Skocz do zawartości

[ciekawostka] le kosztowały najbardziej znane logotypy

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Przez przypadek znalazłem i uważam, że dosyć ciekawe te cenny, więc zamieszczam info:

Coca-Cola – 0 dolarów Tak jest, rozpoznawalne na całym świecie logo Coca-Coli nie kosztowało ani grosza. Wszystko dlatego, że zostało zaprojektowane przez asystenta zatrudnionego w firmie John Pembertona, twórcy Coca-Coli. Pracujący na „etacie” mężczyzna wymyślił nazwę napoju i zapisał ją popularnym w tamtych czasach oficjalnym krojem pisma Spencerian Script.

Logo Pepsi - Dla odmiany logo i rebranding Pepsi wykonane w 2008 roku przez Arnell Group kosztowały okrągły milion dolarów. :olaboga:

więcej na ten temat

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No tak, ale do tego dochodzi cały rebranding o czym dopiero później doczytałem ... nie tylko samo logo ;) np:

ceny-logo-8-304166.jpg

BBC – 1 800 000 dolarów

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jobs w latach '80 zapłacił za to cudo https://en.wikipedia....e:NeXT_logo.svg 100 000$

Nietuzinkowe imprezy firmowe i integracyjne dla firm Gdańsk i Trójmiasto. Best injector machine needle head for food and meat. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

Rebranding PZU sporo kosztował

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

https://stocklogos.com/topic/famous-logo-designs-and-how-much-did-they-cost :)

Sam byłem grafikiem przez wiele lat i totalnie nie rozumiem tych cen - zależnie od czasu pracy i ilości osób - kilkaset zł / kilka tys ok ale nie więcej.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Mi się najbardziej podoba do dzisiaj przedwojenny slogan reklamujący prezerwatywy "Wulkan"

"Prędzej Ci serce pęknie"

no i nieśmiertelne "Cukier krzepi"

:D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

I właśnie w tym rzecz. A ciekawe ile kosztowała zmiana nazwy z IDEA na ORANGE czy ERA na T-mobile ;)

we wrześniu 2005 marka Idea, pod jaką funkcjonowała sieć telefonii komórkowej, została zmieniona na globalną markę Orange (kampania informacyjna kosztowała ponad 1 mld zł)
w czerwcu 2011 sieć telefonii komórkowej Era zmieniła się w globalną markę T-Mobile (rebranding kosztował ponad 100 mln zł)

Firma Enron 33 000 dolarów - a stronę firmową mają bardzo kiepską i do tego na starej: Joomla! - Copyright © 2005 - 2007

Zmiana logo na wszystkich dokumentach, reklamach, samochodach- masakra! I chyba dobra okazja na wypopmowanie kasy z firmy ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Rebranding PZU sporo kosztował

nie wydaje sie wam, ze ta firma straciła przez ten rebrand - jak dla mnie samo logo juz przypomina jakiś niemiecki znaczek (na czapkowy) - z czasów przedwojennych...

pzu-500x162.png

Kapitan noster - ponoć jest komiksowo przerysowanym kapitanem statku kosmicznego - jak dla mnie (mój degustibus) to mi mundur niemiecki przypomina (krojem)...

282-350xn-n-n.png

( a może mam jakiegoś fix'a na punkcie niemców? )

pozatym sami designerzy mają zarąbiste sukcesy i nie ulega wątpliwości, że to PRO -

https://www.whitecat.com.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności