Skocz do zawartości

Polski wirus P29 stworzony przez wojsko - czy jesteś zainfekowany?

novum

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu dużo pisać, przeczytajcie sami.

niebezpiecznik.pl/post/jak-sprawdzic-czy-jestes-zainfekowany-projektem-29-czyli-polskim-wirusem-wojskowym/

P.S. Mam nadzieje, że to nie żaden żart w związku z 1 kwietnia.

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Oczywiście, że żart i to kiepski

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Głowy na pieniek nie kładę, bo specjalistą w te klocki nie jestem, ale tak sądzę ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wojskowa domena zarejestrowana parę dni temu :ph34r:

domenawosksowa.jpg

Dla zmyły z wojskowym symbolem:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/JWK_oznk_rozp_%282014%29_mund-pust.gif/93px-JWK_oznk_rozp_%282014%29_mund-pust.gif

Nie mniej jednak się chłopacy z niebezpieczniacka napracowali chociażby nad artykułem "o wirusie" ;)

Dobry żart nie jest zły, ale jakoś nie chce mi się wierzyć żebyśmy mieli jakąkolwiek cyberarmię.

Panowie, poczytalibyście trochę, post na niebezpieczniku był umieszczony już wczoraj, dzisiaj o 10 rano była tylko aktualizacja o kilka dodatkowych informacji.

Adres IP na który kieruje domena należy do MONu.

Ciekawostka, na 100 komputerów w robocie naszych pracowników, 4 są zainfekowane, a nie sprawdziliśmy jeszcze połowy.

Edit: https://niebezpiecznik.pl/post/projekt-29-polski-wirus-wojskowy-na-zamowienie-mon/

Informacja z 2013 roku odnośnie zamówienia publicznego.

Dobrze, że "generałów nie biorą" więc czuję się bezpieczny :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Uwaga! MON tuż przed publikacją niniejszego artykułu poprosiło nas, aby w artykule nie publikować treści pliku .js. Do prośby tej przychylamy się, ale nie dlatego, że to MON wystosowało taką prośbę, a dlatego, że załączany JavaScript wykorzystuje nieznany dotąd błąd w przeglądarce Firefox.

buhahahaha

JavaScript wykorzystuje nieznany dotąd błąd w przeglądarce Firefox.
Kod javascript jest kodem wykonywanym po stronie "naszej przeglądarki", więc jeśli jest odpowiedni mechanizm wbudowany celowo lub "BUG", to możliwości są ogromne.... :ph34r:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności