Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Będą musieli poczekać, aż domeny nabiorą wartości. Wprowadzenie tej zmiany też da mi po tyłku, bo mam prawie same domeny regionalne w systemie, ale ja myślę w tej konkretnej chwili perspektywicznie. Punkt:

4. Domeny regionalne do końca miesiąca utracą bonus za DG

oznacza, że regionaliki są teraz dużo mniej mile widziane (ocenę słuszności tego zostawię innym) i niech wszyscy poczują się zmobilizowani, żeby wymieniać je na inne, nie tylko świeżaki.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witajcie,

Może najpierw kilka słów "dlaczego?"

Otóż od samego początku testowanie efektów naszego systemu jak i innych pod względem przyjętych w nim kryteriów jest wręcz naszą pasją i co pewien czas przychodzi moment gdy dokonujemy pewnych korekt. I otóż po analizie ostatniego roku, w momencie gdy Google przyjęło sobie na cel walkę z swlami wszystko wskazuje na to iż domeny regionalne niestety przestały się sprawdzać przynajmniej w stałych systemach i z tego co nam wiadomo nie jesteśmy pierwszymi którzy w tym kierunku poszli - chociaż ten krok nie jest aż tak daleko idący. W praktyce o ile domeny TLD w systemie potrafią przetrwać rok a jest wiele takich które stażem przekroczyły i 3 lata to już z domenami regionalnymi są sytuacje gdy większość z nich kończy swój żywot przed miesiącem a średnia w systemie nie przekracza 3. Wnioski zostały potwierdzone przez doświadczenie największych userów. W związku z tym oczywiście nie zamykamy drogi przed regionalkami ale wysyłamy sygnał że taniość tych domen jest złudna i potrafi w skali roku przekroczyć wielokrotnie koszt domen TLD.

I co związku z tym?

Wszystkich przekonanych do powyższej argumentacji postanowiliśmy dodatkowo wesprzeć i dla domen TLD oraz funkcjonalnych bonus wzrósł o 200% a w połączeniu z BL i LINKOUT ich maksymalne wynagrodzenie to 4687pkt zamiast 1000.

Wyrównanie dla regionalek

Jak to zostało przyjęte w naszych systemach wszelkie zmiany nie powinny wpływać negatywnie na użytkowników którzy zainwestowali.... stąd też na kontach pojawiły się wyrównania. Padło pytanie w jaki sposób zostało wyliczone - otóż przed naliczeniem dodatkowego bonusu dla DG, zostały pobrane wartości bonusów z pozycji DG i przydzielone w postaci przelewu do konta o tej samej wartości na okres 6 m-cy. Co z domenami które się dopiero indeksują lub będą w systemie dłużej niż owe 6 m-cy? Spokojnie można je dodawać do systemu a dla wszystkich dodanych do końca miesiąca będzie przydzielone wyrównanie. Wyrównanie będzie przydzielone po raz kolejny 31 maja 2013 dla domen które jeszcze będą funkcjonowały w systemie - a więc jak sami widzicie w naszych systemach zmiany nie oznaczają utraty tego w co już zainwestowaliście.

A co zrobić gdy nie otrzymałem wyrównania?

Jeśli masz pewność że już nie dodasz żadnych domen przed końcem miesiąca jak również gdy naliczone wyrównanie jest niższe niż liczba domen regionalnych x 1000pkt to prześlij nam informację z prośbą o dodatkowe wyrównanie i tak się stanie. Zrób to samo przed 31 maja 2013 roku jeśli nadal będziesz posiadał na koncie domeny regionalne dodane przed 1 grudnia 2012.

W jaki sposób wygaśnie bonus dla regionalek?

Otóż obecnie został dla nich naliczony zwiększony bonus tak samo jak dla pozostałych domen głównych ze względu na fakt zmiany w systemie proporcji pomiędzy linkami gwarantowanymi a bonusowymi - aby nie dopuścić do chwilowego załamania punktacji w systemie spowodowanym tymczasowym spadkiem obłożeniem serwisów linkami... bonus dla DG wykorzystaliśmy do nasycenia systemu punktami. Ale już od przyszłego tygodnia stopniowo będzie on całkowicie wycofywany z poszczególnych domen tak aby z końcem miesiąca całkowicie wygasł.

Mam nadzieję iż rozwiałem wszelkie wątpliwości :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Hej piszecie że "Domeny regionalne do końca miesiąca utracą bonus za DG" właśnie dodałem takową i nie ma bonusu już dziś .. :paker:, należy dodać wszystkie a dopiero poptem prosić o rekompensate?

Mom zdaniem banowanie domen tld, funkcjonalnych itd, pójdzie równie sprawnie jak regionalek.. kewstia czasu.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Maniaq, szczerze to nie możemy przedstawić żadnego wiarygodnego wniosku, na pewno nie przewidujemy w najbliższym czasie żadnego ruchu z nimi związanego.

Mikeusz, jeśli za któreś nie masz wyrównania to możesz wnioskować w każdej chwili, lecz z praktycznego punktu widzenia, lepiej byłoby dla nas załatwiać to jakimiś partiami - więc powiedzmy jeśli planujesz dodać do końca miesiąca 100 tego typu domen to wspomnij od razu o wszystkich zamiast każdego dnia o 3 :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Rozumiem, że pewne zmiany są konieczne, ale robienie tego z dnia na dzień to przegięcie. System już regionalki traktuje jak subdomeny (nie można dodać nowych bo mówi, że przekroczona maksymalna liczba subdomen). Serwisów nie przygotowuje się z dnia na dzień, indeksacja trochę trwa i fajnie by było chociaż mieć możliwość dodania tego co jest jeszcze w trakcie indeksacji. Teraz to są pieniądze na domeny wywalone w błoto, bo ktoś nie mógł powiedzieć o zmianach np. miesiąc wcześniej.

Żebym ja to wiedział tak ze 2-3 tygodnie wcześniej to nie było by problemu. A tak to zostało kilkanaście regionalek dla których jest info "Maksymalna ilość subdomen w obrębie jednej domeny wynosi 3". Teraz to mogę sobie nimi tyłek podetrzeć, albo w ostateczności dodać do gotlinka.

Mówię jak jest a nie co pisze SMA. Nie da się dodać to znaczy że nie da się. Celowo piszę tu a nie bezpośrednio do administracji, bo ktoś coś ewidentnie skopał/nieprzemyślał skoro w MDD już widzi mi regionalki jako subdomeny.

"W związku z tym oczywiście nie zamykamy drogi przed regionalkami" - z tego wynika że regionalki powinno dać się dodać, ale bez bonusu.

Nigdzie nie ma ani słowa że po 1 grudnia w ogóle nie będzie można dodać regionalek, jedynie jest informacja, że nie będzie bonusu.

Witaj,

Regionalki nie będą premiowane bonusem DG i nic więcej się nie zmienia - również ten kto już kupił czy jeszcze planuje kupować pod kątem bonusu za DG to ma na to blisko 3 tygodnie aby na taki bonus się załapać. A te które się załapią to nigdy go nie stracą gdyż bonus będzie pochodził z przelewu wyrównującego. A więc kupować, robić, dodawać, korzystać :)

Sytuacja o której wspomniałeś wynikała z braku synchronizacją pomiędzy listami wyjątków w algorytmie - po otrzymaniu zgłoszenia na panel systemu dokonaliśmy tej synchronizacji i od 14:45 sytuacja powinna być zgodna z założeniami (dotyczyła ok 15% regionalek). Domeny w MDD zostały zresetowane - te odrzucone ze względu na limit prosimy wrzucić ponownie (można wszystkie, te już dodane zostaną odfiltrowane).

Bart, pewnie tak - po tej korekcie o której wspomniałem dokonałem aktualizacji parametrów jednej z regionalek i okazało się że już jej żywot się skończył, więc potwierdza to słuszność działania w celu zwiększenia średniej żywotności linków w systemie które obecnie zaniżane są przez regionalki :)

Witam,

Zauważyłem spadek ilości domen, w ciągu ostatnich kilku dni zdecydowanie większy niż dotychczas. Coś niedobrego, czy to normalka?

No raczej nic dobrego, skoro tylko spada, a nic nie rośnie, mimo że jest to taki wspaniały system.

Obecnie dla mnie seomatik to jest to samo co gotlink, bo fala banów/wygasania domen prowadzi do tego, że link z jednej lokalizacji znika, a w drugiej się pojawia więc w praktyce obecnie seomatik nie różni się niczym od gotlink, tylko w seomatiku link jest może troszeczkę dłużej aniżeli 36h, ale mimo wszystko zakrawa to już na system rotacyjny z takim usuwaniem domen z systemu.

aaapng_xnexxes.png

Niczego dobrego to nie wróży...

Ale zaraz dowiemy się, że system jest rewelacyjny :) No tak... Jak plują Ci na twarz, to mów, że pada deszcz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności