Skocz do zawartości

Wycena strony z ruchem z google

Kazaan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien serwis o tematyce erotycznej - na dzien dzisiejszy ma ok 35.000 uniq z google dziennie, czyli ok 1mln miesiecznie, i moje pytanie brzymi - ile taka strona może być warta? (mam ochotę ją wystawić do sprzedazy i zastanawiam sie z jaką ceną startową) domena ma 3lata i pr4

35 tys uu dziennie wcale nie wynosi miliona miesięcznie, nie możesz tej liczby przemnożyć przez 30 dni, bo unikalni dziennie w skali miesiąca mogą się powtarzać :)

Poza tym wszyscy wiemy, że dni tygodnia różnią się jeżeli chodzi o ruch na stronie ;)

Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron

Poza tym ruch z google w ciągu kilku godzin duuupnie w dół jak po sprzedaży ściągnie się linki ;P albo dostanie się filterek ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Poza tym, ważna jest też jakość ruchu (np. współczynnik odrzuceń)

Tu jest okej srednio 7:43

Poza tym ruch z google w ciągu kilku godzin duuupnie w dół jak po sprzedaży ściągnie się linki ;P albo dostanie się filterek ;)

Wiadoma sprawa, jesli wogole zdecyduje sie na sprzedaz to z gwarancją pozostawienia linków minimum przez rok.

Moim zdaniem bez adresu ww nikt nie powie co o tym myśleć logicznie. Czy masz filmy własne czy kradniesz z sieci innych stron tego typu itp. To jest bardzo krucha strona i ja bym się bał zainwestować w to więcej niż 15 - 20 % dochodu rocznego serwisu.

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

gwarancją pozostawienia linków

Gwarancja linków nic nie daje skoro raz są dobre raz są złe :P

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Ruch skąd (narodowość). To ważne, bo ruch z Chin czy z Indii i okolic jest niewiele wart.

Tak czy inaczej, gdyby ktoś miał to kupić, to raczej nie licz, że ktoś w ciemno da kasę. Będziesz musiał sie pochwalić danymi i to odość dokładnie. Nikt nie wywali kasy na lipę, zwłaszcza w tej branży, nikt też nie wywali kasy bez wiedzy jaki jest content, koszty serwera, skrypt, itd. Te wizyty unikalne ludziska też róźnie liczą. Spotkałem się nawet z takimi geniuszami, co zliczali pobrania obrazków, wizyty robotów, itd.

Jedyne w miarę sensowne odniesienie to Analytics.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności