anomus Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam Sluchajcie mam znajomego, ma notebooka bez czytnika CD/DVD. Chce mu zainstalowac XP z USB. Znacie jakis dobry ale 100% sprawdzony sposób ? Czekam na propozycje. Z góry mowie ze wsposoby po wpisaniu w google hasła: instalacja xp z pendrive'a nie dzialaja - mowa o pierwszej 10 Dzieki i pozdrawiam Najlepsze w sieci tania strona www . Pozycjonowanie Katowice . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Z tym to będzie ciężko, właśnie z 1.5 roku temu miałem identyczny problem i 2 tygodnie szukałem możliwości zainstalowania XP na USB, żeby następnie zainstalować na notebook'u. Przeszukałem setki stron w j. polskim, angielskim i rosyjskim. Różne programy próbowałem, nawet na niby udało się zainstalować XP na USB, ale niestety nie dało się zainstalować XP. Jedynym rozwiązaniem była instalacja Ubuntu z USB. Natomiast jeżeli XP rzeczywiście jest poprawnie zainstalowana na pendrive, to pozostaje w BIOS zmienić ustawienia, żeby najpierw było odczytywane USB, ale trzeba USB już włożyć i dopiero włączać notebook. Następnie, chyba kiedy będzie pierwszy restart w trakcie instalowania XP, trzeba tymczasowo wyjąć usb, kiedy system załaduję się, znów podłączyć usb i włączyć dalej instalację. Jednak najłatwiejszym sposobem będzie podłączenie zewnętrznego napędu optycznego. Jeżeli potrzebny zew. napęd, i mieszkasz w Warszawie, mogę pożyczyć na czas instalowania XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 na jakimś komputerowym forum znalazłem krok po kroku, zainstalowałem za pierwszym razem, bo tez w lapku nie mialem napedu, nie pamiętam jaki to byl forum. UDB najpierw tzreba bedzie sformatowac i wgrac specjalne oprogramowanie, a dalej normalnie instalacje XP. Działa do dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Jest ciężko, ale da radę. Braciak/zawodowy informatyk jakoś to przez Biosa robił. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 w biosie to zmieniasz tylko lokalizacje jakiej ma starować, to właśnie nie jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Właśnie u nas był największy problem z ustawieniem Biosu żeby to poszło przez USB - Lenovo. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikas Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Biosy są różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dMien Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 W BIOS-ie się ustala tylko urządzenie, z którego ma startować system... Jeśli na pendrive'ie nie ma poprawnie wgranego Systemu, to nic z tego nie będzie. Możesz spróbować tym programem, ale ręki nie daję, że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Z góry mowie ze wsposoby po wpisaniu w google hasła: instalacja xp z pendrive'a nie dzialaja - mowa o pierwszej 10 Bzdury opowiadasz. Zadaj inne pytanie, jesteś chyba pozycjonerem i potrafisz korzystać z narzędzia jakim jest G. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lena-007 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam, zobacz to Jak stworzyć bootowalny pendrive z Windows 7, Vista lub XP portal komputerowy, forum komputerowe, gry online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breja Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Mozna nawet przez lan a z pena hmm pewnie sprowadza sie to do wystartowania jakiegos lina live cd z pendraka, formatowanie dysku, przekopiowanie instalki z pena lub sieci na dysk i wpakowanie plikow z dyskietki startowe i mamy dosik z ktorego juz mozna leciec Pozdrawiam, breja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.