Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czytałem ten wątek ale pomysł z "przecinkami" jest moim zdaniem nie trafiony - raz że w jakimś tam % ucierpią opisy poprawne, dwa że niepoprawne opisy z samymi słowami kluczowymi zamiast przecinków będą miały wtedy same spacje ;)

Ilość możliwych zabezpieczeń/konfiguracji w nowym skrypcie i tak jest już spora - dla przypomnienia przeciw spamerom:

1. Opcjonalne dodawanie wpisów dopiero po rejestracji z aktywacją konta przez mail

2. Blokowanie usera po URL strony, E-Mailu, IP i niedozwolonych frazach w opisie

3. Dziecinnie proste do zaimplementowania płatności w systemie DotPay

4. Ograniczenia ilości znaków z opisie, tytule i słowach kluczowych

5. Opcjonalny token w systemie recaptcha

Oczywiście jeśli tyle armat nie wystarczy to z czasem będziemy szukać kolejnych rozwiązań.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

odnawiam.

Czekam z (nie)cierpliwością na ten skrypt.

Możesz podać więcej szczegółów na temat SEOPresel ? Do postu w którym o nim wspomniałeś, myśłem że w tym katalogu opisy strony będą właśnie w formie preseli, czyli tekst z odnośnikami. Co będzie wyróżniało SEOPresel od SEOKatalog ? To takie pytanie początkującego :)

PS. Polecam z góry zablokować emaile ze strony no-mail.pl. kiedyś używałem tej stronki do rejestracji na jednorazowych forach.

Możesz podać więcej szczegółów na temat SEOPresel ? Do postu w którym o nim wspomniałeś, myśłem że w tym katalogu opisy strony będą właśnie w formie preseli, czyli tekst z odnośnikami.

Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem jak będzie wyglądał SEOPrecel :) - myślę o podobnej strukturze co wordpress (tyle że z unikatowym systemem sprawdzającym unikalność wpisu, systemem płatności i takie tam) ale ten projekt podobnie jak SEOKatalog nastawiony jest na Wasze propozycje/zapotrzebowanie więc zobaczymy co z tego wyjdzie...najważniejsza będzie możliwość sprzężenia SEOKatalogu z SEOPreclem w katalog hybrydowy - zarówno katalog jak i precel zarządzany z poziomu jednego panelu i z jedną rejestracją/logowaniem itd. ;)

Co będzie wyróżniało SEOPresel od SEOKatalog ? To takie pytanie początkującego :)

SEOKatalog jak nazwa wskazuje będzie katalogiem stron

SEOPrecel będzie katalogiem artykułów (presell page)

Tobie chyba zależy na tym by zachowując strukturę katalogu stron (kategorie -> podkategorie) umożliwić wstawianie linków anchor-text w opisie - oczywiście w SEOKatalogu będzie to możliwe.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

...Myślę że mogę już zaryzykować stwierdzeniem że sprzedaż ruszy 1 maja.

Pytanie organizacyjne - w czasie pierwszomajowej manify poczta jest zamknięta, potem sobota (wolna) i niedziela (też wolna), gdzie będzie można wpłacać należność za skrypt? Może przedpłaty?

Pozdrawiam

Grzegorz

Pytanie organizacyjne - w czasie pierwszomajowej manify poczta jest zamknięta, potem sobota (wolna) i niedziela (też wolna), gdzie będzie można wpłacać należność za skrypt? Może przedpłaty?

Heh muszę Was przeprosić ale to jeszcze trochę potrwa - w kwietniu wpadło kilka poważnych zleceń i zbiegło się to jeszcze z paroma osobistymi sprawami. Praktycznie od dzisiaj wracam poważnie do pracy - będę robił nocami ale na 1 maja się jeszcze nie wyrobię :rolleyes:

Co do płatności - nie wiem czy wyrobię się od razu z jakąś stroną informacyjną projektu; jak tak - to do wyboru: przelew, dotpay lub allegro, jak nie to tylko przelew.

Jeszcze raz przepraszam za zwłokę - przesuwam termin na 20 maja.

dobre rzeczy rodza się w bólu ... ale mogłbys się streścić bo chce Ci zrobić konkurencje :rolleyes:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

Troszke lipa, bo chyba się na IndexU zdecyduje na moją paroletnią domenkę, bo leży odłogiem ;/

Skrypt jest w 90% ukończony ale jeszcze wszystko trzeba przetestować 100 razy itd. - po prostu nie chcę sprzedawać bubla. Tak jak napisałem wcześniej - zdaję sobie sprawę jak Wam zależy na czasie dlatego wejdę w tryb pracy nocnej żeby zdążyć w maju :rolleyes:

Moderujesz czasami swoje precle?

Po 20 maja :) - pewnie też będzie kilka nocek żeby wszystkie te arty przelecieć hehe

No szkoda a myślałem że na 1maja na moje imieniny dasz radę :rolleyes:

A swoją drogą przewidujesz jakieś beta testy na szerszą skalę bo wydawanie produktu płatnego bez nich jest dość ryzykowne.

I jeszcze jedno pytanko (z góry przepraszam jeżeli już padło ale nie mogę teraz przestudiować całego wątku) na jakiej zasadzie jest zorganizowana zmiana templatki? Spotkałem się z rozwiązaniami typu zmieniamy wszystko w css co imho nie jest najlepszym rozwiązaniem, gdyż dla robota wszystkie strony wyglądają w tedy tak samo.

Spotkałem się z rozwiązaniami typu zmieniamy wszystko w css co imho nie jest najlepszym rozwiązaniem, gdyż dla robota wszystkie strony wyglądają w tedy tak samo.

Zmiana templatek działa dokładnie tak jak w Wordpress - wrzucasz pliki na serwer i w PA zmieniasz templatkę. Ewentualnie możesz później sobie zmieniać co chcesz korzystając z prostego edytora w PA - też działa dokładnie jak w Wordpress.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności