Skocz do zawartości

strategia pozycjonowana / wybór usług

jkawa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam stronę (jest online od ok. 3 lat), domena *.eu. Chciałbym ja wypozycjonować na frazy lokalne (z nazwą miasta).

Obecnie wg majesticseo do strony prowadzi 320 External Backlinks (1,802 in the last 5 years) oraz 55 Referring Domains (111 in the last 5 years).

Pagerank 3

Najbardziej popularna fraza ma ok 15k wyszukiwań / miesiąc, na którą obecnie moja strona jest na 22 miejscu.

Na niektóre frazy jestem w top10.

Od jakiegoś czasu (pewnie około roku) nie przybywa linków.

Niestety dysponuje małym budżetem tj. 150-200pln / miesiąc. Zdaję sobie sprawę, że to niewiele ale muszę z tego wycisnąć ile się uda.

Poradźcie czy takie podejście będzie dobre:

Co miesiąc pakiety od polecanego na forum pozycjonusza tak aby zmieścić się w zakładanym budżecie:

np. VIP2/VIP3 https://www.pozycjonu...=katalogowanie.

plus

precle od https://mastablasta.pl/

Czy jeśli ustawie przyrost miesięczny na ok 100 katalogów + 50 precli będzie dobrze?

Macie może jakieś inne sugestie albo polecane usługi w tej kasie do wydania?

Czy jest sens na start dodać do jakiegoś zestawu mocnych katalogów np TRUST RANK od pozycjonusza czy lepiej w tej cenie mieć ok 4x więcej słabszych?

dzięki z góry za pomoc i pozdro

kawa

trudno tu "radzić", nie zawsze ilość znaczy jakość... Ja raczej mam na myśli to, że frazy powinny po wejściu do top-ów przynosić zamówienia/klientów... a wtedy koszt miesięczny może być nie 150zł a 1000zł ale to nic, skoro da klientów którzy pozwolą zarobić 10.000zł

więc jeśli myślisz o pozycjonowaniu na poważnie to nie możesz przeliczać to na stała i nie dużą kwotę...

jeszcze jedno dopiszę... wcześniej czy później polecą linki "masowe z precli i multikodów"

sprawdzałem zaplecza znajomego który poleciał preclami jednego z potentatów (7-8 miesiecy temu) zapłacił prawie 1000zł i mało co z tych linków zostało...

Na pewno przeczytam ile dam radę z działu "dla początkujących". Pewnie jeszcze będę was nękał pytaniami szczegółowymi o frazy, linkowanie itp.

Z chęcią będę wydawał 1000pln albo więcej miesięcznie na pozycjonowanie o ile będzie to przynosiło realne zyski i będzie mnie na to stać. Zdaję sobie sprawę, że to proces ciągły i niestety firmy, które spadną z top10 zaczną wydawać na pozycjonowanie coraz więcej itd.... Na razie niestety jestem zmuszony próbować metodami "gospodarczymi".

Co rozumiesz przez cyt.: [wcześniej czy później polecą linki "masowe z precli i multikodów"]? Czy będę zmuszony do dopalania masowymi, kiepskimi linkami?

Zmartwiłeś mnie, że precle potentatów też znikają... Kurcze jeśli będe wydawał 200 pln / mies. i skutki będą mizerne to może lepiej odżałować i za 400 pln / mies. mam ofertę od jednej z "dużych" firm (niestety kiepskie opinie na forum) na 5 fraz / top10. Oczywiście dają gwarancję ale niestety długoterminowa umowa.

Korzystanie z "dużych" firm często nie prowadzi do niczego dobrego. Lepiej skorzystać z usług kogoś z forum, kto ma dobre opinie.

Precle i katalogi zawsze będą znikać, pytanie tylko w jakiej ilości i jak szybko.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

to jeśli wchodzi w grę zajmowanie się pozycjonowanie przez osoby/firmy zewnętrzne to poszukaj nie dużej firmy, kogoś kto robi to bo mu zależy... ja kiedyś miałem okazję prowadzić 2 sklepy internetowe i pozycjonowanie ich zajmowały się "duże firmy"

- sprawdziłem i poza podpięciem swl-i nic więcej nie robili :(