Skocz do zawartości

Krótki film reklamowy

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję na stronę firmową krótki film na temat wykonywanej usługi. Takie typowe "przed, w trakcie i po". Czy ktoś z Was ma doświadczenie w nagrywaniu takich materiałów? Zlecał czy próbował nakręcić samodzielnie? Jeśli chodzi o zlecenie mam kłopot bo zdjęcia będą dość daleko od większych miast i będą trwać 3 dni. W związku z tym zastanawiam się czy nie spróbować samodzielnie.

Kamerki nie mam, dysponuję amatorskim Nikonem D90 + kitowy obiektyw 18-105, porządny statyw (Manfrotto). Zdjęcia będą wykonywane w Kościele. Jak wiadomo rzecz nie tylko w tym by nakręcić materiał ale trzeba go też obrobić, "udźwiękowić", przydałby się lektor. Do tej pory nagrywałem parę amatorskich "filmików"- jakaś imprezka, koncert itp. Mam więc mizerne doświadczenie.

Trochę chaotycznie to opisuję ale mam do Was pytanie: czy próbowaliście zmierzyć się z takim zadaniem, a jeśli zlecaliście to z jakimi kosztami trzeba się liczyć?

Dziękuję z góry za pomoc i wskazówki :)

e: literówka, e2: Nikon D90 a nie F90 :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 6 miesięcy temu...

Doprecyzuję pytanie- aktualnie mam już sporo materiału a teraz muszę go obrobić. Nie chcę zajmować się profesjonalnie obróbką filmów a robić to na własne potrzeby. Z tego względu szukam programu, który może nie da dużo możliwości ale za to jest prosty. Chodzi o montaż z możliwością wstawienia napisów, grafiki i dogranie głosu.

Będę wdzięczny za każdą sensowną wskazówkę.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

win. movie maker (od 7 jest niezły)

nero vision (dźwięk można dodać lub edytować w nero wave editor) - w pakiecie nero

i oczywiście adobe after effects i sony vegas

te dwa ostatnie są troszkę drogie, a dwa pierwsze spokojnie osiągalne

dymna.jpg

adobe after effects

to kombajn, którego możliwości dla amatorskiego filmu nie wykorzystasz nawet w 5%.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

to kombajn, którego możliwości dla amatorskiego filmu nie wykorzystasz nawet w 5%.

dlatego mało nie kosztuje. Podałem, bo na tych pracuje mój syn i sobie chwali.

moim zdaniem możliwości z pakietu windowsa czy nero są w zupełności wystarczające do tego, czego Nikonem potrzebuje.

dymna.jpg

@początkujący też uważam, że to co w windzie pozwoli na prosty i efektowny montaż ;) od siebie dodam jeszcze Lightworks'a

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Polecam Premiere albo wspomniany AE. Co do kosztów to możesz sobie wykupić dostęp na miesiąc w CreativeCloud: adobe.com/pl/products/creativecloud/buying-guide.html

Nietuzinkowe imprezy firmowe i integracyjne dla firm Gdańsk i Trójmiasto. Best injector machine needle head for food and meat. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

...moim zdaniem możliwości z pakietu windowsa czy nero są w zupełności wystarczające...

Chodzi Ci o Movie Maker?

Nie wiem na ile to będzie pomocne ale szukałem ostatnio właśnie takich rzeczy po necie i są stronki gdzie online możesz robić różne takie krótkie clipy, prezentacje i łączyć zdjęcia itp. Nie wiem jak wyglądają wszystkie możliwości bo zarejestrowałem się na jednym tylko i dalej mi się już nie chciało :)

Przykłady:

https://www.wideo.co

https://goanimate.com (ten jest chyba płatny niestety)

ale jest też wiele innych podobnych stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności