Skocz do zawartości

Podstawy, wiedza zawarta na forum, książki.

Filox

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam stronę, którą muszę wypozycjonować, Zresztą wiedza dot. pozycjonowania przyda mi się. Chciałbym zapytać o podstawy, a głównie o źródło materiałów. Wiem, że na forum jest dużo informacji, ale co byście polecili. Jakieś książki dot. SEO ? Zaczynam od początku, chciałbym poznać podstawy podstaw (o ile można tak powiedzieć). Dowiedzieć się co ma decydujący wpływ na pozycję strony, wiedzieć jak dobrze nią zarządzać. Co polecacie na początek ? Prócz informacji zawartych na forum ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

www.planeta-seo.pl :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Kancelaria Szeffner

Jeżeli przeczytasz dział dla początkujących tutaj na PIO wiedza bedzie wystarczająca żeby coś zrobić z stroną, ewentualnie we wrześniu możesz wpaść na szkolenie dla początkujących

https://xannsem.com/szkolenia/seo_i_pozycjonowanie_-_poziom_podstawowy

Marketing internetowy dla firm

Aha, a tak się dopytam. Powiedzmy mam strone, mam na niej posty. Nie pozycjonuje głównej strony, bo w moim przypadku się nie da. Zależy mi na pozycjonowaniu poszczególnych postów. To jak mam powiedzmy 5 - 6 keywordów w danym wpisie to pozycjonuje te słowa kluczowe tak ? By np. po wpisaniu danego słowa kluczowego pojawiał się wynik w google z moją stroną. Do tego, mam umieszczać słowa kluczowe w tekstach/artykułach oraz mogę wstawiać jako alt tag do zdjęcia tak ? I jeszcze jedno, czytałem, że świeże strony są lepiej pozycjonowane przez google. Na początku moje wpisy były na 1szej/drugiej stronie. A obecnie spadły do 24/25. Czy to normalne, domena ma już prawie rok.

Aha, a tak się dopytam. Powiedzmy mam strone, mam na niej posty. Nie pozycjonuje głównej strony, bo w moim przypadku się nie da. Zależy mi na pozycjonowaniu poszczególnych postów. To jak mam powiedzmy 5 - 6 keywordów w danym wpisie to pozycjonuje te słowa kluczowe tak ?

Tak

Do tego, mam umieszczać słowa kluczowe w tekstach/artykułach oraz mogę wstawiać jako alt tag do zdjęcia tak ?

Tak

świeże strony są lepiej pozycjonowane przez google.

Tak

Na początku moje wpisy były na 1szej/drugiej stronie. A obecnie spadły do 24/25. Czy to normalne?

Nie to nie jest normalne, może wpadłeś w filtr i wpisy poleciały

Web News - ranking smartfonów

Jako, że mam drugą stronę o podobnej tematyce, to w pierwszej kolejności zajmę się ją. Czytałem trochę na forum o słowach kluczowych itp.

Dodaje wpis, to wiadome. W samym opisie muszą być zawarte słowa kluczowe, warto dodać jako alt tag do zdjęcia. Ale uwaga co do samych słów. Szukam powiedzmy 6 - 7 słow, sprawdzić, w google trends co ma najwyższe wyniki, później w google keywords - miesięczne wyszukiwane danego słowa, oraz konkurencje. Jeżeli konkurencja jest niska, a słowo ma dużą liczbę wyszukiwań to go użyć, tak ? A następnie wybrać 3 - 4 słowa kluczowe, z tego wpisu. I je pozycjonować poprzez katalogi, precle, backlinki. Ale z umiarem, by nie dostać filtra na świeżej (bo witryna jest świeża) stronie. I cała trudność pozycjonowania opiera się na dostaniu się na top10, na wybiciu danego słowa.

1. nie przesadzaj z nasyceniem słowem kluczowym w tekście, stosuj jego odmiany również , tyczy się to też opisów grafik

2. sprawdzaj przewidywana liczbę odwiedzin [dla dokładnego dopasowania]

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności