zakręcony Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Trotyl wiesz, jak by zakazy sprawiały, że nikt sobie nie napisze: bo lubię kreskę czasem sobie ciapnąć, to byłbym za tym by zakazać wszystkiego co uzależnia, co wyrządza jakieś spustoszenie w organizmie. Ale zakazy tego nigdy nie robiły i nie będą robić. A wiedza może sprawić, że siegając po taka uzywkę cofniesz rekę. Wpływ srodowiska oczywiście ma znaczenie, tylko że zakazy tego nigdy nie zmienią, inaczej w krajach gdzie są zakazy nie było by problemów np z narkomanami - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikas Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Nagonka na narkotyki miękkie głównie marihuana wzięła się z tego, że wielkie koncerny papiernicze mając media do dyspozycji chciały pozbyć się konkurencji w postaci produktów papierniczych z konopii. Więcej szczegółów w internecie.Gratuluję chłopakowi pomysłu, w Anglii już to dawno jest. Te dopalacze to mocniejsza wersja kawy. Jeśli dopalacze zdelegalizują to ja był bym konsekwentny i to samo zrobił z: -kawa -yerba mate -alkohol -papierosy, cygara -produkty kolekcjonerskie typu tabaka -szałwię do płukania jamy ustnej -klej jeszcze warto zabronić używania samochodów bo ludzie nie umieją z nich korzystać. Trzeba pamiętać że gałka muszkatołowa to także mocny narkotyk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Uświadamianie owszem jest bardzo dobre ale legalizacja pociągnie za sobą zmianę mentalności społeczeństwa - przecież coś co można kupić w sklepie nie może być złe E: A "narkotyki" można kupić nawet w kwiaciarni. Ale do czego to prowadzi to już inna sprawa Ciekawe na ile świadomi byli ci gimnazjaliści: https://hyperreal.info/gimnazjali_ci_zatrul...m#axzz0ywIxYxAA Apelujemy do rodziców, aby zwracali uwagę na to, z czym i w jakim stanie ich dzieci wracają do domu Czy takie teksty nie świadczą już o masowej patologii? nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seokatalogi Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 To kto to w końcu ? Ten król musi mieć jakiś nick, oddamy mu należny hołd Sprawiedliwy katalog stron PR4 Odjazdowy katalog stron PR 4 Unikalny katalog stron PR 4 www.m-ka.pl PR 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Coś co mozna kupic w sklepie nie musi być wcale dobre. Wiele rzeczy można kupic, które szkodzą zdrowiu... A mentalność społeczeństwa kształtowana jest też w pewnym stopniu przez media, które zrobią wszystko by być nad kreską Nie wiem, ale od czasu kiedy weszła reforma szkolnictwa, ten podział podstawowki na podstawowke i gimnazjum, moim zdaniem rozjechał dzieciaki jak mało która używka. - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Co do reformy to moim zdaniem masz 100% rację, teraz dzieciaki przedwcześnie "dojrzewają". nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goszczu Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Legalizacja narkotyków na pewno zwiększyłaby ich spożycie i problem narkomaństwa. Obecnie nie jest raczej problemem dostęp do nich, ale gdyby były dostępne w sklepach to na pewno kupujących by przybyło. Jeśli chęć danej osoby na np. zjaranie się nie jest duża to przy jakichś trudnościach z kupnem może sobie odpuścić to w danym momencie. A jak będzie miała marihuanę w sklepie to trudności w ogóle nie będzie. Wbrew pozorom nie każdy ma znajomego dealera, który mieszka 50 metrów dalej i w każdej chwili jest dostępny. Co do porównania z alkoholem. Bimber pędzić może sobie każdy, więc nawet jak będzie zakaz sprzedaży to ludzie sobie jakoś "poradzą". A z narkotykami tak nie będzie, bo nie wyobrażam sobie, żeby ludzie w domach zaczęli na swój użytek produkować narkotyki. Jasne alkohol to większy rozmiar patologii tylko czy będzie on nadal większy po zalegalizowaniu wszystkich narkotyków i tak częstym spożyciu przez ludzi jak w przypadku alkoholu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 A co to nie produkują ludzie w domach narkotyków? Mało to ćpunów hoduje krzaki marihuany? Jeszcze łatwiejsze niż pędzenie bimbru.... Można też nasadzić gałek muszkatałowych, maku i innych krzaków. akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Bo nasionka są legalne jak cukier puder czy pieprz. Dopóki nie wykiełkuje jest to tylko nasionko i posiadanie nie jest zabronione. Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 ... widzę że ... Widzę, że bardzo mocno chcesz podlinkować tamtą stronę - tylko po co ? Wyedytuj kolego tego linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oki Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 To ja A tak na poważnie, to ostatnio parkowałem na parkingu w mieście, i podleciał do mnie gówniaż 14-15 lat i powiedział "ma pan może 5 zł na dopalacza?". Niewątpliwie jest to problem. Ja jestem za legalizacją wszystkiego, ale z różnymi obostrzeniami i ich natychmiastową, nieodwołalną realizacją. Ale w tym kraju to chyba był by problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Legalizacja narkotyków na pewno zwiększyłaby ich spożycie i problem narkomaństwa. Czesi zalegalizowali i wcale im się nie zwiekszyło, kto ma ćpać bedzie ćpał czy legalnie czy nie legalnie Jestem za legalizacją i prostytucji narkomani i aborcji Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Wszystko, tylko bez aborcji Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 @Erbit coś król się nie chce ujawnić... Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Drodzy koledzy, powiedzmy sobie szczerze. Świństwo jest świństwem i ja naprawdę nie pojmuję, jak można chcieć legalizować takie rzeczy? Mam wrażenie, że każdy kto woła za legalizacją jest właśnie pod wpływem działania mediów i nie widzi prawdziwego problemu. Zgadzając się na zło (bo ćpanie jest złem, które zwyczajnie niszczy człowieka - i nie piszcie bzdur, że alkohol, czy papierosy też - narkotyki to sprawa innej wagi) zwyczajnie pogarszamy przyszłość naszego społeczeństwa. Dostęp do informacji jest niezwykle prosty - nawet dla dziesięciotaka - a jak taki trafi na stronę z taką dyskusją, co ludzie mówią, że ćpanie jest dobre, to pójdzie i poprosi starszego kolegę o kupno "dopalacza" i co? Tak nagle przestanie potem ; spróbuje i na tym się skończy? Bez żartów. A takich łebków jest coraz więcej. Coraz więcej mamy rodziców, którzy nie zajmują się należycie swoimi dziećmi. Czy chcecie, aby wasze przyszłe pokolenia żyły w takim społeczeństwie? Wśród osób patologicznych, złych? W społeczeństwie po prostu nienormalnym? Według mnie kary za narkotyki powinny być jeszcze zwiększone i zaostrzone prawo - tak aby zupełnie wytępić tego typu rzeczy. Zaostrzenie prawa to jedyny sposób na utrzymanie społeczeństwa w ryzach. Gdyby każdy z was za gadanie namawiające do szkodzenia dostał po dwie stówy mandatu, sprawa by inaczej wyglądała. Ludzie muszą, MUSZĄ być ograniczani, inaczej nasza cywilizacja skończy się szybciej niż myślimy. I pamiętajmy o tym, że masa jest głupia i bez oporów stwierdzam, że każdy kto krzyczy za legalizacją narkotyków do głupiej masy należy. Wybaczcie, ale to wy przyczynicie się do anarchii, krzyków i płaczów. To wy prowadzicie chaos na świecie i doprowadzicie do wojen. Bo właśnie od takiego gadania to wszystko się zaczyna. Dzięki. Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.