Skocz do zawartości

Bezpieczne niszczenie płyt CD i DVD

Maximus Marius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.allegro.pl/search.php?string=niszczarka+cd

lub ewentualnie ognisko sobie z nich zrobić ;)

Edytowane przez Carnagge

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Kiedyś widziałem jak walcem jeździli po płytach w asyście policji ;) Ale czy skuteczne nie wiem :P

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Myslałem o betoniarce + kilka kamieni i właczyć program "wirowanie" smile.gif
Chyba Ci się betoniarka z pralką pomyliła.

A ciekawe czy ktoś ma obklejony pokój dyskietkami 2.5"?? Jeśli ktoś jeszcze pamięta co to jest?

a wracając do niszczenia, jeśli masz wiatrówkę, to są to fajne tarcze... ale pytanie czy byś trafiał?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Niszczarki cd działają dość szybko. Myślę, że ma to sens.

Codziennie w ramach odpoczynku od kompa godzina pracy z niszczarką i stosik płyt

będzie malał..

Szkoda kasy na niszczarkę? To samo z gwoździem. Nie wiem co masz na tych płytach

ale chyba nikt nie będzie aż tak o to walczył, żeby musiały być z nich 3mm paseczki.

A ciekawe czy ktoś ma obklejony pokój dyskietkami 2.5"?? Jeśli ktoś jeszcze pamięta co to jest?

W kawiarence internetowej używaliśmy płyt cd i dyskietek 5,25 zamiast tapety.

Wystarczyło zrobić promocje godzina gratis za x szt i przez tydzień mieliśmy kilkadziesiąt kg.

Starczyło na cały lokal. Tylko klej na początku był źle dobrany i czasem ktoś obrywał ;)

Dyskietek 5,25 ludzie jeszcze sporo po szafach mają.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Wystarcza zwykła niszczarka do papieru słabej klasy... Paski co 0,5 cm sreberko odpryskuje plyta pofalowana, porysowana i ponacinana na rogach nie ma szans odczytu...

kilkaset cdeków już niszczyłem bez problemu. 1 cd - 1-2s papier tnie tak samo jak na poczatku.

Ognisko, piec lub kominek odradzam bo trzeba czyścić. Kiedyś jak praktykowałem w sporej firmie mieli fajny patent - niszczylismy stare, niesprzedane wersje programów, było tego kilka tysięcy. Złożyliśmy je w kupki po 500sztuk, ścisnęliśmy takim imadełkiem i wiertarką z długim wiertłem robiliśmy z tego guziki.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!