Skocz do zawartości

Market Samurai - pytanie początkującego

hagira

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam pewne pytanie odnośnie Market Samurai'a.

Mianowicie trafiłem na mały tutek z użycia programu i autor pisze następująco:

Na podstawie takiej tabelki można już coś powiedzieć o konkurencji. Na przykład kto używa SWLi :). Jeżeli dla kogoś to mało, to można przejść do konkretniejszej analizy - linków.

a oto screen na podstawie, którego miałbym to wywnioskować:

screensamurai.png

Teraz wybaczcie to infantylne pytanie ale w końcu to chyba dobry dział.

Jak na podstawie tej tabelki mam wywnioskować kto używa SWL'i i w ogóle co mogę jeszcze wywnioskować.

Jeśli więc to nie jest jakaś pilnie strzeżona tajemnica będę bardzo zobowiązany za podpowiedź.

Dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam wszystkich.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Certyfikat kompetencji zawodowych Łódź

to czy jest używany SWL można stwierdzin organoleptycznie:

rubryka BLP i BLD oraz taki mały fikuśny trójkącik w dół oraz PR ANALYSIS - tam pokaze 1000 linków ktorych analiza odpowie na 100% czy jest tam SWL czy nie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Raczej jak by były używane SWL'e to sam byś zobaczył po wyglądzie stronki jak byś na nią wbił , duża ilość linków zewnętrznych . Po za tym czasem idzie poznać po domenie (subdomena) albo długi adres ;]

No raczej by nie zobaczyl, bo pomysly na takie wykorzystanie SWLi to maja tylko poczatkujacy, a ta fraze co on podal to juz sami pro sie zajmuja. Nikt o zdrowych zmyslach nie umieszcza swli na swojej stronce, ktora pozycjonuje. Pod SWL stawia sie oddzielne stronki z nich zdobywa pkt, ktore sie wykorzystuje do pozycjonowania swojej strony.

Mozna wywnioskowac, ze skoro w tym screenie podanym przez Ciebie pierwsza pozycja ma cos ponad 1 mln BL to raczej nie uzyskala tego ze stalych linkow tylko wlasnie duza iloscia SWLi, bo po nich liczba linkow w yahoo wzrasta bardzo szybko.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Mozna wywnioskowac, ze skoro w tym screenie podanym przez Ciebie pierwsza pozycja ma cos ponad 1 mln BL to raczej nie uzyskala tego ze stalych linkow tylko wlasnie duza iloscia SWLi, bo po nich liczba linkow w yahoo wzrasta bardzo szybko.

Równie dobrze może mieć bl-e na każdej postronie stron z dużym site-em.

Dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.

Tym, którzy mówią "odpuść sobie" też dziękuję ale wyjaśniam tylko, że tekst i obrazek pochodzą z tutka o którym pisałem.

Wszystkim na koniec najlepsze życzenia zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia.

Pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Certyfikat kompetencji zawodowych Łódź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności