Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Założyłem sobie prywatną bazę wordpress. W harmonogramie nie widzę opcji, żeby dodawać tylko do niej. W ogóle nie widać jej na liście.
Przy tworzeniu projektu wybierasz zakładkę "Bazy prywatne" jako WP wybierz tą którą masz a potem w harmonogramie dodajesz do Wordpress_priv

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - kod rabatowy do SEOhost 40% - lub inne Kupony rabatowe - kupon rabatowy - #reklama #link_sponsorowany

W projekcie należy wybrać w ostatniej zakładce "Bazy prywatne", następnie z listy do harmonogramu wybrać wordpress_priv. Jeśli wcześniej został wybrany harmonogram innej bazy priv, trzeba go usunąć i dodać ponownie.

Już myślałem o usprawnieniu tego, ale to kwestia przyszłości.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Robione, będzie na następny raz całkowicie przebudowany moduł proxy z podziałem na proxy do postowania i odpytywania google. Również api będzie w ten sposób podzielone, a dodatkowo phpowe "proxy".

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Czy ilość ustawionych dodań na minutę w pliku speed.php ma wpływ na harmonogram? Przykładowo ustawiłem (w PA) ilość dodań na każdy skrypt =2 na dzień, a w logach dodań mam również wyniki 6, 7, 8, 14 udanych prób, gdyby nie ta 14 to myślałbym że to przez ustawienia w speed.php = 10/min. Jak to jest?

Odnośnie speed.php to ja też bym podpytał - zależy mi na zwiększeniu prędkości detekcji katalogów. Czy można jakoś wyłuskać takie zadanie i znacząco podnieść prędkość rozpoznawania?

Na razie ustawiłem $speed_detector = 25; ale obstawiam, że to ciągle mało jak dla mnie na chwilę obecną (początki pracy z programem, masa linków do przemielenia). A może powielenie zadań cron'a pomoże?

Jeśli odpowiedź gdzieś wcześniej się przewinęła, to w weekend będę przewalał wszystkie 240 podstron - prośba o wyrozumiałość ;)

@rebuk - speed jest jednocześnie współczynnikiem błędu (dokładnością w ilości dodań). Czyli ustawiając 1 dodanie na dzień i mając speed 20 może dodać 1, a może dodać 20 :D Zmniejszając speed zwiększysz dokładność.

@rymasz - powielanie będzie powodowało problemy. Można ewentualnie delikatnie podkręcać ilość do momentu aż przestanie wyrabiać.

Można ewentualnie delikatnie podkręcać ilość do momentu aż przestanie wyrabiać.

A po czym poznać, że już nie wyrabia?

I prośba / sugestia - czy dałoby się samą detekcję dać do osobnego skryptu / zadania crona i tak, by zwracane były przez skrypt jakieś wyniki, choćby poglądowe, że coś się dzieje i ile, a najlepiej co rozpoznał na jakim adresie ??? Motywuję powyższe, że mam wrażenie poruszania się po omacku jako początkujący i wiele kwestii jest dla mnie niejasne. Np. czy adresy PHPld dawać z submit.php na końcu, czy domenę główną, a może skrypt sam sobie z tym radzi ...

UPDATE - cron_detector.php jest chyba tym o czym myślałem .... I obstawiam, że poznać niewyrabianie można po błędzie 500 Internal Server Error ;)

UPDATE #2 - wymyśliłem taki patent (pewnie niezbyt oryginalny)

1) $speed_detector = 1; // ponieważ czasem skrypt mieli bardzo długo na jednym adresie (np. długo czeka na załadowanie czy coś i nawet dla wartości 10 pojawiały się 500-ki)

2) w Firefoxie dodatek ReloadEvery ustawiony na przeładowanie skryptu cron_detector.php co sekundę (przy czym nie odświeża, dopóki nie załadował)

UPDATE #3 - wymyśliłem trochę bardziej oryginalny patent. Potrzebne jest jakiekolwiek konto shell + screen + wget + mail. I teraz tworzymy sobie skrypt bash'a o zawartości:

#!/bin/bash

while true; do

date +"%Y-%m-%d %T"

echo "" > res_cron_detector.txt

for i in `seq 1 1000`

do

echo "Wywolanie skryptu nr $i"

wget -qO- https://moj-serwer/cron_detector.php >> res_cron_detector.txt

done

cat res_cron_detector.txt | mail -s "[DLA] Detekcja katalogow" moj_wlasny@adres_pocztowy.pl

done

Następnie odpalamy skrypt w screenie i czekamy na wyniki :) Co 1000 wykonań powinien dotrzeć email z podsumowaniem ...

I teraz prośba o konsultację do @okazwłoka, w związku z "powielanie będzie powodowało problemy":

- czy jeśli cron_detector.php chodzi tak odpalony oraz raz na minutę jest odpalony z cron'a po stronie serwera, to coś może się stać złego?

Mam problem

Mam tak w preclach projektu:

Tekst 1

#

Tekst2

#

Tekst3

Tak samo mam w innych projektach, jednak w tym 1 pojawia mi sie przy podgladzie wspolny tekst na 6k znakow, co sie mogla spaprac?

W pozostalych dziala

EDIT

Juz znalazlem blad xD

P.S Da się jakoś zatrzymać 1 projekt, żeby szybciej rozpoczął się dodawać inny?:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności