barmic Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 witam od poniedziałku zauważyłem dziwny ruch na stronie (sklep internetowy, kilkanaście tysięcy produktów) kilkaset wejść bezpośrednich dziennie, większość z usa średni czas trwania wizyty to ponad 4 minuty, część to 0:00 a część spędza na jednej, dwóch podstronach po kilkanaście minut no i co najdziwniejsze Ci wszyscy dziwni goście z usa wchodzą bezpośrednio na podstrony, nie na główną to jakieś roboty? skąd więc ten długi czas spędzony na stronie przez część z nich? Blog finansowywww.kiedy-kasa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Te wejścia ze Stanów Zjednoczonych nie są przypadkiem z Wyoming? IF.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barmic Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ponad 150 to kalifornia, ponad 500 nieokreślone (ale też USA) Blog finansowywww.kiedy-kasa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokodżambo Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Boty podejmują próbę zarejestrowania i dodania komentarza z linkiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 U mnie na topie jest Rosja. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 U mnie Rosji nie ma nawet w TOP10, USA na 4 a ponad 90% to ruch z Polski. Moje strony nie są atrakcyjne dla botów? Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kung Fu SEO Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Być może to bot Binga. - Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMati Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Może jakieś boty zasysają content ;-) Sprawdź logi serwera, zerknij na nagłówki. Tak to można wróżyć z fusów i nic więcej. @Kung Fu fakt z tym Bingiem. Jak się dorwie do strony to nie popuści do czasu aż całej nie przewierci na wylot. Niczym kiedyś NetSprint. ◈ Drupal & WordPress ◈ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShRon Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 U mnie Bing, przy źle zrobionej stronie (duży site z atrybutów i cech), zarzynał hosting. Warto to sprawdzić. When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen. Blog o modzie męskiej - emodini.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kung Fu SEO Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Potrafi mielić od 2 tygodni do 3 miesięcy, zależnie od struktury i site strony. Potem przestaje. Ale suma sumarum wychodzi się in plus. Coraz więcej konwersji mam z Binga - kiedyś poniżej 1%, teraz 3-4% z całości. - Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargre` Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Śednio na jedno prawdziwe wejście może przypadać nawet 10-20 wejść botów. A kiedy to akurat pora binga czy googlebota, może to być jeszcze znacznie więcej. Większość statystyk nie zlicza botów, ale niektóre boty nie są identyfikowane i figurują niby jako realne wizyty, a tak nie jest. Oprócz Analyticsa, dobrze mieć jeszcze jakiś własny sensowny skypt statystyk na serwerze, tak żeby dobrze widzieć, kto ci tam mieli twoje zasoby i w jaki sposób. Czasem można trochę pobanować, także całymi zakresami IP, choć to i tak walka z wiatrakami. Sorry, nie odpowiadam na PMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 @dargre`, co uważasz za sensowny skrypt? Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barmic Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Sprawdzenie logów okazało się dobrym pomysłem jak się okazało coś co analytics rozpoznawało jako różnych użytkowników było jednym adresem ip 38.99.82.191 więcej można dowiedzieć się tu: https://www.warriorforum.com/building-ecommerce-sites-wholesale-drop-shipping/751615-google-bot-hacker.html jakiś wredny robaczek szuka dziury w zabezpieczeniach Blog finansowywww.kiedy-kasa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.