Skocz do zawartości

Zgarnięcie Top20 na łatwą frazę

Krisss

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wypozycjonowania różne artykuły (nie żadne spamowe precle tylko notki prasowe itp., ogólnie artykuły raczej z dużych a na pewno z zaufanych portali informacyjnych) na całe (lub większość) TOP20. Strony pod tą frazą nie są pozycjonowane i fraza jest łatwa (nawet banalna). Z iloma artykułami można startować na początek (przy założeniu, że mam do wyboru sporo ponad te 20 docelowych) żeby osiągnąć satysfakcjonujące wyniki w satysfakcjonującym czasie. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz będę się zmagał z tak hurtową liczbą stron na jedną frazę więc jak ktoś jest w tym doświadczony (a napewno wielu jest) to proszę o jakieś wskazówki :)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Nie do końca zrozumiałem ale spokojnie można na łatwe frazy wpakować pojedyncze strony. Osiągałem trochę podobny efekt na takich frazach dzięki optymalizacji i linkowaniu fraz głównych stron z jednego tematu.

Ja bym postawił pojedyncze strony i zpreclował adderem a potem ustalił dalszą strategię w zależności od wyników :)

Nie zapomnij o różnicowaniu ip/domen ...

nihil fit sine causa

Nie zrozumiałeś. Artykuły, które mam wsadzić do TOP20 są już napisane w różnych portalach (onet, wp, interia, jakieś regionalne, itp). Więc są różne domeny/ip. Oczywiście przez to nie mam najmniejszego wpływu na ich treść a co za tym idzie optymalizację pod konkretne frazy

small_logo_footer.jpg

Czy chodzi o zapełnienie top 20 najpierw stroną pozycjonowaną, a później artykułami w różnych serwisach, które piszą pozytywnie na temat danej firmy? Tak, aby całe top 20 przyczyniało się do budowania PR tej firmy docelowej?

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Nie korzystam ale dzięki za radę :)

Lexy, blisko.

Chodzi o to, że pewna firma wypuściła nie tak dawno pewien produkt, który nie do końca uzyskał pozytywną opinię w oczach internautów. Jednak jest też sporo pozytywnych informacji o tym i trzeba to teraz jakoś ustawić ;)

small_logo_footer.jpg

W takim razie powinny pomóc katalogi i precle, jeśli faktycznie frazy są banalne, a zapewne chodzi o nazwę produktu. Jeśli są to mocne serwisy to tym łatwiej będzie podnieść ich pozycje nawet przez delikatne podlinkowanie.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

To iż każdy art który masz do wyciągnięcia w góre jest na innym IP i w dodatku w znanych miejscach robi to zadanie niezwykle prostym.

Póść kilka stałych linków PR>2 ze stron o podobnej tematyce, to wystarczy. Żadnych optymalizqacji,precli, katalogów itp. Efekt gwarantowany.

e-pr widze sie zaczyna ;) - dla lepszego efektu napisz kilkadziesiąt artów "prostujących" sytuacje i tak jak pisała LEXY walnij w dobrze zaindeksowanych nibyprecjach, jeżeli masz jakieś stare loginy na foracdh tematycznych to też się przydadzą odpowiednie posty.

Link to link wal gdzie się da - bo jak rozumiem sytuacja wymaga szybkiej reakcji. Jedyne co sobie daruj to SWLe.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Beerbant mozesz wyjasnic dlaczego w takim przypadku swle nie beda dobrym pomyslem?

bo w przypadku działań epijarowych te pozycjonowane arty muszą mieć stabilne pozycje nonstop w topie SWLe służą do dopalania witryny do pomocy w indeksacji a nie trzymania witryny w wynikach.

W przypadku natychmiastowych działań w e-pr np. w tkz sytuacji kryzysowej jak czas odgrywa role znaczącą to wtedy można najpierw dowalić SWLami (aby arty prostujące sytuacje szybko wyszły) ale należy pamietać , że potem trzeba te arty linkowac stałymi i konsekwentnie zdejmować SWLe

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności