bredek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam, Mam pewien problem od kilku dni strasznie długo wczytuję mi się strona dodam że serwer ftp również słabo chodzi. W statach hostingu nie obciążam serwera, ani nic, transferu strona też dużego nie generuję. Pisałem do hostingu napisali, że wszystko ok, to w czym tkwi problem ? Mam hosting na netiz.pl, ma może ktoś podobne problemy z tym hostingiem? Pozdrawiam! Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Źle wybrałeś hosting... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bredek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Możliwe, ale miałem kilka miesięcy i do tej pory było wszystko ok. Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Standardowy chwyt - w okresie darmowo-testowym jest na lepszych maszynach, a jak już się zapłaci to przerzucają na serwer gdzie c2d 3gb ram obsługuje 1000 kont... e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 przerzucają na serwer gdzie c2d 3gb ram obsługuje 1000 kont... Taki serwer jest w stanie spokojnie obsłużyć 1000 kont przy loadzie ~ 2, nie przesadzaj "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Niestety Polskie hostingi w porównaniu z tymi w USA są trochę marniejsze jeśli chodzi o moc obliczeniową... Przesiadłeś się po prostu na słabszy serwer i masz wałka. Albo optymalizacja, albo lepsza maszyna. akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tzarin Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 patrząc na to z drugiej strony - może problem leży po Twojej stronie (łącze)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Taki serwer jest w stanie spokojnie obsłużyć 1000 kont przy loadzie ~ 2, nie przesadzaj Są strony i strony... Niech będzie kilkaset phpbb by przemo, jakieś phpfusiony czy inne drupale i efekt taki jak opisuje kolega. Znając realia, ktoś kto kupuje hosting za kilka złotych w takiej firmie, nie zainwestuje w dedykowane skrypty czy optymalizację, tylko wgrywa przeładowane gotowce często z ekstra dodatkami dodatkowo zajeżdzającymi serwer. Są skrypty sklepów internetowych, które ciężko działają nawet na dedyku... Generalnie na takich tanich molochach prawie zawsze jest złe sąsiedztwo, nawet jakby autor się sam postarał i odciążył konto. O częstych restartach maszyny już nie wspominam. e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Są strony i strony...Niech będzie kilkaset phpbb by przemo, jakieś phpfusiony czy inne drupale i efekt taki jak opisuje kolega. Więc sam widzisz, że nie jest to kwestia maszyny, a tylko i wyłącznie firmy / administratora który nią zarządza. "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 hehe, ja nigdzie w moim poście się nie zastanawiałem czy jest to wina admina czy samej maszyny. Jest to wina doboru maszyny do potrzeb (czyli de facto admina). Ale gdybym, chciał udowodnić, że jest to wina maszyny, napisałbym: Możliwe, że założona liczba tysiąc jest odpowiednia i administrator przyjął ją odpowiednio. W takim przypadku modelowy c2d nie daje rady, ale już quad i 16gb ramu podoła. W takim przypadku c2d jest maszyną za słabą Zatem jest to kwestia maszyny Ale już nie dywagujmy tak teoretycznie, efekt jest taki, że końcowy użytkownik jest niezadowolony. Rada dla autora wątku: podziękuj grzecznie aktualnemu hostingodawcy, poproś o zwrot za felerny miesiąc i przenieś się gdzie indziej. e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 poproś o zwrot za felerny miesiąc Lepiej sobie oszczędzić nerwów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.