Misi4sty Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Zakładam swoje zaplecze, ogólnie na początek: 2x domena *.pl - na mocne zapleczówki 4x domena regionalna - na słabsze zapleczówki 10x blog - aby doładować to wszystko teraz pytanko jak dobrze podlinkować zaplecza pomiędzy sobą oraz które serwisy na bloga polecacie, słyszałem, że istnieją jakieś w których domeny są akceptowalne przez katalogi pzdr Jeśli chodzi o linkowanie zaplecza to moim zdaniem jest dobrze nie łączyć ze sobą tych samych skrytpów. Nie linkować wordpressa z wordpressem itp. W moim przypadku katalogi całkiem niezle przyjmują blogi na blog.pl czy blog.com czy innych tego typu plaformach. Wieć nie powinieneś mieć problemu z ich podlinkowaniem. Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie. Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DFAG Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Pierwsze slysze aby nie linkowac WP z WP.. wazna jest naturalnosc w linkowaniu i jego roznorodnosc. Przeciez linkowanie z samych joomli albo z samych wiki itd nie ma sensu. Nie uwierze ze 20-50 WP zaszkodzi stronie postawionej takze na tym silniku "JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ." https://devdoit.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misi4sty Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 To był przykład. Miałem na myśli różnorodność. Różne ip dns skrypty itp. Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie. Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonkiOrpel Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Mozolna praca.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo32 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Ogółem trochę pracy trzeba włożyć w zaplecze. Ale opłaca się to robić bligi do tego się dobrze nadają. gogle proxy beton Lębork Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) Ale opłaca się to robić bligi może Pliggi?? a Mozę blogi, a może rowy? wszystkie trzy jako zaplecze warto , to trzecie to przeciwpowodziowe zaplecze. A teraz na serio kiedy cały świat już odchodzi od stawiania blogów to nowo wypieczone pozycjonery polecają ich stawić, i tak w kółku a później pytajcie czemu TOPy na światowe frazy robi kto inny. Zaplecze ma być maksymalnie zróżnicowane skryptowo, narzędziowo, sposobami linkowania wewnętrznego, zewnętrznego. Profil linków tez ma być maksymalnie zróżnicowany po typach, źródłach,rodzajach i jeszcze pre zmiennych wtedy to będzie mieć jakieś ręce i nogi. Ale nie, stawiacie blogi 10 artów na kryz i szpanujecie "zapleczem", wpis w katalogi Zgreda ma w 10 razy większa moc ja cały ten wasz blog ... Edytowane 3 Listopada 2012 przez MaxPan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 czyli co nie opłaca się zrobić takiego zaplecza na początek 5 blogów + 5 domen?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) ja by postawiłem 5 rożnych skryptów ( z czego może być jeden blog) + 5 domen, oczywiście nie linkowałem by ich na wzajem ( w tym przypadku) Edytowane 5 Listopada 2012 przez MaxPan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 skrypty masz na myśli Wp, joomle, tak? nie ma sensu robić stronki od zera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) Ja jestem przeciwnikiem masowego stawiania zaplecza tylko na autorskich skryptach ( przekonali się o tym już osoby co korzystają z różnego rodzaju generatorów co generują zaplecza na swoich ( tych napisanych przez autorów softu) skryptach a nie wykorzystują ogólnie dostępne). Joomla, WP, Snews, Dotclear, Textpattern, rożnego popularne skrypty, również skrypty forum do tych celów nadają się jak najbardziej. Jeśli chcesz zautomatyzować stawiania zaplecza zainteresuj się Zebroidem to soft który genialnie maskuje strony zapłeczowe pod "wartościowe" portale, pracuje prawie na wszystkich popularnych silnikach :WordPress,Blogger.com,LiveJournal.com, DataLife Engine, Drupal, Joomla,MODx, phpbb3, Static HTML Edytowane 5 Listopada 2012 przez MaxPan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebau Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 różnicowanie zaplecza poprzez skrypt jest spoko ale jak kto chce mieć te 10 stron na zróżnicowanych skryptach to nie musi kupować zebroida- lepiej to zrobi ręcznie. Ja bym dodał jeszcze takie skrypty jak np. rosyjski livestreet czy australijski silverstripe. W myśl zasady im różniej tym lepiej. trochę trudniej tym zarządzać ale jak ktoś tyle różych skryptów uruchomii i sam to poprowadzi, dodając nowe treści - to jego webmasterski experience++ 1 Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisanosa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Kupiłem nową domenę w ovh a serwer w internalhost. Moją stronę pozycjonowaną mam w ovh (serwer i domena). Czy powinienem przetransferować tą całkiem nową domenę do internalhost czy wystarczy podpiąc ją pod dnsy z internalhost, aby ta strona zapleczowa miała jakiś sens ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FancyFactory Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Jakbyś miał 100 domen to mógłbyś myśleć o ukryciu danych WHOIS, ale z jedną nie masz się czym przejmować. biznes plan wzór do Urzędu Pracy i pisanie wniosków o dotacje z Urzędu Pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisanosa Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Jak przekierować domenę wykupioną w ovh na inny serwer ? Czy domena będzie pokazywać wtedy na ip serwera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebau Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 do tego służą dnsy - znajdziesz sekcje odpowiedzialną za to na swoim koncie w ovh. Po prostu musisz ustawić tam dnsy serwera na którym będzie strona. Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi