Skocz do zawartości

Jaki procent nofollow?

wedrowiec

Jaki procent nofollow  

130 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki procent nofollow?

• <1
      7
    • 1-2
      1
    • 2-5
      5
    • 5-10
      14
    • 10-15
      8
    • 15-20
      10
    • 20-30
      10
    • >30
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zastanawialiście się jakby zreagował G. na SWLa z lnkami tylko nofollow?

Chodzi mi i o algo i o antyspam-team :)

p.s. zaczynam to testować, ale rozmiar testu nie pozwoli na zbyt daleko idące wnioski, pokaże raczej kierunek w ktorym należy podążyć z dalszymi testami

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Wiec nie bardzo rozumiem w jakim celu tracic swoje moce przerobowe na budowe linków które nie maja żadnego wplywu ?

Bo nie każdy ma pozycjonerskie klapki na oczach, i rozumie, że także link nofollow ma swoją wartość, choćby z punktu widzenia ruchu dla strony.

Milion razy twierdzono, że "traffic is king" a nie "position is king". A traffic to niekoniecznie znaczy wysoka pozycja. Traffic to często linki "nofollow" z grubych stron, traffic to często uznany brand, dla którego pozycja w serpach ma mniejsze znaczenie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Wiec nie bardzo rozumiem w jakim celu tracic swoje moce przerobowe na budowe linków które nie maja żadnego wplywu ?

Bo nie każdy ma pozycjonerskie klapki na oczach, i rozumie, że także link nofollow ma swoją wartość, choćby z punktu widzenia ruchu dla strony.

Milion razy twierdzono, że "traffic is king" a nie "position is king". A traffic to niekoniecznie znaczy wysoka pozycja. Traffic to często linki "nofollow" z grubych stron, traffic to często uznany brand, dla którego pozycja w serpach ma mniejsze znaczenie.

Jak sadzisz ilu pozycjonerów w PL moze przeznaczyc np. 1-5 tys mies pln na kupno reklamy banerowej lub textowej na innych serwisach pozycjonujac jednego klienta?

Kto twierdzil ze traffic is the king ?

Zrobcie prosty test : dodajcie strone do 10 precli , 10 katalogow, dajcie post na 10 forach

I druga domena to samo + 10 linkow nofollow

Dajcie mi znac czy widzicie roznice.

Zrobcie prosty test : dodajcie strone do 10 precli , 10 katalogow, dajcie post na 10 forach

Właśnie to sprawdzam, tylko dlaczego uwazasz, że trzeba proównywać 30 linków dofollow z 10 nofollow? :)

p.s. Jeszcze nie tak dawno odpowiedź była oczywista i natychmiastowa na tak postawione pytanie, zresztą robiłem testy, teraz nie dam głowy za cokolwiek ... lepiej sprawdzić niż świecić oczami :)

Kto twierdzil ze traffic is the king ?

Jak wspomniałem - klapy na oczach.

Wolę jeden link "nofollow" np. z about.com zamiast twoich 100 precli, 100 katalgów i 100 forów. I taki link nofollow da 100 razy lepszy traffic. W dodatku taki link przetrwa lata, a twój śmietnik wyląduje szybko tam gdzie miejsce śmietnika.

I klapy na oczach jeszcze raz.

Bez trafficu strona www dla ludzi po prostu nie ma racji bytu, to chyba oczywiste.

Bez trafficu sklep nic nie sprzeda, portal czy strona z reklam nic nie zarobi, etc.

Chyba ci się coś pomieszało, albo te klapy to już ci całkiem na oczy opadły.

Chyba wydaje ci się, że pozycjoner to jedyne zajęcie, a Polska to jedyny kraj. Zresztą nie tobie jednemu.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Nigdy nie napisalem o porównywaniu 10 N z 30 F.

Domena A : 30 F + 10 N

Domena B : 30 F

Fakt, chciałem błysnąć a po bardziej dokładnym przeczytaniu wyszło, ze trafiłem kulą w płot :) Sorry ...

No to możesz się zdziwić wynikiem takiego testu..

Warunek, wsadzasz po dwa linki wszędzie i na zmianę góra-dół oraz dla jednej domeny dokładasz 10 linków nofollow, a najlepie z 10 takich par żeby nie było wątpliwości, po 3-4 tygodniach dla domeny bez nofollow dokładasz "brakujące" linki nofollow i teraz czekamy na zmiany? .

p.s ostatni test na temat wpływu linków nofoloow robiliśmy niecały miesić temu na 100 domenach .com na jednym z rosyjskich for. Winniki mnie satysfakcjonują,

Max

Jesteś pewien wiarygodności tych testów?

A satysfakcja wynika z?

Od dłuższego czasu testuję działanie linków nofollow (w sumie zupełnie dla sportu).

Jestem tego samego zdania co it.

Wiem, że Ty i Marcin to inna liga niż ja :) ale jestem pewien - nie rankują.

Moje testy:

- kilkadziesiąt domen (inne IP)

- kilkadziesiąt subdomen (nie z domen wyżej wymienionych)

- różna tematyka, nie tylko moje skorupy :)

- frazy łatwe (2-3 wyrazowe)

- en i pl

- test od jakichś 4 miesięcy (cyklicznie odnawiany dla konkretnych fraz i stron)

- testowane frazy - linkowane tylko nf (specjalnie wybrane typu "pcim191 Zielonka Dolna")

- teksty - synonimizowane, słabej jakości

- skrypty (wiki - kilka skryptów, WP- niespamowane-nie SB, inny-małospamowany - nie podam jaki)

- indeksacja - na linki szło więcej niż potrzeba (jakieś 70 procent zostało pokazane jako w indeksie, ile zliczyło tego nie wiem*)

Wynik:

NIE RANKUJĄ - pozycje skaczą plus minus kilka oczek, w granicach błędu

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. A co do pytania - zarówno 0 jak i kilkadziesiąt jest "naturalne" - procenty zależą od typu strony czasami od focha nieomylnej korporacji G.

* są linki zliczane (rankujące) a niewidoczne w wynikach i narzędziach G

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

ale jestem pewien - nie rankują.

Ale mogą sie przyczyniać do postrzegania strony jako "naturalnie" linkowanej. Zakładając, że strona jest też "normalnie" linkowania. I w ten sposób mogą być pomocne.

P.S. Oczywiście to moja spekulacja poparta, powiedzmy, zdrowym rozsądkiem ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Mariusz nie chce mi się nic nikomu udowadniać, ba co więcej, chyba nawet lepiej jak ktoś ma inne podejście. Mniej ludzi - więcej tlenu.

Jesteś pewien wiarygodności tych testów?

Zrób sobie test 4 domeny świeżo zarejestrowane Strony typowe wizytówki strona główna, o firmie, kontakt najlepiej statyczny html. Treść unikalna pisana "z palca".

Za-indeksuj ich, zrób podstawowa optymalizacje ( najlepiej odczekaj z dwa tygodnie) i linkuj jedna 100% linków D/F powiedzmy 2 k, domena nr2 2k tych samych linków DF + powiedzmy 2 k dobrych linków NF, domena NR 3 tylko 2 k dobrych linków N/F, domena 4 nie linkuj wcale.

Co do naturalności to w to nie wierze. Co do optymalnego profilu linków to skłaniam się do tego że talkie coś istnieje.

Wynik:

NIE RANKUJĄ

tu chodzi nie o rankowanie jako take linkow N/F lub nie rankowanie, chyba nie czytałeś co napisałem dokładnie, a napisałem dosłownie (

ostatni test na temat wpływu linków nofoloow

)

Chodzi o zachowanie w serpach stron co takie linki posiadają. Radze zrozumieć ta subtelną różnice.

p.s oczywiście nie mówimy tu wcale od doorach, szybkim linkowaniu nastawionym na szybkie wejście w TOP i taki szybki wypad z niego. Mówimy teraz na przykładzie wizytówek.

@Mariusz nie chce mi się nic nikomu udowadniać

Nikt tu nikomu nie każe udowadniać, pytam tylko.

A i tak sam sprawdzę :)

@ostatni test na temat wpływu linków nofoloow

Panie Kolego

Z tego zdania nic nie wynika, ani dokładnie ani niedokładnie :)

Więc nie dziw się mojemu pytaniu, gdybyś napisał precyzyjnie nie byłoby mojego poprzedniego posta.

@Mówimy teraz na przykładzie wizytówek.

A mówiliśmy tu o jakichś warunkach "brzegowych"?

@Co do naturalności to w to nie wierze.

Ja też.

Ale ileś tam raz powtórzony "naturalny" link uruchomi "brzytwę" algorytmu i...

d..u..p..a

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności