Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś mi może podpowie jak rozwiązać problem z wyszukiwarką w 'katalogu firm'.

Po dodaniu dajmy na to pól 'województwo' oraz 'miasto', w obu przypadkach zaznaczyłem 'Wyszukiwarka: (hasło będzie wyszukiwane również w tym polu)'. Po akceptacji i ponownym wyedytowaniu, wyszukiwarka jest zaznaczona jako 'nie'.

Drugą kwestią jest dwupoziomowe pole (o ile tak to można nazwać). Jak zrobić aby po wybraniu województwa, pojawiała się lista miast z danego województwa? Tak jak w przypadku kategorii i podkategorii.

Po dodaniu dajmy na to pól 'województwo' oraz 'miasto', w obu przypadkach zaznaczyłem 'Wyszukiwarka: (hasło będzie wyszukiwane również w tym polu)'. Po akceptacji i ponownym wyedytowaniu, wyszukiwarka jest zaznaczona jako 'nie'.

Adres katalogu i dane do PA poproszę na kontakt@seokatalogi.pl

Drugą kwestią jest dwupoziomowe pole (o ile tak to można nazwać). Jak zrobić aby po wybraniu województwa, pojawiała się lista miast z danego województwa? Tak jak w przypadku kategorii i podkategorii.

A to jest niewykonalne. Chyba żeby użyć do tego kategorii i podkategorii właśnie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Aktualizacja do wersji 1.5 jest już oficjalnie dostępna z poziomu PA -> Optymalizacja -> Sprawdź aktualizacje.

Czysta wersja instalacyjna wersji 1.5 jest już dostępna z poziomu seokatalogi.pl -> Mój panel po zalogowaniu.

Oczywiście właścicielom dużych grup katalogów doradzam wstrzymać się jeszcze z aktualizacją co by nie było później narzekania że trzeba do x katalogów wrzucać jakieś poprawki...

Jeśli chodzi o konkurs i świąteczną zniżkę to jutro wszystko powinno być już jasne.

Na koniec chciałbym podziękować wszystkim którzy wzięli udział w testach i aktywnie przyczynili się do wydania tej aktualki oraz przeprosić tych którzy w ostatnim czasie dostawali spóźnione odpowiedzi z supportu - liczę na ich wyrozumiałość.

Edytowane przez General_Depet
  • Like 1

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

OK. Zrobiłem aktualizacje ale coś chyba jest nie tak bo w Operze katalog na stronie głównej ma wszystko poprzestawiane a w pozostałych przeglądarkach jest ok . Kolejne w panelu admina przy konfiguracji nie wyświetla wszystkich opisów tylko pola tak lub nie, no i niema żadnych modyfikacji wprowadzonych . Szablon zmodyfikowałem zgodnie z plikiem readme . Co z tym mogę zrobić?

Mediabox.net.pl - Darmowy katalog stron

OK. Zrobiłem aktualizacje ale coś chyba jest nie tak bo w Operze katalog na stronie głównej ma wszystko poprzestawiane a w pozostałych przeglądarkach jest ok .

U mnie w Operze jest wszystko OK - sprawdzam na dmyślnej templatce. Także proszę adres katalogu na kontakt@seokatalogi.pl

Kolejne w panelu admina przy konfiguracji nie wyświetla wszystkich opisów tylko pola tak lub nie

Strzelam że nie dodałeś nowych kwestii językowych do plików w languages/

no i niema żadnych modyfikacji wprowadzonych . Szablon zmodyfikowałem zgodnie z plikiem readme . Co z tym mogę zrobić?

A tutaj nie wiem o co chodzi. Jakie modyfikacje chcesz konkretnie widzieć a ich nie ma ?

OK. Z plikiem językowym nie zrobiłem i teraz jest ok . A jeszcze jedno na stronie głównej mam napis Włączyć formularz kontaktowy do autora wpisu?. Czy on nie powinnien być w panelu admina?

Coś chyba źle podmieniłeś te kwestie językowe albo być może numer zmiennej w której jest kwestia "Włączyć formularz kontaktowy do autora wpisu?" użyłeś do jakiegoś własnego tekstu który wstawiłeś w PA -> Edytor -> home.php

Sprawdzanie unikalności opisu - raz działa raz nie, nie wiem od czego zależy, bo przy różnych długościach opisu potrafi działać dobrze, a potrafi też otworzyć w nowym oknie stronę główną katalogu.

edit. teraz zaczął pokazywać się komunikat, że prawdopodobnie opis za krótki, więc może się pośpieszyłem ;) testuję dalej,

Edytowane przez rebuk

Współczuję sobie i wszystkim tym, którzy mają niestandardowe templaty. Będzie klepania... ;)

Nie ma żadnych obowiązkowych zmian w templatce także jak ktoś nie chce korzystać z części nowych funkcji (bo większość i tak dotyczy PA) to nie musi nic zmieniać.

Nieobowiązkowych jest natomiast niewielka ilość więc w 5 minut każdy się uwinie.

Sprawdzanie unikalności opisu - raz działa raz nie, nie wiem od czego zależy, bo przy różnych długościach opisu potrafi działać dobrze, a potrafi też otworzyć w nowym oknie stronę główną katalogu

a nie jesteś zalogowany przypadkiem do g+ w tym czasie ? :)

Teżmam ten problem i nie jestem zalogowany do g+ , druga sprawa:

-Możliwość włączenia nowej podstrony w katalogu - "najwyżej ocenione strony przez admina"

w sidebar.php kod dodany plik top_admin.php wrzucony na serwer w konfiguracji ustawiłem Podstrona "najlepsze strony wg admina" Tak jednak wywala błąd:

404 Not Found

The request /najlepsze,wg,admina/ was not found on this server.

Gdzie może być błąd ?

Unikalny darmowy moderowany Katalog stron PR 2

Interesujesz się grami zapraszam na Forum gry PR 3

Teżmam ten problem i nie jestem zalogowany do g+ , druga sprawa:

Funkcja działa na tej zasadzie że z pobranego tekstu wyciąga losowy ciąg zdań kończących się kropką. Jeśli suma znaków w tym ciągu jest >150 następuje sprawdzenie.

Także jeśli wpisaliście opis w którym nie postawiliście kropek po kończących się zdaniach lub gdy opis jest krótszy niż 150 znaków to skrypt nie jest w stanie sprawdzić opisu.

-Możliwość włączenia nowej podstrony w katalogu - "najwyżej ocenione strony przez admina"

w sidebar.php kod dodany plik top_admin.php wrzucony na serwer w konfiguracji ustawiłem Podstrona "najlepsze strony wg admina" Tak jednak wywala błąd:

404 Not Found

The request /najlepsze,wg,admina/ was not found on this server.

Gdzie może być błąd ?

A to jest proste - PA -> Konfiguracja -> Adresy URL kliknij Wyślij - nie musisz nić zmieniać po prostu skrypt musi w htaccess stworzyć sobie seo-urla dla tej podstrony.

Edytowane przez General_Depet