Skocz do zawartości

30 lat więzienia dla ukraińskiego hakera

bogdansenator

Rekomendowane odpowiedzi

Turecki sąd skazał ukraińskiego hakera na 30 lat pozbawienia wolności i grzywnę w wysokości ok. 23 tysięcy dolarów.

https://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...inskiego+hakera

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Taki gość, powinien pracować w dziale bezpieczeństwa, w banku np. a nie gnić w pudle, pozostaje mieć nadzieję, że Tureckie więzienia dziś nie wyglądają tak jak w filmie opartym na faktach Midnight Express

Oferuję usługi IT więcej info. Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum ;) 

niech zrobia porzadek najpierw ze swoimi hakerami

Oj przydało by się.

Sami widzicie, że brak jest konsekwencji - złapią takiego, sami nie maja lepszych od bezpieczeństwa, a taki gnije w pudle, bezużyteczny. Trochę więcej rozwagi nie tylko w tej dziedzinie, a ile by lepiej byc mogło, tylko dlatego, że sie pomyślało..

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Bardzo podoba mi się ruch hackerów, usprawnianie kodu, wynajdywanie luk, pokonywanie zabezpieczeń i ludzi. Hacking to nie e-terroryzm tylko prawdziwa sztuka. Ten facet jest dla mnie zwykłym przestępcą, złodziejem i mam nadzieję, że nie dożyję czasów, gdy ludzie z kartoteką (nieważne za jakie przestępstwa) będą zajmować się bezpieczeństwem w bankach czy instytucjach publicznych.

PS. Co z tego, że ten jest lepszy od ich specjalistów. To tak jakby mówić, że gangsterzy, którzy potrafią jednym strzałem rozwalić głowę komuś innemu z odległości 100 metrów powinni pracować w policji, bo dobrze strzelają. Ten facet jest spalony, bo używał swojej wiedzy do okradania ludzi z ich pieniędzy. 30 lat będzie dobrą nauczką dla innych - może poszukają legalnych sposobów skorzystania ze swojej wiedzy.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Chcesz coś konkretnego powiedzieć czy tak po prostu rzucasz sentencjami? Jak to się ma do tematu?

Uważam, że złodzieje powinni siedzieć w więzieniu, a fakt czy kradną przez Internet czy nie, nie ma dla mnie znaczenia.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, prawda smut?

co za debilny komentarz. kolega ma racje, chcecie wynosic na pedestial zlodzieja??? co z tego ze ma wiedze, skoro przez takich gnojkow tracimy pieniadze. moze was to nie spotkalo ale np mi zniknela kasa z kredytkowki i mimo iz ja odzyskalem sprawa ciagla sie dlugo. ale wg kilku osob pewnie koles ktory sie wlamal na konto powinien zaczac pracowac w banku, nie? w koncu wiadomo ze kazdy kryminalista przeistacza sie w aniolka i idzie do nieba.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

lolki: a ja widzę. Oszukując system bankowy nie narażasz życia w przeciwieństwie do napadu z bronią w ręku. Daleko mi od takiej sprawiedliwości, ale banki są ubezpieczone. Ubezpieczyciel pokrywa straty więc ani bank ani jego klienci nie są pokrzywdzeni. Ponieważ takie rzeczy się zdarzają firmy ubezpieczeniowe mają klientów a spece od zabezpieczeń pracę. Teoretycznie tracą na tym tylko jakieś grosze klienci za których pieniądze bank opłaca ubezpieczyciela, więc szkodliwość społeczna jest niewielka w porównaniu do np. odebrania komuś życia.

Mieszasz, kto mówi o odbieraniu komuś życia. Nie dorabiaj do tego żadnych historii, bo rozmydla to tylko istotę. Zgadzam się z kolegą, kradzież to kradzież i należy się za to kara.

nie dorabiajcie ideologii tam gdzie jej nie ma bo zarówno Janosik czy Robin Hood w rzeczywistości byli pospolitymi przestępcami :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności