Skocz do zawartości

Zróbmy Google Niespodziankę :)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Mało , bo w większości są to linki z subdomen "forumnowo katalogowych"

I co z tego? w GWT masz podany onet który zgodnie z waszymi wymogami posiadania linku istnieje na domenie którą mozesz sobie wykluczyc

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak wcześniej pisałem - jak sie chce dobrać do (_!_) korpogoogle to jedynie na drodze prawnej i dopiero po wprowadzeniu w naszym prawie możliwości sądzenia firmy zależnie od rejonu jej działania a nie jej siedziby i prace nad taki rozwiązaniem prawnym są prowadzone w eurokomunie , inna kwestią jest to, że przeciwko takiemu rozwiązaniu na 1000% będą lobować takie korpo jak google , facebook czy microsoft. Jeżeli to prawo przejdzie to będzie sie można dobrać do korpogoogle skarżąc ich w oparciu o łamanie praw autorskich oraz polityke prywatności jak i z ustawy o ochronie danych osobowych ..

I co z tego?
ano to z tego, że jeżeli już to wykluczasz konkretną podstronę a nie serwis. Jeżeli zaś idzie duża ilość wykluczeń różnych podstron to polecieć może serwis ale w tym konkretnym przypadku serwis na subdomenie i całkowicie niezależny od serwisu w domenie głównej. Tak przynajmniej wywnioskowałem z wypowiedzi pracowników korpogoogle.

PS

tylko skarbówka musi sprawdzać każdy "donos" - inne instytucje jeżeli dostają lawinowe donosy (które sie nie sprawdzają" to z automatu te donosy pakują do śmieci. Rozumiesz co mam na mysli ? ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

A spam raporty ?

A sram na spam :D (podobnie też robią goglasy z tymi ich raportami) od kiedy wprowadzili DT to te spam raporty maja gdzieś ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

inne instytucje jeżeli dostają lawinowe donosy (które sie nie sprawdzają" to z automatu te donosy pakują do śmieci

I właśnie o "rozregulowanie" tego automatu chyba chodzi, bo chyba nie wierzysz w bajki, że siedzi tam tysiące żółtych albo brązowych ludków sprawdzających każdy link, który wrzuciłeś do DT?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

I właśnie o "rozregulowanie" tego automatu chyba chodzi

Nic nie rozregulujesz a jak już to tylko swoje nerwy :) (i czas wolny) - lepszym pomysłem była by kampania uświadamiająca zagrożenia płynące z monopolistycznej pozycji korpogoogle ale z cała pewnoscią nie prowadzona przez "spamerów" :D bo śmiesznym jest jak jeden "kanciarz" krytykuje drugiego :D

I właśnie o "rozregulowanie" tego automatu chyba chodzi

Rozregulowanie tego automatu jest bardzo trudne, wręcz niemożliwe. Także zapomnijcie o takich akcjach. Tu nawet botnet nie pomoże.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

SzlafRock - skąd taka pewność ? Przecież nie wiemy dokładnie jak działa ten mechanizm ? :) Skoro google bombing działa, skoro można nawet zmienić podpowiadanie do różnych słów kluczowych (i hate when ...) to dlaczego nie można namieszać w disavow ? Jedyny sposób, aby się przekonać to spróbować.

Beerbant - prawnie się nigdy nie dobierzesz do żadnej korporacji bo to ona dyktuje prawo i warunki. 90% kapitału na tym świecie jest wirtualne i bez pokrycia. Tak działa skarb państwa, tak działają banki. Wystarczy, że 3 korporacje się dogadają i powiedzą rządowi USA, że spodobała im się Rumunia - tam przenoszą swoje finanse i za tydzień chcą cały swój kapitał w gotówce wycofując się również z giełdy. I co ? I w USA panuje kanibalizm, chleb kosztuje nagle miliard $ komornicy stoją w kolejkach do każdego obywatela. Spełnia się apokalipsa :D W skrócie - nikt nie podskoczy korporacjom.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nikt nie podskoczy korporacjom.

Islandia, Norwegia a ostatnio Węgry ;) . Problemem jest to, że w każdym społeczeństwie przeważają lemingi a leming jak dostanie srajfona to sra ze szczęścia i reszta go nie obchodzi - byleby miał pełen kałdun, flaszkę i możliwość zadupcenia ...

Przecież nie wiemy dokładnie jak działa ten mechanizm ?

Może nie dokładnie, ale wiemy. :)

Skoro google bombing działa,

To jest co innego.

to dlaczego nie można namieszać w disavow ?

Pisałem już wcześniej dlaczego.

Jedyny sposób, aby się przekonać to spróbować.

Tez jestem tego samego zdania. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Problemem jest to, że w każdym społeczeństwie przeważają lemingi a leming jak dostanie srajfona to sra ze szczęścia i reszta go nie obchodzi - byleby miał pełen kałdun, flaszkę i możliwość zadupcenia ...

Beerbant znowu odleciałeś w świat swoich fantazji aby skompensować sobie jakieś niepowodzenia jak przypuszczam.

Znam kilku właścicieli "srajfonów" - jeden to np. libartarianin, inny to veganin, ludzie dość mocno świadomi i daleko od poglądów które zarzucasz właścicielom "srajfonów".

Rozumiem Cię jednak, wystarczy coś napisać o głupich wyimaginowanych Lemmingach, Tusku, ponarzekać i zawsze wpadnie kilka lajków i humor się poprawi.

Generalnie nie obchodziłoby mnie to, ale problem w tym, że tacy ludzie jak Ty od ładnych już paru lat zatruwają Polskę, bo taki fatalizm i defetyzm się po prostu udziela wszystkim którzy się z tym stykają.

I później powstają takie neurotyczne "fanpage" jak dzieci-śmieci:

https://www.facebook.com/pages/Dzieci-Śmieci/639300792811851

qr*a, młodzi ludzie, całe życie przed nimi a nie potrafią nic tylko narzekać i jęczeć - to właśnie przez takich toksycznych narzekaczy których pełno w internecie i telewizji. Zastanów się co piszesz, bo to ma wpływ także na innych.

Idź na komisariat i zgłoś kradzież samochodu którego nie masz ...

Oczywiście, że można zgłosić taką kradzież. Przestępstwo kradzieży jest ścigane z urzędu.

Ale żeby nie było off-topa. Nawet gdyby ta metoda zadziałała to co - myślicie, że przez Polskę nagle wyłączą DT? Nasze strony dostaną po tyłku i tyle z tego będzie.

Myślę, że nie dostaną po tyłku żadne strony bo szybko to wykryją za to dołoży im się roboty :) No nic - przemyślę to bo wszystko można zautomatywać. Mimo wszystko jak ktoś będzie chętny to zapraszam :)

Co do obalenia korpo w innych krajach jakoś nie widzę tego, żeby korpo sobie poszło :D To jest jest imperium większe od każdego jednego kraju bo mają pieniądze a kraj ma zagwarantować ich pokrycie, nie ma pokrycia nie ma kraju.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności