Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nutado, raczej sie mylisz. Wiekszosc moich linkow ma x lat, a swl rotacyjnego praktycznie nie uzywam.

Ale np. kolega, ktory mocno korzysta z rotacji polecial jeszcze bardziej... natomiast konkurencja, ktora rotacji uzywa sporo zostala.

Pewnie jak ktos to rozumie, to i tak nie zdradzi w czym rzecz.

Heh, proponuje do analizy te strone:

miedzywodzie-sonata.pl

"wczasy nad morzem" (top10) jest wcisniete praktycznie wszedzie w kodzie gdzie sie da....

ale juz np. strona z 11 miejsca nie ma "wczasy nad morzem" nawet w <title> :)!

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja nie jestem w stanie ogarnąć:

- Strony dopalane SWL poleciały i do góry i w dół

- strony niedopalane w ogóle SWL poleciały - i do góry i na dół

- strona, która silnie trzymała sie w top3 przez 2 lata, nagle poleciała poza top50

- strona, którą pozycjonuje od 2 miesięcy jest w top1 na trudniejszą frazą, mimo ,że działań ku temu było niewiele

- zaplecze, którego nie było w top50 jest na 7 miejscu, strona docelowa na przeszło 20stym(była na 3)

- [...]

Tych niezależności jest mnóstwo i ostatecznie stwierdzam, że to loteria jest. To nie SWL, to nie wiek, to nie treść, to nie linki miały wpływ na ten bałagan.

Trochę zaczyna to wyglądać, jakby większe znaczenie miał wiek linku przychodzącego

Zbyt duży procent rotacji w BL też działa na minus

Też tylko w części przypadków. Częśc stron mam kompletnie bez SWLi, pozycjonowanych dość długo i też wahania są w obu kierunkach.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

A co z linkami wychodzącymi? Może one mają wpływ na pozycje? Tzn. gdy jest ich za dużo i gdy nie są tematyczne (podejrzenie o sprzedaż linków)?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A u mnie praktycznie nie ma zmian. Przed tygodniem też nie było. Są jakieś odchylenia ale one raczej nie odbiegają od średniej statystycznej. Zazwyczaj dotyczą long tail i fraz dopiero pozycjonowanych.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności