Skocz do zawartości

Po jakim czasie od zdjęcia filtra ręcznego strony zazwyczaj wracają?

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To może napisz co było nie tak i co zrobiłeś? Za linki dostałeś czy za treść na stronie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przy filtrach za backlinki dotychczas czekałam ok. tygodnia na pierwsze efekty, a w ciągu kilku kolejnych poprawiały się pozycje dla większości fraz. Akurat czekam na powrót pozycji po zdjęciu filtra dla jednej ze stron i tu czekam już 1,5 tygodnia (od 4 kwietnia).

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

• 2 tygodnie później...

Przy filtrach za backlinki dotychczas czekałam ok. tygodnia na pierwsze efekty, a w ciągu kilku kolejnych poprawiały się pozycje dla większości fraz. Akurat czekam na powrót pozycji po zdjęciu filtra dla jednej ze stron i tu czekam już 1,5 tygodnia (od 4 kwietnia).

A czy wysyłałaś prośbę czy tylko usunęłaś linki i pozycje same wróciły ?

Strony www Katowice - sprawdź również moje usługi pozycjonowanie stron Katowice

oraz moją stronę MarekSwatek.pl

musiałam dodatkowo wysłać zgłoszenie ponownego rozpatrzenia

Przy okazji musiałaś dodatkowo podp*lić kolejne strony w tym swoim SPAMraporcie.

Jeżeli filtr jest za linki to tymi samymi linkami da się z niego wyjść bez wykładania na tacy czyjegoś (publicznego) zaplecza, albo stron które sami wcześniej zaspamowaliście bezmyślnym linkowaniem.

Ręczne filtry nie są zakładane znikąd - w większości przypadków jest coś nie tak ze stroną - nie przedstawia żadnej wartości, jest jakimś doorwayem i to też nie leci z automatu tylko przez podp...laczy.

Niestety, taki kraj - jak samemu nie uda się zrobić to trzeba komuś przy... bo dlaczego drugiemu ma być lepiej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeżeli filtr jest za linki to tymi samymi linkami da się z niego wyjść bez wykładania na tacy czyjegoś (publicznego) zaplecza, albo stron które sami wcześniej zaspamowaliście bezmyślnym linkowaniem.

Ręczne filtry nie są zakładane znikąd - w większości przypadków jest coś nie tak ze stroną - nie przedstawia żadnej wartości, jest jakimś doorwayem i to też nie leci z automatu tylko przez podp...laczy.

Jesteś moim "guru" od dziś.

Przy okazji musiałaś dodatkowo podp*lić kolejne strony w tym swoim SPAMraporcie.

Oczywiście. Takie są skutki jak ktoś dopala cudzą stronę bez zgody właściciela, albo robi SEO na odwal a jak strona dostaje filtr, to umywa ręce.

Mnie interesuje efekt w postaci ściągnięcia filtra, a nie to, czy jakieś śmieciowe katalogi przy okazji na tym ucierpią w wyniku prac poprzednich seowców, którym nie chciało się nic z tym zrobić.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

czy jakieś śmieciowe katalogi przy okazji na tym ucierpią w wyniku prac amatorów.

I tutaj akurat muszę się zgodzić. Dlatego właśnie ostatnio zmieniłem regulamin w swoich katalogach i amatorom podziękowałem za współpracę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności