Skocz do zawartości

nieuczciwa konkurencja w metatagach - wyrok sądu

BD

Rekomendowane odpowiedzi

dziś i ja dostałem zwierzyniec w postaci sterty papierków i bzdur prawniczych.

Ale tym razem wytoczono działa z innej parafii (reklama wprowadzająca w błąd - ciekawe bo reklamuję ich konkurencję) oraz kilka paragrafów z kodeksu karnego - to już grubo zdesperowani są.

Cały czas nie rozumiem - powołują się na znak patentowy słowno-graficzny ale w piśmie piszą znak słowny - co jest jawnym nadużyciem z ich strony bo nie mają opatentowanego znaku słownego. Polegną w sądzie na całej linii... że tez im się chce.

Ciekawi mnie czy obserwują wątek ? I dlaczego dostałem wezwanie tylko do jednego swojego katalogu - w pozostałych przeoczyli ? Martwi mnie to że NASK olał moje żądanie przekazania kopii pisma na jakiej podstawie i jaką argumentacją wydano moje dane osobowe (teoretycznie wiem) ale skoro do tej pory nie jestem w sądzie tylko trwają przepychanki to wg mnie nastąpiło nadużycie i wyłudzono te dane z NASKu.

W sumie mija rok batalii i przepychanek listownych czyli w sądzie to nieprędko wylądujemy - aczkolwiek kto to wie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie moga pojsc do sądu boto przegrają ... mają cienka linie wywierania nacisku aby usunąc wszelkie slowa słodkie upominki ... a trafił im się zgred i kilku innych co po prostu tego nei zrobią i zastraszają.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

• 4 miesiące temu...

potwierdzam :D jednakże jest ziarenko, które mnie niepokoi w całej tej dokumentacji sądowej.

Nie mniej jeśli ktoś będzie potrzebował skan/PDFa to służę przesłaniem

Czytam, czytam i nie rozumiem logiki tego działania. Jak ktoś założy firmę Poczta Kwiatowa + imię i nazwisko, to jako nazwę skróconą może "chyba" używać poczta kwiatowa? Drugą sprawą, że zastrzeżenie czegoś takiego w ogóle nie powinno mieć miejsca (tak jak nazwa oscypek), ale idąc tym rozumowaniem po wpisaniu frazy poczta kwiatowa powinna być jedynie widoczna strona która ten znak zastrzegła - Żal.

Jestem w stanie zrozumieć zastrzeżenie, które by mówiło że "poczta kwiatowa" może być używana jedynie dla określonych branż i pod pewne wytyczne. Tak żeby ktoś dowożący truskawki nie używał poczta kwiatowa, bo nie jest to usługa którą świadczy - mniej więcej coś takiego.

Dajcie znać o wyniku tej sprawy...Ciekaw jestem czy wygra rozum...czy prawo (i sprawiedliwość) :P

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

@Pozycjonerzy24: nie może - po prostu nie może. w przypadku procesu jest na przegranej pozycji.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności