Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nie wiem czy to tylko u mnie ale dziś zauważyłem dość spore zmiany w serpach. Strony które były pozycjonowane już od kilku lat nagle poleciały w wynikach na frazy, które od zawsze były na pierwszych miejscach (spadki na zasadzie 1->9, 2->17, 1->4). Natomiast nowe strony (pozycjonowane od 1-3 miesięcy) dostały w większości kopa do góry.

Niestety nie jestem w stanie wyłapać innych prawidłowości...

czy też zauważyliście jakieś zmiany ?

Juz w jednym temacie na tym forum w tej sprawie zawierałem głos... i fakt pierwszy raz widze takie zawirowania.. prosty przykład strona stacje-cpn.pl staz pol miesiaca ma bardzo duzo fraz top 10 google jakim cudem nie wiem... lekko ja podkatalogowalem i dalem troche swl-a inne domeny staz powyzej 5 lat leca w dół na frazy gdzie byly zawsze w czołówce google... raz spadaja potem wracaja na swoja pozycje ... dzis znow spadek.,. dziwne jest to ze wyprzedzaja mnie strony ze stażem półrocznym z swlem na stronie, spamem i bez unikalnej tresci...

468x60.gif

pobieranie z wrzuty Pobieranie mp3 z wrzuty bez limitów

darmowe mp3 Darmowe mp3, download mp3

imprezy Imprezy, kluby i dyskoteki w Twojej okolicy

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wyniki za granicą są zgodne teraz z tym co i w Polsce, do tego allinanchor pokazuje już to samo co zwykłe zapytania (jeszcze w ciągu dnia pokazywał po staremu) .. co oznacza że wyniki są już na większości datacenter i raczej nie ma co liczyć na ich powrót do starego stanu. witamy w nowym updacie Google.

No i mamy spore zawirowanie i do tego dla mnie zupełnie bezsensu. Strony unikalne z ogromną ilością linków, unikalną treścią z domenami od wielu lat poleciały w dół. Mam kilka przypadków, że wyprzedziły je jakiś śmietniki z powieloną treścią z tych stron i cienkim podlinkowaniem. Zupełna bzdura. U nas w firmie jest pogrom bo na ok. 100 klientów 60% odnotowała spadki od kilku do kilkunastu pozycji. Jeżeli to jest jakiś nowy sposób wyszukiwania to według mnie jest to krok czy cała mila w tył odnośnie dopasowywania wyników.

jest to samo co kilkanascie dni temu totalny pierdzielnik - w zależnosci od DC trafia sie na różne wyniki, automat sprawdzajacy serpy ok 2 w nocy obecni epokazuje zupełnie inne wyniki np fraza finansowa w nocy pokazywąła poza top100, teraz top5 czyli to co było

pieprznik i tyle...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Ja tylko jestem pod wrazaneime jak google wykosił moje strony dopalane swl (gdzie moc swl ponad 40% pozycjonowania)

A cóż to za problem? Jeżeli pisząc SWL masz na mysli rotację to chyba nie ma najmniejszego problemu z wyeliminowaniem takich linków do Twoich stron, a i z pseudostałymi tez sobie poradzą jeżeli tylko zechcą, o ile juz sobie nie radzą. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tu być może nie chodzi o to, że SWL powoduje spadek, a o to, że może nie być już az tak brany pod uwagę (taki skrót myslowy, bo nie chodzi o SWL, a linki typu, pojawiam sie i znikam). I teraz jak opierasz się głównie na SWL to lecisz, jak tylko lekko dopalasz, to albo lecisz mniej, albo stoisz, idziesz w górę, zależy jak Ci nad Tobą - bo jak ktos leci, to inny wskakuje wyżej :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności