Skocz do zawartości

Ciągi znaków blokowane przez antywirusy

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Kasperskyego, który w ustawieniach blokady banerów reklamowych domyślnie ma zablokowane adresy, w których występuje m.in. */reklama/*. O problemach wynikających z takich ustawień dowiedziałam się kiedy nie mogłam wejść na żadną podstronę serwisu, przy którym pracuję i w przypadku gdy jest to podstrona w kategorii "reklama". Oczywiście blokadę zdjęłam, ale inni użytkownicy genialnego Kasperskyego nadal mają te problemy, stąd moja prośba.

Czy moglibyście sprawdzić w innych antywirusach, jakie dość popularne nazwy są w nich blokowane? W przypadku Kasprskyego są to m.in.:

- */reklama/*

- */ads/*

- */banners/*

- *120x240*

- *145x67*

- *160x600*

- *20x600*

- *468x60*

- *88x31*

Chcę po prostu na przyszłość uniknąć podobnych problemów, bo blokowane są nie tylko pliki graficzne, ale również zwykłe podstrony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności