Kesera Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Jestem bombardowany spamem wysyłanym z formularza kontaktowego. Zainstalowałem captcha https://contactform7.com/captcha/ ale nie pomogła. Czy ktoś zna skuteczny sposób na zablokowanie spamu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 FunCaptcha to pomoże Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 bo marna captcha, ten typ nawet darmowe OCRy w php obsługują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Przecież w tej wtyczce masz opcję dodania pol matematycznych, texstowych, itp. oraz captcha. Uruchom wszystko i na pewno pomoże, chyba, że twój adres email został zassany do jakieś spamerskiej bazy to już będzie gorzej... Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informator Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Mnie też bomabardują ostro. Jeżeli z jednego maila lecą wiadomości zarzuć blokadę. Captcha odstrasza potencjalnych klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylver Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tak jak koledzy wyżej wskazali, blokowanie maila to walka z wiatrakami a tak prosta capcha nie ochroni cię za bardzo. MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref Najwartościowsze kursy online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Broni czy nie, ale jak np. dodasz jakieś dziwne i jednocześnie łatwe pole do wypełnienia, to może większość spamerów zablokować... Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeq Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Też miałem ostatnio ten problem, pomógł mi akismet https://contactform7.com/spam-filtering-with-akismet/ Radeq blog - już mniej o SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webmax Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Oczywiście - akismet pomoga bardzo dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamoczy Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 ja dodaję quiz typu "podaj x brakujących znaków z nazwa____eny.pl" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMati Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 wtyczka StopSpamers + Cloudflare + opcjonalnie blokada regionalna na spam kraje lub jeżeli nie możesz tak postąpić to blokada serwerów najczęściej wysyłających Ci spam. ◈ Drupal & WordPress ◈ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.