Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

a czy do odczytu Backlinków z dodanej do katalogu strony wystarczy <?=$stat['bl']?> czy to jakiś bardziej skomplikowany kod musi być ?

Nie wystarczy bo skrypt nie sprawdza BL i nie zapisuje tego w bazie. Musisz dobudować sobie w phpie funkcję od sprawdzania BL.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zainstalowałem katalog i stworzyłem pole Faktura Vat z opcją do wyboru Tak lub Nie. W home.pl co mam wkleić aby to pole wyświetlało się pod opisem strony?

<?=mb_substr(encode($sites[$i]['???'])...

Edytowane przez Pion

mam pytanko, robię slider w nagłówku i chciałbym aby wyświetlały się w nim ilość kliknięć, wyświetleń i PR strony, próbowałem tak:

<?=$premium_site[$i]['clicks'];?>

<?=$premium_site[$i]['views'];?>

<?=$premium_site[$i]['pr'];?>

ale z marnym skutkiem...

ponadto gdy dodaję

<?=rating_bar($premium_site[$i]['id']);?> dla wyświetlania oceny to slider się wykrzacz ( ciężko opisać co się z nim dzieje ;)

mam pytanko, robię slider w nagłówku i chciałbym aby wyświetlały się w nim ilość kliknięć, wyświetleń i PR strony, próbowałem tak:

<?=$premium_site[$i]['clicks'];?>

<?=$premium_site[$i]['views'];?>

<?=$premium_site[$i]['pr'];?>

ale z marnym skutkiem...

Jeśli masz wersję 1.5 to z paczki instalacyjnej wgraj sobie includes/box.php - powinno zadziałać.

ponadto gdy dodaję

<?=rating_bar($premium_site[$i]['id']);?> dla wyświetlania oceny to slider się wykrzacz ( ciężko opisać co się z nim dzieje ;)

A to już robota dla grafika. Niestety dopasowanie za pomocą style.css tego systemu oceniania do templatki nie należy do najprostszych rzeczy - sam pamiętam ile się namęczyłem żeby go ładnie wstawić w site.php

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@General_Depet, mógłbyś odpowiedzieć także na moje pytanie?

Sorry nie zauważyłem (właśnie dlatego proszę zawsze o pisanie na kontakt@seokatalogi.pl)

Klucz %where% musisz wstawić w PA -> Konfiguracja -> Adresy URL - tam gdzie masz pole dotyczące struktury URLa wyszukiwarki.

Domyślnie jest to: %action%,%name%[/%action_page%,%page%] więc w przypadku zaawansowanej wyszukiwarki sugeruję coś w stylu: %action%,%where%,%name%[/%action_page%,%page%]

Sorry nie zauważyłem (właśnie dlatego proszę zawsze o pisanie na kontakt@seokatalogi.pl)

Wielkie dzięki za odpowiedź. Nie daje mi spokoju jeszcze jedna kwestia. W jaki sposób mógłbym dodać licznik znaków (jak przy opisie strony) przy dodawaniu tagów?

Chciałbym żeby po wejściu w katalog pojawiała się nie strona główna a wybrana podkategoria i żeby link z home również do niej prowadził. W jakis sposób można to zrobić?

Ale to ma być zwykłe przekierowanie 301 ? Jeśli tak to przez htaccess

Czy po wejściu na adres.pl ma się wyświetlać wybrana podkategoria ? Jak tak to będzie trochę trudniej a mianowicie w PA -> Edytor -> home.php kasujesz zawartość i dajesz:

<? $_GET['id'] = TU_NUMER; ?>
<? require_once($GLOBALS['url_dir'].'templates/'.$GLOBALS['cfg']['template'].'/sub.php'); ?>

gdzie TU_NUMER wpisujesz ID tej podkategorii która ma się wyświetlać - znajdziesz w adresie tej podkategorii.

Wielkie dzięki za odpowiedź. Nie daje mi spokoju jeszcze jedna kwestia. W jaki sposób mógłbym dodać licznik znaków (jak przy opisie strony) przy dodawaniu tagów?

A to niestety nie jest szybka i prosta modyfikacja na wstawienie kilku linijek kodu :(

Jeśli katalog udostępnia dodatkowe linki w treści i ma włączoną dodatkową walidację, a w url-ach są przecinki to ta funkcja wymusza spacje także i w nich :(.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Ja w swoich katalogach nie mam możliwości wstawienia linka w treści. Wczoraj sobie katalogowałem strony w katach co dają taką możliwość i jeśli w adresach linków są np. myślniki to wszystko jest okej ale jak są przecinki to już taki link jest wadliwy.

W poście https://www.forum.optymalizacja.com/topic/72798-startup-seokatalog/page__st__5130#entry1162482 Generał twierdzi że BBCode nie podlega walidacji, a przy przecinkach w url-ach jest jednak problem.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet