Skocz do zawartości

Google zmienia algorytm - lajki zamiast linków!

Kristobal
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

To się zaczyna robic chore co z ta wyszukiwarką się dzieje, już teraz google rozdaje bany i filtry na lewo i prawo nie patrząc na to czy witryna jest wartościowa dla użytkownika czy nie, czyli wychodzi na to iż strony które będą np z grami online będa miały 1 pozycje w google bo zazwyczaj ludzie sobie polecaja głupoty związane z gierkami zdjęciami jak kwejk i inne duperele, a zwykłe serwisy edukacyjne, i o tematykach pokrewnych gdzie będzie znajdował się tekst, opisy itp się nie przebiją bo mało kto klika w te google plus w blogach i serwisach informacyjnych no i nie każdemu się chce rejestrować do google a z google korzysta.

Chory pomysł i myślę ze to jest specjalnie robione pod marketing google ponieważ google poczuło się zagrożone tym iż wyrusł mu potęzny przeciwnik jakim jest facebook, mało tego facebook stwóżył własne roboty indeksujące i lada chwila mozemy spodziewać się wyszukiwarki stron facebook, przynajmniej tak mi się wydaje. A patrzyć po tym jak facebook się rozwija w zastraszającym tępie to i google się boi iż straci swoich uzytkowników.

heh, głupie to, ile to było od pojawienia się u nas G+ do powstania pierwszego systemu wymiany G+ 3 dni? tydzień? G+ to klikają tylko pozycjonerzy, a lubię to na fb to może dostać tak jak kolega powyżej napisał goła d.. i facet udający goryla. Demoty na każdej stronie wyników, to będzie dopiero wysoka jakość wyników wyszukiwania.

Dobry link z dobrej strony jest nieporównywalnie trudniej uzyskać od całej masy like'ów czy plusów.

Edytowane przez G.Prawda

Strona będzie wyżej ale tylko w obrębie "kółka wzajemnej adoracji" zalogowanego do google ... Skutek będzie taki, że nie będzie to miało przełożenia finansowego bo jaka korzyść jest ze sztucznych plusów od osób nie zainteresowanych zakupem/zamówieniem :). "Myśleć , myśleć, myśleć ... ", że zacytuje Zwierzaka z Muppet Show :) ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A wy klikaćie w te plusiki w googlu bo ja nie i prawde wam powiem ze nawet niechce mi się szukać tego znaczka google na jakiejśc stronie, tym bardziej ze nie na wszystkich stronach te znaczki są, chodź w wynikach wyszukiwania jeżeli jestesmy zalogowani do googla to przy kazdym wyniku jest te google plus ale niema wnie kliknięc albo jest mało 1 lub 2.

@Beerbant o ile G. nie zacznie brać pod uwagę + przy ustalaniu wyników "naturalnych".

To wtedy bedzie jeszcze większy burdel w Serpach a pozycjonowanie będzie łatwiejsze i ekonomiczniejsze i każdy będzie to mógł robić :good: - szczerze mówiąc wątpię w to bardzo

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Moim zdaniem będzie dokładnie tak, jak mówi Beerbant - strona będzie wyżej ale tylko w danym 'kręgu' jeśli jest popularna wśród części jego członków. Na całą resztę nie będzie to miało żadnego/większego wpływu.

Opieranie SERPów na lajkach byłoby bardzo nieracjonalne, bo tak już ktoś wcześniej wspomniał - same kwejki i wiochy byłyby w topach.

Z drugiej zaś strony, Google nie jest racjonalne, więc można spodziewać się wszystkiego :good:

Można wyłączyć 'personal results' na stronach wyników, choć rzeczywiście domyślnie jest włączone

Gdzieś zobaczyłem, że zmiany serpów związane z +1 wpływają tylko na pierwsze dwa wyniki, tylko właśnie nie wiem czy dobrze przecyztałem czy coś przeinaczyłem

Edytowane przez sqnbn

Możliwa też być sytuacja, w której użytkownik/ firma mająca wiele osób w kręgu/kręgach rozprzestrzeni go wśród nich, co spowoduje sytuację o której mówi Beerbant i zostanie potraktowane jako jeden z czynników do wyników naturalnych ( nieobliczalne algorytmy). W chwili obecnej nie pozostaje nam nic innego jak poczekać i ... testować.

banner1.png

Pisanie artykułów w języku polskim, niemieckim i angielskim

Rekomendacje społeczne są naturalną konsekwencją tego, co się obecnie dzieje w serpach, ilości spamu i nie panowania nad swoim algo przez Google. IMHO, propagacja tego w naturalne wyniki jest kwestią czasu. Inna sprawa, że to będzie eldorado dla spamerów wszelkiej maści i rzeźnia dla serpów.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...