniesz swój głupawy wpis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutsiderP Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Z mojej strony absolutnie nie polecam synonimów. Google nie od dawna sobie z nimi radzi. narodził się kolejny Mesjasz SEO. A może rozwiniesz swój głupawy wpis? Pocecam ci wpisać w g. na przykład "słownik synonimów", następnie wchodzisz na stronę, wpisujesz słowo i masz synonim, czy takie rozwinięcie wystarczy? może masz problemy z interpretacją. Albo inny przykład. Wejdź sobie w translator google i przetłumacz angielskie słowo na polskie, następnie kliknij na przetłumaczone słowo a zobaczysz alternatywne tłumaczenia i synonimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webBartek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opieram się na swoim doświadczeniu. Dowodów na merytoryczną ocenę tekstu nie mam i nawet w nią nie wierzę, w nieomylność google również. Ale sam sobie odpowiedziałeś pisząc, że po ręcznej interwencji notujesz spadki. Korzystając z generatorów narażasz się na ryzyko. Spamowanie nie jest w moim stylu, ale z linka w stopce oczywiście skorzystam. Kolejna sprawa jest taka, że nie wspomniałem o wartosci merytorycznej, może źle zinterpretowałeś to co napisałem. Jest bardzo dużo innych szczegółów:składnia, częstotliwość słów kluczowych, odpowiednie formy, itd. W mojej ocenie tekst jest rozkładany na czynniki pierwsze, ale nie jest oceniany merytorycznie. Jeśli uważasz, że google rozumie teksty to pomyśl dlaczego wyniki na hasło np. "tworzenie stron" i "tworzenie strony" są różne? Przecież znaczy to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.k Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 @webBartek to nie znaczy to samo i to nie są synonimy więc zły przykład @OutsiderP, SEO_Rak raczej miał co innego na myśli, także czytaj ze zrozumieniem... Lepiej rozwiń kiedy to ostatnio (piszesz, że ...nie od dawna...) jakieś zmiany nastąpiły w G i uzasadnij czemu przez to nie polecasz synonimów i w jakim sensie... Tylko nie tłumacz, że G zna synonimy dla wielu słów/zwrotów bo to akurat wiadomo od dawna, ale nie o to chodzi w tym temacie... Pozdrawiam, Piotr K. Zobacz eleganckie szablony dla swojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutsiderP Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nareszcie, ktoś czyta ze zrozumieniem, @piotr.k - masz racje, zbyt ogólnei napisałem, jako pierwsz forumowicz przeczytałeś ze zrozumieniem, poprosiłeś o rozwinięcie tematu. @webBartek - to nie są synonimy. To jest liczba pojedyncza i liczba mnoga. Wyniki to nie jest najlepszy przykład na interpretację, czy google potrafi wychwycić synonim. Potrafi to zrobić w swoich innych narzędziach takich jak translator, może więc podobnych metod używać przy sprawdzaniu tekstów w katalogach i preclach. Z uwagi na to uważam, że google sobie z synonimami radzi. Z tego co mi wiadomo to każdy może na forum swoje zdanie wypowiedzieć, nie koniecznie trzeba go obrażać, nazywać Mesjaszem, pisać o głupawych wpisach itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitrazzz Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 W dużej mierze to zależy jeszcze od jakości tekstu z synonimami. Jeśli tekst po wygenerowaniu będzie miał różne długości zdań a każde słowo będzie miało wiele kombinacji typu: {obóz|miejsce wypoczynku letniego|ośrodek, w którym wypoczywałem każdego lata} to jest nie do wychwycenia. Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PLJeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi