Skocz do zawartości

Sens nofollowania linków

Orish

Rekomendowane odpowiedzi

Mam klasyczny serwis, taki, w którym na stronie głównej są newsy, a jak wiadomo, w newsach pojawia się wiele różnych linków do źródeł informacji. Do tej pory nadawałem im atrybut nofollow, bo razem z linkami do stron partnerskich liczba wychodzących linków dochodzi nawet do 50, a więc dość sporo. Zastanawiam się jednak, czy jest tego sens, zwłaszcza w świetle ostatnich informacji o tym atrybucie.

nie wiem. mamy 2 serwisy stosujace nofollow:

- jeden tylko do linkow wychodzacych z serwisu

- jeden, w ktory nofollow jest stosowany jako metoda PR sculpting.

Oba radza sobie niezle i nie jestem zbytnio chetny zeby grzebac w czyms, co dziala. ja bym zostawil. Jak Cie mega korci to by moze zmien w jednej z sekcji serwisu i zmierz efekty.

polish suicide flew 48 successful missions

przedewszyskim nie należy popadać w paranoje bo "google powiedziało" róbcie strony wg swojego widzimisie, nie analizujecie w ogóle stron konkurencji w top10, wieżcie mi 80% z nich cudem sie otwera a co dopiero spełnia jakie kolwiek standardy , nofollow stosowałem tylko w testach ktore niczego nie wykazały ani polepszenia ani pogorszenia - że tak powiem finalnie - nie warto sobi nim pupy zawracać lepiej sie skupić na wartości merytorycznej strony

Marketing internetowy dla firm

jak dzisiaj napisałem na blipie:

Cytat
i tak o to #google zmusiło ludzi do myślenia: "skoro i tak wydaje moc, to chociaż niech komuś służy" B) #seo

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Guszczyn napisał(a):
nie obniza to linkow wychodzacych

jak nie, jak tak. Właśnie obecnie, po zmianach obniża tak samo jak zwykły link.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

fikas mylisz się, PR to nie loteria. interesuje sie PR od zawsze i wiem, że to nie loteria a sama wartość ma sens nie tylko dla SWL ;)

de facto nie ma wplywu na pozycję, lecz jest wskaźnikiem, jednak coś mówi: chociażby o tym, że do strony jednak ktoś/coś linkuje, jeśli wysoki pr to zapewne linkuje ktoś ważny, bo przełożenie na ilość stron o znikomej jakości jest megalitycznie duże więc nieopłacalne... :P

Pr to nadal wskaźnik prestiżu jakości, który ułatwia wymianę i jest haczykiem na wędce :)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

hotsauce007 napisał(a):
to jak to z tym nofollow?

w koncu zabiezpiecza to moja strone przed głupimi treściami innych stron?

no po to jest.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Cytat
na stronie głównej są newsy, a jak wiadomo, w newsach pojawia się wiele różnych linków do źródeł informacji. Do tej pory nadawałem im atrybut nofollow

I właśnie w ten sposób sami pozycjonerzy zabijają istotę linkowania naturalnego. Korzystasz z informacji przygotowanych przez inny serwis i nawet zwykłego linka nie zostawisz. Paranoja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności