Skocz do zawartości

domena z myślnikiem i bez

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich

mam taki dylemat.

moja strona która powstaje ma nazwę typu: moja-domena.pl ale konkurencja ma mojadomena.pl (taki przyklad, bo nazwa jest inna)

otóż nazwa ta jest idealna i trafiona w sedno, tylko czy aby nie lepiej zmienić domenę zeby mieć inną ale bez myślnika i żeby konkurencja nie miała podobnej?

dodam jeszcze że konkurencja nie wydaje się być gorźna bo pod tą nazwą jest w zasadzie blog. ostatnią zmianę treści miał ponad 3 miesiące temu i ma odwiedzin na poziomie 300 miesiącznie, ale domena ich ma 5 lat

czy jeśli moja domena będzie trochę pozycjonowana a treść będzie się powiększać i zmieniać praktycznie codziennie, to będę wyżej od nich?

czy jednak może lepiej wymyślić inną domenę?

pozdrawiam wszystkich

narazie chciałbym się powstrzymać z nazwami ale dam przykład

dzielnice-krakowa <-- moja

dzielnicekrakowa <-- konkurencja

to jest bardzo zbliżona

moja będzie portalem o mieście, a konkurencji to jest blog o różnych wydarzeniach w tym samym mieście ale skupia się na modzie

pozdro

Możesz mieć jazdy: https://blog.shpyo.net/251/podobne-domeny-to-problem.html - dwa razy miałem filtry za podobną nazwę ;/

nie mogę się zgodzić, mam namacalny przykład że domena slowo-kluczowe.com da się wsadzić na TOP1 bez problemu i utrzymać się tam długo pomimo pozycjonującej sie konkurencji ze stronami pod adresami slowokluczowe.pl, slowokluczowe.net, slowo-kluczowe.pl i wszystkie inne pozostałe a wszyscy kładą nacisk na hasło "słowo kluczowe"

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Ja na własną, małą skalę, nie widzę problemu w przedzieleniu frazy myślnikiem. Często bywa jest bardziej zrozumiała, czytelna dla użytkowników.

P.S. Miło Cię znowu widzieć Weldmag :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

jestem tu cały czas. obserwuję i czytam. korzystając z przeglądarki opera mam na stronie głownej szybkiego wybierania dziewięć najważniejszych dla mnie stron, a wśród nich to forum i jestem cały czas zalogowany, więc być może jestem tu widoczny jako zalogowany jak tylko włączę kompa i gdy nawet jestem na innej stronie.

z tym myślnikiem to zastnawiałem się czy gdy ktoś komuś przekazywałby nazwę powiedzmy dzielnice-krakowa.pl lub ktoś gdziekolwiek indziej usłyszy tą nazwę to czy nie wpisze tego jako dzielnicekrakowa.pl

no i teraz zmarwił mnie dodatkowo kolega seo ninja, bo na swoim blogu napisał że jak wpisze swoją domenę z myśłnikiem to google pyta czy chodziło mu o domenę bez myślnika czyli tak jakby ktoś wpisał w wyszukiwarkę nasza-klasa a google zapytało czy chodziło ci o naszaklasa producent jakiś zapachowych gówienek dla gimnazjalistów :)

i to mnie dołuje

pozdro krzychu i pozdro dla wszystkich

ps. mam jeszcze pytanie z całkowicie innej beczki i inny problem ale odczekam parę dni żeby nie było ze za często zadaję pytania

Powiem Wam, że WARTO MIEĆ wszystkie domeny na dany temat. Ja mam NAZWA1nazwa2 a konkurencja wykosiła NAZWA1-nazwa2 i sobie siedzi w G.

Wszystkie strony takie i takie są zaindeksowane i mieszają się w wynikach.

Wydaje mi się - nie jestem profesjonalistą, że liczy się unikalna treść i kod.

A domeny warto mieć, choćby po to, żeby nie miała ich konkurencja.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności