mefi Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam koleżanki i koledzy. Chciałbym poznać waszą opinię na temat kosztów pozycjonowania strony dla Google.co.uk oraz Google.no (Norwegia) 1. Dwie nowe strony 2. Dwie nowe domeny bez historii 3. Obydwie strony zoptymalizowane pod pozycjonowane frazy 4. Dla każdej frazy odpowiednia podstrona 5. Teksty unikalne dla każdej podstrony około 1500 - 2000 znaków Poniżej frazy w języku polskim: meble na siłownię meble fitness meble do siłownimeble do centrów handlowych tanie meble biurowemeble biurowe wyspy handlowe ścianki szklane meble konferencyjne lady recepcyjne szafy wnękoweopen space meble pracowniczekrzesła biurowefotele biurowezabudowy kuchenne meble na wymiar meble hotelowe meble kuchennemeble metalowemeble do zabudowymeble gabinetowe Proszę o podawanie osobno budżetu miesięcznego dla UK i Norwegii. Gorąca prośba, proszę aby osoby podejmujące dyskusję wnosiły wartość merytroyczną. Kakulację przygotowuje dla klienta, który planuje zlecić pozycjonowanie na tych rynkach. Lecz pragniemy poznać najpierw opinie osób z branży. Jak wiadomo cena nie jest tu najlepszym doradcą. Z góry dziękuję wszystkim osobą, które będą chciały podzielić się swoją wiedzą i podać szacunkowe kwoty miesięczne za pozycjonowanie oraz warunki współpracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyhy Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 z NL nie powinno byc problemu natomiast UK .... hmmm "czarno" to widze I sory, nie bede liczyl budżetów, chcialem tylko na bazie wlasnych doswiadczen przestrzec przed frazami w jezyku angielskim... Studnia bez dna. Czas na testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Google.nl (Norwegia) Widzę, że zrobiłeś rozeznanie porządne rynku. Gratulować Myślę, że nie będziesz miał problemów ze znalezieniem wykonawcy, który w holenderskim google będzie pozycjonował norweskie frazy. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Google.nl (Norwegia) Widzę, że zrobiłeś rozeznanie porządne rynku. Gratulować Myślę, że nie będziesz miał problemów ze znalezieniem wykonawcy, który w holenderskim google będzie pozycjonował norweskie frazy. Blake jak zwykle ;-) mądrze piszesz - dzięki za zwrócenie uwagi na błąd. Poprawione. Blake: właśnie staram się pomóc klientowi w oszacowaniu realnego budżetu na pozycjonowanie. Więc dopiero robie rozeznanie. Nie zbieram ofert typu - zrobię to za 1000 zł. Chcę poznać realne kwoty od osób, które miały styczność z pozycjonowaniem na tych rynkach. Będę wdzięczny za podanie chociażby przedziałów: UK: - rząd x do x2 NO - rząd y do y2 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Zobacz ile kosztują adwordsy miesięcznie na te frazy do estymacji możesz przyjąć 10 % tej sumy. https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam to już coś ;-) Dobra rada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listopad Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Zobacz ile kosztują adwordsy miesięcznie na te frazy do estymacji możesz przyjąć 10 % tej sumy. czyli śr. miesięczna liczba wyszukiwań x sugerowana stawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Właśnie to analizuję i jeśli mamy np frazę: meble biurowe - koszt kliknięcia 2 zł x liczba wyszukań wg Google 100000 = 200000 zł (dane przykładowe) 10% z tego to 20000 zł Chyba ta metoda się średio sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Liczba wyszukiwań nie jest liczbą kliknięć 2xprzewidywana ilość klików miesięcznie. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Oki, dzięki Blake za korektę mojego toku myślenia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kung Fu SEO Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 A już myślałem, że faktycznie coś o rybkach. No trudno - Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Widzę, że nikt nie pokusił się o podanie szacowanego budżetu. Szkoda, mimo to wszystkim dziękuje za dyskusję. Temat można chyba zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laskas.pl Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jak sobie wyobrażasz wycenę działań, bez pokazania strony do pozycjonowania? To tak jakbyś zlecił naprawę samochodu po wypadku, bez oględzin... Sensowne budżety powinny wynieść około 2-3k na NO i 4-6k na UK - miesięcznie. Specjalista SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.