Skocz do zawartości

Jak zablokować zaplecze przed robotami: ahrefs, majestic seo i open site explorer?

dentro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Krzysztof_kf - tego nie sprawdzałem najbardziej mi zależało na ograniczeniu ruchu na serwerze, ostatni boty strasznie zamulały mi jednego vpsa.

Później przetestuje na jakiejś domenie czy widać linki czy nie w MS i Ahrefs ale tak jak mówi Zgerd wszystkiego nie wytniesz, wchodzą boty pod innymi nazwami i nadal indeksują dalej. Lecz jeśli komuś boty zamulają serwer polecam wrzucić to co podałem u mnie działa :)

bilbord_opublikuj_mini.png

• 8 lat później...

Taka opcja jest dobra wtedy, gdy chcesz podnieść statystyki dla swojej domeny w serwisach tego typu (ahrefs,majestic).

Na SEO to się nie przekłada, wręcz ułatwia wyśledzenie linków przez ewentualną konkurencję.

22 godziny temu, marbork napisał:

Czy może jakąś wartość takie "wizyty" sobą przedstawiają?

Jedyny plus według mnie, że widzisz w tych narzędziach profil linków domeny, rozkład rodzaju linków, anchorów etc. Natomiast i tak będą to linki, które widzę te narzędzia, a nie Google.

A praktycznego punktu widzenia nie warto, bo konkurencja wie dzięki temu więcej.

W dniu 24.05.2022 o 13:38, s_matysik napisał:

Jedyny plus według mnie, że widzisz w tych narzędziach profil linków domeny, rozkład rodzaju linków, anchorów etc. Natomiast i tak będą to linki, które widzę te narzędzia, a nie Google.

A praktycznego punktu widzenia nie warto, bo konkurencja wie dzięki temu więcej.

Dzęki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności