Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że każdy 5.x powinien działać. Na pewno nie zadziała loader 7.x bo nie ma wstecznej kompatybilności i to jest też główny powód dla którego nie przekodowałem jeszcze plików.

edit. Sprawdziłem, musi być wersja 5.2

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

ioncube na 5.2 działa dla PHP 5.6 (niższe wersje odpadają na OVH); niestety jak już pisałem zaniedbałem aktualizacje skryptu i nie działa mi dla PHP 5.6. Do PA tez się teraz nie mogę dostać aby zaktualizować skrypt.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Ale ten komunikat, który masz informuje, że na serwerze właśnie nie ma aktywnego loadera 5.2. Aktualizacja SEOKa nic w tym względzie by nie zmieniła.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jak mi napisali z OVH jest on aktywny dla wersji PHP co najmniej 5.6 a ja mam ustawioną niższą, dla której już nie ma wsparcia i nie mogą mi jej niby ustawić.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Pagepeeker działa u mnie prawidłowo. Captcha została zaktualizowana już pół roku temu.

• 3 tygodnie później...

Trzeba się zgłosić do mnie na kontakt@seokatalogi.pl Za drobną opłatą wdrażam modyfikacje https. Oczywiście musisz mieć już przygotowany certyfikat SSL na serwerze (większość poleca darmowy Let's Crypt).

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Dzień dobry

Dograłem do katalogu wrzuconą w temacie aktualną wersję reCaptcha v2, w panelu admina dodałem public i secret key oraz wybrałem aktualną wersję, niestety na stronie pojawia się błąd, z którym nie mogę sobie poradzić - Czy ktoś z forumowiczów może doradzić jak zmodyfikować odniesienie do recaptcha ?

"Fatal error: Call to undefined function recaptcha_get_html() in /home/itapa/public_html/forumdieta.pl/katalog/templates/default/home.php on line 68"

Z pliku home.php, ostatnia linijka to 68

<? if ($GLOBALS['cfg']['token_cat'] != '01') : ?>
            <div id="recaptcha_image"></div>
            <div style="margin:5px 0 5px 0;text-align:center;width:300px;"><a href="javascript:Recaptcha.reload()"><?=$GLOBALS['lang'][39];?></a></div>
            <?=$GLOBALS['lang'][38];?>: <input type="text" id="recaptcha_response_field" name="recaptcha_response_field" size="38" />
<?=recaptcha_get_html($GLOBALS['cfg']['reCaptcha_publickey']);?>       

Masz jakieś stare pliki templatki nie dostosowane do aktualnej wersji. Z readme_update-polish.txt:

W pliku templates/<-nazwa-twojej-templatki->/home.php, cat.php, add.php, contact.php, comment.php:

zamienić:
            <div id="recaptcha_image"></div>
            <div style="margin:5px 0 5px 0;text-align:center;width:300px;"><a href="javascript:Recaptcha.reload()"><?=$GLOBALS['lang'][39];?></a></div>
            <?=$GLOBALS['lang'][38];?>: <input type="text" id="recaptcha_response_field" name="recaptcha_response_field" size="38" />
<?=recaptcha_get_html($GLOBALS['cfg']['reCaptcha_publickey']);?>                   

na:

<? require_once($GLOBALS['url_dir'].'templates/'.$GLOBALS['cfg']['template'].'/captcha.php'); ?>