Skocz do zawartości

Hetzner

wolfik

Rekomendowane odpowiedzi

wolfik, a czy mając do wyboru samochód z 2009 roku a samochód z 2000 roku to ma jakieś znaczenie który wybierzesz :)?

Ja bym na Twoim miejscu zastanowił się przede wszystkim na jaki okres potrzebujesz serwera :) Bo jeżeli chcesz trzymać na nim stronke przez rok to opłaca się zapłacić za instalacje a jak przez miesiąc to już lepiej wybrać droższy ale za to bez opłat instalacyjnych :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Temat jest oczywiście długofalowy.

Dyski są jakby oczywiste, ale akurat ten komponent może być równie stary w obydwu przypadkach :)

A procki są zapewne takie same w modelach aut z 2005 jak i 2009 :)

Chodzi mi o konfiguracje procek+pamięć, czy EQ będzie wchodził w nadświetlną w porównaniu do DS ?

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

wystarczy ze porównasz procki :) wiec od razu wiadomo ze EQ >>>>> DS :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Kancelaria Szeffner

Generalnie Hetznera mogę polecić, mam DS od 1,5 roku, teraz chce dokupić EQ

No i chyba to nie Hetzner jest tani a polskie hostingi mega drogie.

Zgred - no właśnie o to chodzi, że dzisiaj usłyszałem opinie, że te procki AMD są lepsiejsze od tych nowych Intela, stąd mój post tutaj bo mam sprzeczne informacje, a nie jestem na bieżąco w sprzęcie od 2005 roku :)

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

to że są SATA nic nie poradzisz :) ja mam dwa DS ale tez przymierzam się do EQ...

do konfigurowania mozna skorzystac z posrednika np najdmen, nie wiem czy masternet swiadczy usługi posrednictwa i konfiguracji :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Kancelaria Szeffner

wystarczy ze porównasz procki :) wiec od razu wiadomo ze EQ >>>>> DS :)

Nie do końca i tu i tu są tylko dyski SATA więc o nadświetlnej (pewnie sklep z sql więc i/o) nie ma mowy :)

Nie zgodze sie. Zalezy jaka masz architekture aplikacji.

i7 ma o wiele szybszy dostep do pamieci (DDR3) i calkiem jej sporo, wiec jesli twoja aplikacja korzysta

z alternatywnych rozwiazan do relacyjnych baz danych np. Redis, to na takim serwerze moglbys

obsluzyc kosmiczny ruch, bo wszystko siedzi w ramie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności