Adam Krywko Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Kilka, góra kilkanaście osób. Każdy tworzy precelki (ilość do ustalenia, 10+), które nie do końca wyglądają jak precelki (szczegóły zainteresowanym) na wp z wyłączoną rejestracją. Zakłada konta tylko osobom uczestniczącym w projekcie. Dodawanie Adderami w/g ustalonych norm. Choć posiadanie Addera raczej nie będzie obowiązkowe. Czekam na komentarze Jestem w potrzebie - sprzedajecenne domeny regionalne za ułamek wartości tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekg Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Może być ciekawie, tylko kwestia odpowiedniego pozycjonowania tych preselli... Jak to widzisz Adam:) ? ... i wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jestem zainteresowany. zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ja z miłą chęcią sie przyłączę. Można by było pomyśleć nad jakimś pluginem/aplikacją EXE do szybszego dodawania artykułów (oczywiście wartościowych) Zawsze mogę pomyśleć i zrobić na potrzebe projektu. Jakieś wymagania co do domen/ilości różnych IP/ położenia geograficznego/ budowy wordpress-a/ pluginy jakie są obowiązkowe itp. ? Jezeli bedą wyższe wymagania mniej osób bedzie w projekcie, ale za to bedzie łatwiej zapanować nad tym Pomysł mi sie podoba Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dobry pomysł, pod warunkiem, że będzie kilka osób, a nie kilkanaście.... - sorry, ale kilkanaście to tak jakby precle nie będą już zakamuflowane , ani nie będą na wysokim poziomie. Trzeba opracować jakieś minimalne wymogi, które trzeba spełnić, żeby dołączyć do grupy. Dość wysoko podnieść poprzeczkę i tyle np. żadne tam darmowe domeny, czy poddomeny, jakieś doświadczenie.... itp M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konread Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 W sumie bardzo dobry pomysł, lecz podzielam pogląd Mario1973, plus dodatkowo wymóg, aby wpisów na preclu linkować, lecz nie dając opisu w stylu "wpis na blogu presell na temat X" - aby istotnie były one dobrze ukryte. Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów Prywatny blog Pozycjonownie i optymalizacja stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dobrze ukryte w sumie nie muszą być, byle by dostęp do nich miała tylko wąska grupa osób która nie zaspamuje ich, ewnetualnie przy próbie spamowania delikwenta który nie zrozumiał regulaminu sie kasuje z grupy. Inna sprawa jak to techniczne rozwiązać skasowanie z wszystkich WP uzytkownika i jego wpisów i kto ma o tym decydować (forum / głosowanie itp.) Jeżeli jedna osoba sie wyłamie i poda nawet na PiO wszystkie strony to co sie takiego wielkiego stanie ? Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`g Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wstepnie tez jestem zainteresowany. Co do jakiegos wymogu jestem za. jakieś doświadczenie...O jakie ci doswiadczenie chodzi? A co myslicie aby np zrobic nacisk na tworzenie tematycznych precli? Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny. certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Krywko Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Napiszcie jak wysoko widzicie podniesioną poprzeczkę. Konkretnie. Na początku myślałem o 10 preclach na min 3-4 różnych ip. Różne domeny. Subdomeny do rozważenia. Mam pomysł jak obniżyć sam koszt domen. Wymagania dość niskie, żeby w ogóle ktoś się zgłosił. Jeżeli chodzi o mnie to możemy je podnieść 4-krotnie. Żeby jednak nie przeholować może lepiej zacząć od np 20 na głowę i za pół roku podbić o 50%? Kwestię pozycjonowania widzę tak, że każdy ma obowiązek lekko podlinkować swoje precle, tak żeby się indeksowały (2-3 mocne linki albo kilka tyś pkt w systemach wymiany). Kto chce i tak dodatkowo podlinkuje swoje arty. Maximus Marius: rozważając dedykowany program możemy to postawić na czymś innym niż wp. Na dłuższą metę może nie głupie. Ja tam chciałem po prostu zaprząc Addera. Parę zmian w kodzie i robi się z niego nawet przyzwoity program Wszystko o czym piszecie ustalilibyśmy w formie konkretnych zasad i zebrałbym w formie "Kodeksu" Ciągłe, poważne nadużycia = wykluczenie z grupy, wraz z usunięciem wpisów. Decyzje przez głosowanie nie powinny być problemem w kilkuosobowej grupie. `g: jeżeli uda się zorganizować sieć ogólnych to chętnie pogadam o tematycznej. Jestem w potrzebie - sprzedajecenne domeny regionalne za ułamek wartości tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłaszam chęć uczestnictwa. Wolałbym, aby precle były w subdomenach, ale jeśli ta koncepcja nie przejdzie to również chciałbym wziąć w tym udział. Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kob22 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Chętnie się przyłącze. Na początek 8 precli na domenach, 12 na subdomenach (lub wiecej). Wspólna aplikacja żeby móc szybciej dodawać. Bez rejestracji dla innych osób. Może wspólna wymiana linkami pomiędzy nimi? (L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztan165 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Też wstępnie jestem zainteresowany. Tylko wymyślcie jakieś minimalne wymagania, żebym mógł zobaczyć czy uda mi się je spełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Napiszcie jak wysoko widzicie podniesioną poprzeczkę. Konkretnie.Na początku myślałem o 10 preclach na min 3-4 różnych ip. Różne domeny. Subdomeny do rozważenia. Mam pomysł jak obniżyć sam koszt domen. Wymagania dość niskie, żeby w ogóle ktoś się zgłosił. Jeżeli chodzi o mnie to możemy je podnieść 4-krotnie. Żeby jednak nie przeholować może lepiej zacząć od np 20 na głowę i za pół roku podbić o 50%? Może na dzień dobry 10 precelków , każdy na unikalnej domenie , na min 5 różnych IP ? Z czego np. 5 w miarę wartościowych precelków już ze stażem jakimś półrocznym. Ciągłe, poważne nadużycia = wykluczenie z grupy, wraz z usunięciem wpisów.Decyzje przez głosowanie nie powinny być problemem w kilkuosobowej grupie. `g: jeżeli uda się zorganizować sieć ogólnych to chętnie pogadam o tematycznej. Po to ustawiłbym wysoko poprzeczkę, żeby tam nie trafiły pokemony i żeby nie było potrzeby wykluczania, a tym bardziej kasowania wpisów. Uważam, że każdy chętny, żeby spełnić wymogi powinien ZAINWESTOWAĆ swój czas i swoje pieniądze w swoje precelki - wtedy będzie je doceniał i będzie doceniał precle innych grupowiczów. M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zerbal Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zamknięta sieć zakamuflowanych precli, Poszukuje zainteresowanych to już jest jawny projekt. Kto będzie mocno tym zainteresowany doda A do B i ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presell24 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wymagania tylko ~10 presellków na silniku wordpress, domeny i w ~60% różne IP? Adder nie jest wymagany czyli można ręcznie dodawać unikalne artykuły. Zapewne macie już komplet zgłoszeń? Pozdrawiam Adam C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.