Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

- wyszukiwarka, gdzie będzie możliwość ograniczenia wyszukiwania dla konkretnych kategorii i pól dodatkowych (przynajmniej tych typu select, checkbox). Np. wyszukaj wpisy znajdujące się w kategorii: B, D i F (multiselect) gdzie pole X1 ma wartość A (select) i pole X2 jest zaznaczone (checkbox).

W kategorii raczej na pewno nie a co do pól dodatkowych to już jest - PA -> Konfiguracja -> Katalog firm -> Ustawienia zaawansowana wyszukiwarka.

- dodatkowe powiadomienie użytkownika o zbliżającym się wygaśnięciu terminu aktywności wpisu (np. 3 dni wcześniej)

Przecież skrypt już teraz wysyła powiadomienie jak się wpis premium skończy - to wystarczające. Gdyby miało być tak jak piszesz trzeba by podpinać crona a nawet nie zdajecie obie sprawy ilu userów SEOKata ma z tym problem więc staram się tego unikać jak mogę. :P

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

- wyszukiwarka, gdzie będzie możliwość ograniczenia wyszukiwania dla konkretnych kategorii i pól dodatkowych (przynajmniej tych typu select, checkbox). Np. wyszukaj wpisy znajdujące się w kategorii: B, D i F (multiselect) gdzie pole X1 ma wartość A (select) i pole X2 jest zaznaczone (checkbox).

W kategorii raczej na pewno nie a co do pól dodatkowych to już jest - PA -> Konfiguracja -> Katalog firm -> Ustawienia zaawansowana wyszukiwarka.

No tak ale to chyba tylko umożliwia przeszukiwanie określonej frazy w 1 wybranym polu a chodzi o to aby wyszukać wpisy spełniające określone warunki (już nawet pomijając wyszukiwanie w określonych kategoriach). Chodzi coś takiego jak jest w Indexu.

- dodatkowe powiadomienie użytkownika o zbliżającym się wygaśnięciu terminu aktywności wpisu (np. 3 dni wcześniej)

Przecież skrypt już teraz wysyła powiadomienie jak się wpis premium skończy - to wystarczające. Gdyby miało być tak jak piszesz trzeba by podpinać crona a nawet nie zdajecie obie sprawy ilu userów SEOKata ma z tym problem więc staram się tego unikać jak mogę. :P

Wysyłanie powiadomienia po fakcie nie jest optymalne z punktu widzenia przedłużania subskrybcji, no a crona to i tak trzeba podpiąć.

Edytowane przez abinthenet
Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

No tak ale to chyba tylko umożliwia przeszukiwanie określonej frazy w 1 wybranym polu a chodzi o to aby wyszukać wpisy spełniające określone warunki (już nawet pomijając wyszukiwanie w określonych kategoriach). Chodzi coś takiego jak jest w Indexu.

Trzeba by całkowicie przebudować obecny system wyszukiwarki m.in. z GET na POST - jak dla mnie za dużo pracy z której skorzystają nieliczni ale OK to Wy decydujecie - zapisuje do zrobienia choć nie do priorytetów.

Wysyłanie powiadomienia po fakcie nie jest optymalne z punktu widzenia przedłużania subskrybcji, no a crona to i tak trzeba podpiąć.

Teraz nie trzeba podpinać crona :P

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Trzeba by całkowicie przebudować obecny system wyszukiwarki m.in. z GET na POST - jak dla mnie za dużo pracy z której skorzystają nieliczni ale OK to Wy decydujecie - zapisuje do zrobienia choć nie do priorytetów.

Skorzystają Ci, którym zależy na funkcjonalnym, wyróżniającym się katalogu. Co stale zyskuje na znaczeniu także z punktu widzenia pozycjonowania. Liczę na poparcie :-)

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Hmm u mnie takie coś się nie zdarzyło.... gdzie taki błąd występuje - podaj adres do formularza gdzie po wpisaniu adres.pl/podstrona - dodaje się adres.pl//podstrona.

A ja mam takie małe pytanko, nie dałoby się wcisnąć do pliku językowego nagłówka okienka przy logowaniu i rejestracji, jak i title? Albo przynajmniej zastąpienie tekstu Seokatalog np na nazwę katalogu. W sumie przydałoby się też dodać tę stronę logowania i rejestracji do definicji templatki. Po zalogowaniu to i lepiej jak jest jednolicie i prosto, ale przed zalogowaniem chciałoby się czasem co nieco zmienić, a chęci ku temu marne, bo przy aktualizacji potem trzeba się motać i edytować ciągle pliki, a gdyby było w templatce, to przynajmniej pozostaje motanie się tylko z templatką, mam nadzieję, że pomysł nie za bardzo przekombinowany ;)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Ja mam problem z miniaturkami. Korzystam z ShrinkTheWeb.com, w panelu katalogu podałem kod. Dodatkowo włączyłem cache miniaturek jednak w żadnej sposób nie chce to zaskoczyć.

Katalog jest na hekko.pl, miniaturki cachuje na OVH.

Zasadniczo robiłem wszystko zgodnie z: https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-wla...asnym-serwerze/

Co może być nie tak?

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

zielony_gremlinek - przy aktualizacji wystarczy wrzucić w takim wypadku wszystko z admin/ prócz login.php i register.php - te pliki się nie zmieniają już. Co do tytułu - faktycznie przeniosę to do plików językowych.

artur_waw - zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl z adresem katalogu, danymi do PA i danymi do FTPa gdzie są przechowywane miniaturki.

Właśnie robię, nie wiem czy był wysyłany mail o dostępnej aktualizacji do użytkowników bo takowego nie otrzymałem.

I mam Pytanko czy ma ktoś katalogi na serwerach lh.pl? Bo poszukuje czegoś taniego i żeby dobrze chodził tam skrypt seokatalogu.

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron