.::JARO::. Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Miałem, coś takiego samego z tymi autoblogami i rozwiązanie jest dość nietypowe. Wyłączenie wp-autoblog i innych pluginów (w tym google sitemap) nic nie dało. Patrzę w statystyki, a tam coś takiego:- najwięcej wejść ze strony caravan.ru (jakiś blog) - wejść 3 000 000 / mc (prawie jak nasza klasa ) - najwięcej wejść z przeglądarki wordpress 2.x lub 1.x - prawie 90% Rozwiązanie oczywiste - idioci z .ru biorą i ustawiają pingowanie na maxa i zamulili mi blogi. Dlatego najlepiej zablokować wordpress jako przeglądarke w htaccess: RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ".ru" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "WordPress" RewriteRule .* - [F] Efekt był natychmiastowy - już po minucie blogi odżyły i działają jak należy, a tak to miałem niedostępność strony na poziomie 98% a na strony nie wordpressowskie jak ten .htaccess powinien wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Tak samo, bo to nie ma znaczenia czy to jest WP czy cos innego Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttorm Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 znacie jakis hosting gdzie mamy podgląd obciążenia procesora najlepiej na pod kontem kazdego katalogu a nie ogolnego konta Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:BANERY REKLAMOWEARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 najlepiej na pod kontem kazdego katalogu a nie ogolnego konta Coś takiego raczej nie istnieje... "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dose Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 efc74.internetdsl.tpnet.pl - - [29/Mar/2008:11:59:02 +0100] "GET /favicon.ico HTTP/1.0" 301 427 "https://MOJA_DOMENA.pl/favicon.ico" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2)" panowie, co z tym zrobić?! Mam jednego bloga na WP i takie dziadostwo jak wyżej tak obciąża serwer (8p.pl), że aż mi chcą konto blokować. Wrzuciłem wtyczke cache'ująca strony, zablokowałem dodawanie komentarzy, codziennie blokuje nowe ip, wczuciłem całą aktualnę blackliste spammerów i nic! Dalej przyłażą nowe, w logach mam do 10 razy na sek takie zapytania jak wyżej przez np godzinę z ciągle nowych ip, aż serwer prawie wysiada. Poblokowałem całe zakresy ze spamerskich rejonów świata, ale przeciez uzytkowników tpsa nie zablokuje:) Już mnie 8p.pl chce wyrzucić, a przecież do tej pory słowa na nich złego nie powiedziałbym. Nie znam się za bardzo na WP (mam tylko jeden blog), więc nawet nie wiem do końca co to za rodzaj spamu. Co z tym zrobić? pzdr co by tu wstawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8p.pl Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Pawle, jak na razie (na godz. 15:15) statystyki przedstawiają się nienajgorzej: 0,5% CPU i 0,17% RAM. Ach, widzę, ze to dlatego, że zablokowałeś bloga... Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttorm Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 a stworz plik favicon.ico i wrzuc go sobie na sewrer mi na kilku pomogl iz bledy przestaly wywalac ale na jednym mam ciagle tes to samo ale porpostu zmienie templatke i mam nadzieje ze sie skonczy Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:BANERY REKLAMOWEARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dose Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ach, widzę, ze to dlatego, że zablokowałeś bloga... tak, zablokowałem, bo sobotę (przynajmniej część) postanowiłem spędzić z synkiem, a własnie koło 12 zaczął się kolejny atak - po prostu zablokowałem stronę, wyłączyłem komputery i poszedłem z wózkiem na spacer tyle dobrego, że na spacerze byłem spokojny o Wasz serwer pzdr ph a stworz plik favicon.ico i wrzuc go sobie na sewrer obawiam się, że tu nie chodzi o brak ikonki. To jest tylko ślad po tym, że ktoś czy coś 10razy/sek wysyła zapytania do serwisu. co by tu wstawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpav Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Bad Behavior! Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron? if.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Dziwne to jest, ze taki WP moze tyle zamieszania robic. Po zablokowaniu tej strony, load spadł 5-cio krotnie... Dose, looknij w statystyki webalizer - jednak jest sporo wywołan do favicon. "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flanker Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Czy mogli byście napisać, jak uruchomić wtyczkę wp-cache ? Po instalacji i włączeniu zakładki z opcjami otrzymuję błąd: advanced-cache.php link does not existCreate it by executing: ln -s /***/blog/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php /***/blog/wp-content/advanced-cache.php in your server Cannot continue... fix previous problems and retry. O jaki link tutaj chodzi ? katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty. Atrakcje turystyczne - wyjade.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dose Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 wkleiłem staty z webalizera: top 30 użytkowników to 1visit i np 950tys hits, odwołania są do strony głównej (3,6mln:), potem favicon(1,3mln) i 403.shtml (???) co by tu wstawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpav Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Flanker - 777 na wp-content i jeszcze raz instaluj. Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron? if.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flanker Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jeszcze raz instaluj znaczy wyłącz i włącz ? Nie działa. Zauważyłem że nie mam pliku wp-content/advanced-cache.php. katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty. Atrakcje turystyczne - wyjade.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielack Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Albo spróbuj wtyczki SuperCache, jaką zaproponował mi Mendax. U mnie, na kilku blogach (różne serwery) działa doskonale - pod warunkiem, że nie mam dynamicznych linków z SWL. pozdrowienia Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.