Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@zoozool, tylko dlatego że poszukujemy do tego rozwiązania, jakiegoś uzasadnienia i do tej pory nie udało się... gdyż w rotacji przyjęte jest raczej przydzielanie określonej ilości punktów (a nie ilości pobrań) a w systemie stałym określonej ilości linków (a nie punktów).

A jak to masowe usuwanie stron, da radę zrobić w najbliższym czasie?
Gotowe, mam nadzieje że zmieściliśmy się w terminie "najbliższego czasu" :P

Możesz zaznaczyć poszczególne boxy lub zaznaczyć box w nagłówku kolumny.... co spowoduje zaznaczenie wszystkich boksów - następnie wyświetlą się 2 opcje: do eksportu urli serwisów oraz do ich usunięcia z systemu.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tutaj bardziej przydaloby sie sprawdzanie w momencie zliczania podstron niz w momencie przydzielania linku

edit

z 2 wzgledow

1) latwiej przeindeksowac strone niz zaindeksowac

2) problem jest z forami, czesc ma sesje w urlu a na strone z sesja bot drugi raz juz nie trafi, wiec mozna liczyc tylo i wylacznie na linki bonusowe

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Ja bym chętnie widział w systemie funkcjonalność polegającą na sprawdzeniu przez system czy dana podstrona z naszym linkiem została zaindeksowana przez Google.

Możnaby to rozwiązać poprzez udostępnienie skryptu proxy który każdy zainteresowany wrzucałby na swoje serwery.

A ja nie.

Mam na serwerze jeden IP, którego używam nie tylko do stron, ale m.in. do sieci VPN. Nie chcę żeby ten IP, z którego korzystają inni do przeglądania WWW, dostał bana w Google.

Wtedy bym musiał zrezygnować z korzystania z tego systemu, ponieważ nie chcę bana na wyszukiwanie w Google, nie chcę też tracić jak w innym systemie 1/3 czy połowy punktów za to że wyłączyłem proxy.

2) problem jest z forami, czesc ma sesje w urlu a na strone z sesja bot drugi raz juz nie trafi, wiec mozna liczyc tylo i wylacznie na linki bonusowe

No właśnie, jeżeli jest to możliwe, proszę o zablokowanie w systemie podstron zawierających w adresie

?sid=
&sid=
?PHPSESSID=
&PHPSESSID=

No właśnie, jeżeli jest to możliwe, proszę o zablokowanie w systemie podstron zawierających w adresie

?sid=
&sid=
?PHPSESSID=
&PHPSESSID=

Zdecydowanie przyłączam się do prośby i systemowe skasowanie takich linków i zablokowanie przydzielania na takich podstronach w przyszłości.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Mam na serwerze jeden IP,

To gratuluje, ja mam jednak więcej niż jedno IP i dalej chętnie widziałbym taką funkcję.

Co do ucinania punktów za brak proxy - to nie jest projekt Jeża, w którym takie coś byłoby od początku i zostało wyłączone na prośbę użytkowników. To byłaby nowa funkcja, i na pewno nikt by do niczego nie zmuszał (bo i po co systemowi wymuszanie na użytkownikach sprawdzania zaindeksowania ich własnych linków?).

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

@βασιλ & salab - System nie zbiera takich url'i co do zasady, ale jeśli z takimi się spotkaliście to proszę o jakieś konkretne przykłady na PW

@zoozool - Przypadek świadczący o modyfikacji scryptu - przyjrzymy się temu.

Odnośnie sugestii aby monitorować zaindeksowanie każdej podstrony... i od tego uzależniać przydzielanie linków - niestety nie popieramy takiego rozwiązania (już nawet pomijając kwestie techniczne monitorowania 100 mln podstron).

Weźmy taki przykład:

System przydziela link na podstronę, strona jest zaindeksowana - po 3 miesiącach sytuacja się zmienia i brak indeksacji - wtedy system usuwa link? A w kolejnym miesiącu okazuje się że jest ponownie zaindeksowana i ponownie przydzielamy tam inne linki? - Z tego co wiadomo, jest to metoda stosowana przez konkurencyjny system ale w naszej ocenie robienie ze stałego systemu, system rotacyjny nie jest najlepszym rozwiązaniem - w ostatnim roku mogliśmy obserwować duże zmiany indeksowania podstron w google i chyba każdy zdaje sobie sprawę z tej zmienności. I oto taka mała ciekawostka z innego systemu:

to że strona jest zbanowana nie znaczy że googlebot na nią nie wchodzi wręcz przeciwnie jest wszysko po staremu - ludzie to elementarna wiedzia :zeby:
Można by przypuszczać że skoro nawet zbanowane domeny są okey, to okresowy brak zaindeksowania danej podstrony nie powinien być problemem i prowadzić do rotacji linkami w systemie który z założenia daje stałe linki.

Proszę pamiętać że w systemie funkcjonują 2 rodzaje linków: gwarantowane oraz bonusowe.

Aby system dysponował dużą ilością lokalizacji bonusowych system w istotny sposób premiuje strony o zwiększonym site, o czym też warto pamiętać przy tworzeniu i dodawaniu stron do systemu.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Więc dlatego ja wole mieć "stary link" na stronie zaindexowanej a czasami "nie"... a niżeli żeby była to rotacja, bo wg mnie jest tak jak pisze zoozool.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Cieszę się że popieracie punkt widzenia systemu.

Zoozool, to co zgłaszałeś nie powinno mieć już miejsca w przyszłości.

Ja uważam natomiast, że możliwość sprawdzania indeksacji podstron na których znajdują się moje linki byłą by korzystna. Nie w celu żeby nie przydzielać do podstron niezindeksowanych tylko jak linki już są przydzielone , jak dopalę lokalizacje, żebym po jakimś czasie mógł wybrać sobie grupę linków i sprawdzić ile z nich jest już zaindeskowanych. Informacje te z pewnością były by pożyteczne. Użycie skryptu proxy było by dobrym rozwiązaniem. W końcu była by to funkcjonalność dodatkowa, dla tych którzy chcą, nikt by nie był zmuszony do korzystania z tego, instalował by dodatkowy plik z proxy tylko ten, który by chciał.

jak dopalę lokalizacje, żebym po jakimś czasie mógł wybrać sobie grupę linków i sprawdzić ile z nich jest już zaindeskowanych. Informacje te z pewnością były by pożyteczne.
Ok, rozważymy w takim razie opcje za pomocą której będzie można sprawdzić zaindeksowanie lokalizacji w https://www.gotlink.pl/gotlink-utils/

Masz trochę tutaj informacji:

https://www.seomatik.pl/forum/category/1-ak...ci-seomatik-pl/

https://www.seomatik.pl/help/

Z tego co widzę po moich stronach to bonus jest za PR, site, za staż. Site naliczany jest do 100 i za 100 podstron masz normalne punkty (po przydzieleniu na nie linków), a co powyżej to bonus za site.

Za staż dostajesz 1pkt/dzień za każdą stronę.

...i jeszcze jak kto uważa to autolinkowanie.

Troszkę informacji również w newsach - https://www.seomatik.pl/news/

Z okazji 15 maja:

- W, z 20% do 30% gdy W>34;

- B, z 20% do 30%, ale nie więcej niż 0,3% za 1 bl poniżej 100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności