Skocz do zawartości

Wycena fraz

tur77ek

Rekomendowane odpowiedzi

Zleciłem firmie wycenę fraz co o tym myślicie nie chcę być naciągnięty.

fraza--------------------------------cena--------wyniki google-------adwords propozycje

english grammar in use------118.55 zł----42,400,000---------27 100 Średnia 1,09 zł

egzamin gimnazjalny----------491.11 zł----1,410,000----------12 100 Niska 0,28 zł

wydawnictwo greg--------------117.17 zł-----2,620,000---------1 600 Niska 0,61 zł

Zestawiłem sobie wycenę z danymi wyniki google i z adwords, fraza english grammar in use 118.55zł jest frazą trudność średnia i 42,400,000 wyników w google a np egzamin gimnazjalny 491,11zł mniej wyników w google trudność niska a zarządali za nią 491 zł o co w tym chodzi , czy czegoś nie rozumiem czy ktoś mi to źle wycenił ???

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale jak mamy to ocenić, skoro nie wiemy, jakiej strony dotyczy ta oferta? Przecież trzeba wiedzieć, na jakim "materiale" będzie się pracowało, jak wyglądały dotychczasowe działania na stronie i jakie pozycje obecnie ona zajmuje. Co innego zaczynać z zupełnie nową stroną, a co innego z taką, która już się wbiła na sensowne pozycje. Stawki powinny być indywidualnie dobrane na tej podstawie. Dla 10 różnych stron powinny być różne stawki nawet za te same frazy.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

nie róbcie sobie jaj, ślizgacie się jak piskorze zamiast kolesiowi odpowiedzieć

przecież ta wycena jest bandycka

"egzamin gimnazjalny----------491.11 zł" :hahaha: - śmiech na sali, ta fraza to 60-90 zł a nie prawie pięć stów !!

Jasne, za 60-90 zł pierdylion linków z rumaka, klient chwilowo zadowolony a potem update algorytmu i tematy w stylu "Czy można pozwać firmę SEO" . Trzeba przyjąć wreszcie do wiadomości, że wysokiej jakości SEO kosztuje i będzie kosztować coraz więcej.

A konkretnie co byście za to 500zł zrobili. Np. gdzie linki by były? Jakiś przykład konkretny strony co jest robione wysokiej jakości seo? Tylko małej, nie molochu w stylu Onet.

Trzeba przyjąć wreszcie do wiadomości, że wysokiej jakości SEO kosztuje

A co tak kosztuje w tym "wysokiej jakości SEO"? To, że linki są dodawane ręcznie a nie automatem? Dla mnie to nie jest "wysokiej jakości SEO" tylko nieudolność takiego "seowca".

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności