SzlafRock Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Dziś jest smutna rocznica. Okazja do przypomnienia twórczości muzyków zainspirowanych grudniowymi wydarzeniami w Polsce w 1981 roku. Bono napisał słowa piosenki New Year’s Day, pod wpływem reporterskich doniesień napływających z ogarniętej stanem wojennym Polski Maanam przygotował utwór Nocny patrol, tytuł jest bardzo wymowny. https://youtu.be/seNQ9gK2JBs Edytowane 13 Grudnia 2013 przez SzlafRock 3 Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Skoro smutne okazje i pojawilo U2 warto zwrócić uwagę na ich nowe nagranie poświęcone Nelsonowi Mandeli (żył 95 lat!): 2 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 to ja chyba już na zamknięcie dzisiejszej daty proponuję koncert z Gdańska ze Stoczni... Gilmour podczas koncertu wrzucił kilka dedykacji a nieme kino... echhhh wspomnienia... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kult "Prosto". Piosenkę polubiłem za tekst. Kazik (chyba go nie lubię) mówi nie śpiewa, choreografię ma... specyficzną ale co jakiś czas zaskakuje czymś ciekawym: "Idę prosto, to jest powód do troski Idę prosto, mam w du**e obie wasze Polski Idę prosto, nie zbaczam ni w lewo ni w prawo Idę prosto, to dawno już nie jest zabawą Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych Idę prosto dopóki nie padnę" (tekst ze strony kult.art.pl) 2 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Był pewien pan co wystąpił na wiecu pewnej partii, a jest Kazik, to musi być to: Akustyczna Pantera to nie Pantera 1 nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kult "Prosto". Piosenkę polubiłem za tekst. Kazik (chyba go nie lubię) mówi nie śpiewa, choreografię ma... specyficzną ale co jakiś czas zaskakuje czymś ciekawym: W sumie to utwór, który ponownie mnie zbliżył do muzy Kultu i Kazika. To nigdy nie był jakiś wokalista, ale w punkrocku nie to jest najważniejsze. Nigdy nie można mu było odmówić posiadania własnego niezależnego zdania, często stał w opozycji do ogółu i z pewnością trafnie celował w rzeczywistość dookoła. No i ma rzeczywiście "inną" choreografię... Czasem zabawnie chodzi po scenie, ale z pewnością jest sobą. Później, jak zaczął się pojawiać na galach i odbierać nagrody, to bardzo w mojej ocenie jego twórczość podupadła. Teraz wyczuwam "reaktywację" i lubię to a kiedyś to było tak: no i przez wiele lat mój numer jeden Kultu: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siciliano Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Coś klasyki:) 3 Potrzebujesz linków? Pisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Dla Kazika można by utworzyć osobny wątek, ma bardzo bogatą twórczość. Taki jeden niszowy kawałek, zapadł mi w pamięć: Co mnie muzycznie uczieszyło ostatnio najbradziej. Percival którego bardzo lubie i tu kilka razy wrzucałem, będzie współtworzył ścieżkę dzwiękową do Wiedźmina 3. Pojawił się ze swoim utworem w najnowszym zwiastunie gry: A tu zwiastun: e:l Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Trotyl 1 nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Zbigniew Preisner "Les Marionnettes" oraz "Van den Budenmayer Concerto en Mi Mineur" z filmu "Podwójne życie Weroniki". Ostatnio Preisner otrzymał nagrodę "Gloria Artis" od Ministra Kultury, pomyślałem, że warto go przypomnieć. Kieślowski, Preisner co to byly za czasy... Nie ma widoków na poprawę naszej muzy i filmu. e: poprawka, wysypałem się na nazwach utworów. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Nikonem 1 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak to się mogło jeszcze nie pojawić? No i pierwsze rozczarowania miłosne to oczywiście przy https://www.youtube.com/watch?v=9EHAo6rEuas 1 Interesuje cię opróżnianie mieszkań Warszawa Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Massive Attack "Angel" i "Live With Me" (jeśli chodzi o alkohol czuję czasami jak ta dziewczyna): https://youtu.be/ygw2zmEVsvc 2 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim44 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Kult "Prosto". Piosenkę polubiłem za tekst. Kazik (chyba go nie lubię) mówi nie śpiewa, choreografię ma... specyficzną ale co jakiś czas zaskakuje czymś ciekawym: "Idę prosto, to jest powód do troski Idę prosto, mam w du**e obie wasze Polski Idę prosto, nie zbaczam ni w lewo ni w prawo Idę prosto, to dawno już nie jest zabawą Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych Idę prosto dopóki nie padnę" (tekst ze strony kult.art.pl) Całkiem przyzwoita płytka. Ciekawy tekst ma też NIE CHCĘ GRAĆ W REPREZENTACJI - nie znalazłem nic dobrej jakości na you tubie, ale polecam odsłuchać. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Anonim44 1 PORTFOLIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 To jeszcze odrobina Kazika, w specyficznym wydaniu: A Marley był? Muszę odkopać parser i wylistować. @Canonem, mocno sentymentalnie, jesienna chandra? 2 nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) troche soundtracków [media] [/media] [media] [/media]i z filmu który oglądałem tylko raz robiąc przerwę co 15 min na faje - polecam Edytowane 18 Grudnia 2013 przez unnamed 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twintip Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Woodkid - francuski artysta polskiego pochodzenia, który swoją promocję opiera głównie na teledyskach w które jak twierdzi inwestuje większość przychodów by przez nie "kontaktować się" z fanami (interesujące jest również pochodzenie jego pseudonimu, ale to już ktoś sobie sam doczyta jeśli go zainteresuje ) 3 Zapraszam do skorzystania z darmowej reklamy w Internecie i dodawania ogłoszeń biznesowych w portalu biznesowym solidnypartner.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi