Skocz do zawartości

LinkLift - ktoś jeszcze dostał zaproszenie do współpracy?

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, że LinkLift zaczyna wysyłać maile/oferty/zaproszenia/spam* do blogerów.

Ktoś jeszcze dostał takiego maila?

Proponują umieszczanie płatnych linków reklamowych. Jednak mnie, po głębszym przyjrzeniu się, kojarzy się to z linkami pozycjonującymi. Wystarczy spojrzeć na stronę z ostatnio dodanymi stronami: https://beta.linklift.pl/kategoria/nowy/? Żadnych informacji o ilości odwiedzin itp ;/

Jak dla mnie to takie ulepszone kupowanie linków przez allegro.

* - niepotrzebne skreślić

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Największy minus ze przed kupieniem nie znamy adresu strony na której chcemy kupić linka - tak by pewnie poza serwisem nie dochodziło do tranzakcji.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dostałem... I z tego co mi wiadomo, to nie jesteśmy wyjątkami :-)

Ja mam spore wątpliwości, co do oficjalnego kupowania linków przez różne serwisy, łatwo zostać przez kogoś podkablowanym do G. I ten brak dokładnych informacji o stronach mi się nie podoba - nie kupuje się przecież kota w worku...

Zapraszam na blog o użyteczności.

Serwis podobny (praktycznie identyczny) co Text-Link-Ads. Osobiście mam nadzieję, że się rozwinie i będzie jakąś tam alternatywą dla spieniężania stron internetowych, tak żeby wydawcy nie byli zdani tylko i wyłącznie na Adsense.

Ucząc się języków obcych zaopatruj się w odpowiednie podręczniki. Księgarnia lingwistyczna zaprasza do zakupów.

jakis czas temu probowałem dodać swoje serwisy - bez rezultatu -0 wszystkie odrzucili. oczywiscie argumentuując coś jak google... twoja strona została odrzucona bo i tutaj wypunktowane kilk apropozycji do wyboru.

bes sęsu :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Kancelaria Szeffner

Cieszę się, że LinkLift wzbudza zainteresowanie. Przynajmniej wiemy co was interesuje. Oto nasza odpowiedź:

Wygląda na to, że LinkLift zaczyna wysyłać maile/oferty/zaproszenia/spam* do blogerów.

Ktoś jeszcze dostał takiego maila?

Proponują umieszczanie płatnych linków reklamowych. Jednak mnie, po głębszym przyjrzeniu się, kojarzy się to z linkami pozycjonującymi. Wystarczy spojrzeć na stronę z ostatnio dodanymi stronami: https://beta.linklift.pl/kategoria/nowy/? Żadnych informacji o ilości odwiedzin itp ;/

Jak dla mnie to takie ulepszone kupowanie linków przez allegro.

Nasza strona oficjalnie informuje: “ Nasze linki to linki tekstowe i linki zwrotne, które pozwalają zwiększyć ruch na stronie oraz poprzez powiązanie tematyczne zapewniają popularność linku i skuteczną reklamę. Dodatkową zaletą tego rodzaju linków jest ich pozytywny wpływ na pozycjonowanie strony w wyszukiwarkach internetowych.” Łączymy w ten sposób rożne formy reklamy online, a nasze linki nie kolidują z reklamą kontekstową. Nowy koncept? W Polsce na pewno.

Co do ilości odwiedzin. Reklamodawcy lubią blogi pisane na wąski temat, posiadające oryginalą treść i przyciągające stałe grono czytelników. Może to być mała grupa, ale dla niejednego reklamodawcy jest to idealnie wyselekcjonowana grupa docelowa. Takie blogi chętnie przyjmujemy do serwisu, fajnie by było gdyby w Polsce pojawiło się ich więcej!

Serwis podobny (praktycznie identyczny) co Text-Link-Ads.

Co nas różni od Allegro i TLAs? Przede wszystkim LinkLift to serwis nie tylko z nazwy. Dla poczszególnych rynków działa obsługa klienta w językach narodowych, a każda nowo dodana strona przechodzi indywidualny proces akcpetacji. Do takiego TLAs można dodać wszystko. Z kolei znakiem rozpoznawczym LinkLift ma być jakość (nasze „koty w worku” trzymają poziom:), stąd sporo stron odpada w przedbiegach. Do tego w TLAs autor strony dostaje 50% ceny linku, my dalejmy 70%. Zawsze lepiej jest mieć wybór

jakis czas temu probowałem dodać swoje serwisy - bez rezultatu -0 wszystkie odrzucili. oczywiscie argumentuując coś jak google... twoja strona została odrzucona bo i tutaj wypunktowane kilka propozycji do wyboru.

To co piszemy w mailach to prawda. Strony najczęściej odpadają z powodu braku oryginalnej treści, zbyt dużej liczby sprzedanych linków (takie strony po prostu nie są atrakcyjne dla reklamodawców), złego sąsiedztwa (standard w polskim necie mało znany, ale tak się składa, że operujemy międzynardowo i pewnych kryteriów po prostu nie możemy zmienić, np: taki „niewinny” PR Tool to jak gol do własnej bramki). Przypominam, że zawsze istnieje możliwość dodania kolejnej strony, która lepiej spełnia nasze kryteria!

I z tego co mi wiadomo, to nie jesteśmy wyjątkami :-)

Wyjątkami może nie, ale niestety w Polsce wcale nie ma tak dużo dobrych blogów w Wordpressie, Joomla czy języku PHP. Więc ci, którzy zostali skontaktowani to wbrew pozorom mała wyselekcjonowana grupa. A że się znacie? Coż większość dobrych blogów w Polsce traktuje o IT i pochodnych. Jak nic czas rozpowszechnić w Polsce Wordpressa.

Największy minus ze przed kupieniem nie znamy adresu strony na której chcemy kupić linka - tak by pewnie poza serwisem nie dochodziło do tranzakcji.

a mam spore wątpliwości, co do oficjalnego kupowania linków przez różne serwisy, łatwo zostać przez kogoś podkablowanym do G. I ten brak dokładnych informacji o stronach mi się nie podoba - nie kupuje się przecież kota w worku...

Owszem nie chcemy, aby serwis stał się darmową bazą stron (wtedy nie miałby sensu), ale to nie jest najważniejsze. Głównie w trosce o reklamodawców nie upubliczniamy wszystkich informacji (hmm Bellois sam sobie odpowiedziałeś..) To działa bez zarzutu na rynku niemieckim , hiszpańskim i włoskim.

Jak są jeszcze jakieś pytania to proszę zadawać, chętnie odpowiem. Zapraszam też na bloga LinkLiftu no i do samego serwisu naturalnie też!

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

od jakiegoś czasu reklamuje mi się to na stronie w reklamach google, bannerami albo dużym tekstem. Dowiedziałem sie, ze tam sa linki z nofollow, czy to prawda ? przeglądnąłem dział blogi i na tych z pr5 ceny siegają 70-80 pln, czy na serio są ludzie co za to tyle zapłacą miesięcznie :( ? bo może ja się słabo cenię :P ?

Link in Bio na Bloggerze - przykład wykorzystania platformy Blogger / Blogspot nie tylko jako bloga, ale również prostego portfolio / wizytówki / listy linków / zaślepki.

zapytałem raczej prześmiewczo, bo bym nie wydał tylu pieniędzy, aby kupić u kogoś linka :(

Link in Bio na Bloggerze - przykład wykorzystania platformy Blogger / Blogspot nie tylko jako bloga, ale również prostego portfolio / wizytówki / listy linków / zaślepki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności