Skocz do zawartości

Jaką książkę kupić nt. pozycjonowania

Aikoinvestments

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam kilka pytań, a że lubię czytać to chciałbym zasięgnąć języka jakie obecnie są dobre książki z tematyki pozycjonowania i SEO które dla początkującego są wymagane. Wiem, że tutaj szybko się wszystko zmienia więc książki pewnie te najnowsze będą najbardziej odpowiednie.

Proszę o podanie kilku książek lub jakiś kursów online albo PDF w tym przypadku najlepiej darmowe.

Hmm jeżeli jesteś kompletnie zielony w tej tematyce to polecam najtańszą pozycję jaką znalazłem - sam ją miałem w ręku, co prawda już wiele informacji nieaktulanych ale dla osoby która pierwszy raz ma z tym styczność będzie dobra.

https://allegro.pl/danowski-pozycjonowanie-i-optymalizacja-stron-www-i5077044033.html

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

planeta-seo.pl - rewelacyjna książka i można czytać wszędzie - nawet pod prysznicem :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

https://www.searchmetrics.com/knowledge-base/ranking-factors/
https://www.quicksprout.com/the-advanced-guide-to-seo/

Na początek wystarczy, jak już będziesz znał podstawy to linkuj, tak żeby nie dostać po łapach, a jak już dostaniesz to zastanów się dlaczego, wyciągaj wnioski i dalej linkuj ;-)

Może podpasuje Ci coś z moich materiałów. Na lexy.com.pl/blog/ na górze masz linki do 3 kursów na różnym poziomie. Z książek drukowanych musiałoby wyjść coś aktualnego.

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

Można spokojnie kupić starą książkę pod warunkiem, że doczyta się aktualne informacje na blogach. Część rzeczy zmienia się w niewielkim stopniu (np. waga poszczególnych czynników rankingowych), ale też dochodzi sporo zupełnie nowych.

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

• 2 tygodnie później...

Wojownik seo - sztuka osiagania najwyzszych pozycji w wyszukiwarkach. Słyszałem o tej ksiazce same dobre opinie.

Tak przy okazji tematu ksiazek. Do nauki potrzeba dużej ilości ksiazek aby nie pójść z torbami można wypożyczyć w bibliotece.

Ja akurat mam to szczęście ,że mieszkam w mieście gdzie jest solidna biblioteka z pozycjami informatycznymi.

Masz szczęście, bo jeśli chodzi o tego typu książki, moja biblioteka świeci pustkami. Znalazłam kilka darmowych ebooków, ale wszystkie są niedopracowane pod względem stylistycznym i edycyjnym. Wiem, że nie można wymagać perfekcji od materiałów dostępnych bezpłatnie, ale czytanie tekstu usianego błędami niesamowicie mnie irytuje. Zazdroszczę Ci tej biblioteki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności