Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Jest kilka licencji na domyślnych subdomenach netmarku, więc na 99% będzie tam działało.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oki :) - odkupiłem sobie licencję plus hosting od innego ex-użytkownika. Po pierwszym projekcie kilka pytań:

1. Jak radzicie sobie opisami do katalogów? Wiadomo, że długość 400-500 znaków nie jest uniwersalna. Podwójne zagnieżdżanie synonimów, w celu uzyskania kilku opisów (również zsynonimizowanych) nie załatwia sprawy, bo soft i tak będzie wybierał je losowo i nie dopasuje do danego skryptu katalogu... Pole do katalogów jest tylko jedno - czy autor nie pomyśli o kilku polach pod adekwatne skrypty? Np. phpLD i freeglobes najlepiej wg mnie przyjmują opisy do 250 znaków (przy czym phpLD angielskie). Pewno, że można robić 2-3 projekty z konkretnymi opisami i puszczać ja na konkretne skrypty, ale czy to ma sens przy automatyzacji podlinkowania?

2. Czy artykuły do "wiki" pobierane są tak, jak do WP z zakładki "Precle"?

Czy ktoś podzieliłby się opinią w sprawie możliwie najlepszego ustawienia projektu i opisów? Jeśli nie na "biało" to chociaż na PRV? Mogę się zrewanżować własnym tutorialem ustawiania OF na przykład lub jakimiś bazami skryptów... Wydaje mi się, że jest to sprawa kluczowa - OF właśnie (z którego chyba w końcu zrezygnuję) daje większe możliwości ustawiania opisów - sprawdziłem dwa praktycznie identyczne projekty na takiej samej bazie prywatnej i muszę stwierdzić że różnice są zasadnicze na niekorzyść DLA - tu ok. 650 dodań na standardowych ustawieniach a w OF ok. 1400. Oczywiście również w DLA używam prywatnych proxy z buyproxies do postowania, OCR-a do DLA plus podpięte DBC.

Na plus: DLA nie ustępuję dużo szybkością OF (DLA na zwykłym sharedzie a OF na "podbitych" parametrach na Hexcomie). Również rejestracja Wordpressów i jej szybkość miło zaskakuje ;).

Już wróciłem z Zakopanego. Głośno było jak nigdy :D

Większa aktualizacja na razie się nie szykuje, ale będzie wysyłanie wpisów emailem (w tym mc powinno się jeszcze udać) + kilka poprawek w skuteczności obecnych.

@seogreen - https://dlhelp.i4a.pl/ - tutaj masz w części "Opis obsługiwanych skryptów => Opis skryptów" mniej więcej opisane skrypty (konfiguracja projektu).

Jeśli chcesz, możesz podesłać listę adresów, do których DonLinkage powinien dodać, a nie dodaje. Zawsze gdy otrzymuję takie adresy przerabiam moduły dodające tak, by do nich dodawało.

PS. Sprawdź w logach przyczynę błędów (dlhelo.i4a.pl -> "Pierwszy projekt"=>"Sprawdzenie logów"), bo moze to być na przykład zła długość opisu, tytułu, tagów etc.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Drupal oczywiście bierze dane z zakładki precle+tagi.

OKA, skoro jak napisałeś nie planujesz na razie większego upgradu, to rozumiem, że leżysz, browarek i oczekujesz na sugestie ;)))

To może być poprawił w tym nadmiarze wolnego czasu pokazywanie ilości zarejestrowanych/niezarejestrowanych katalogów w "Rejestracji kont", bo wyznać się na tym nie można. I jeszcze to automatyczne kopiowanie i kasowanie znalezionych katalogów z Harvestera. Byłby już pełny automat.

Planuję kilka poprawek, w tym między innymi te informacje o rejestracjach. W sumie kilka rzeczy mam już poprawionych.

Automatyczne kopiowanie też będzie zrobione (jeszcze nie ruszałem).

Ogólnie myślę nad całkiem nowym panelem donlinkage i pewnie coś z tego w końcu wyjdzie :)

Dałoby się - wprowadzę. Będzie tak jak do tej pory zbiorze pole + pole dla każdego skryptu. Jeśli nie zostanie wypełnione pole dla konkretnego skryptu, będzie próbował wziąć ze zbiorczego pola.

OK, ok. Decyzja już jest :) Updatu można się spodziewać początkiem tygodnia (jeśli nic poważniejszego w tym czasie mi nie wypadnie).

Czy dałoby się zrobić opcję odświeżania logów tylko jednego projektu w zakładce grupy projektów? Gdy mam w grupie 50 projektów i potrzebuję odświeżyć jeden kilka razy, to strasznie z tym długo schodzi.

Podobnie możliwość odświeżenia logów tylko jednego skryptu w podstronie logów konkretnego projektu (po kliknięciu w liczbę dodań udanych/nieudanych). Jeżeli dodaję tylko do jednego skryptu w danym projekcie, niepotrzebnie "mieli" wszystkie dane.

Brakuje też opcji powrotu na podstronę grupy projektu z podstrony harmonogramu (przycisk [HAR]). Drobiazg, ale trzeba albo się przeklikać od początku z Projekty, albo odświeżać stronę po 'wstecz'. :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności